IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Не че не сте прави или не разбирам вашата гледна точка, но какво ще правите парите като ги изтеглите ?
    Варианти бол.
    1. Диверсификация в повечко БГ банки.
    2. За по-големи суми (10к и нагоре) - банки в Европа, ИП в ЕС/САЩ.
    3. Чужбински акции (пак за по-големи суми).
    4. Земеделска земя.
    5. Бурканбанк, ако сумата е малка (примерно 1000€). Загубата от лихва е пренебрежима.
    И всичко това само за гарантираните суми. Негарантираните имат къде-къде повече опции.
    Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    1.Зад граница? Не е толкова лесно.Ако имате 200-300-500 хил евро + ОК, струва си разправията.За 100-200 хиляди лева вече не съм сигурен.
    Не е толкова лесно, като отварянето на сметка в БГ, но не е и толкова трудно. Отнема около месец, ако се прави по интернет. Може и на място разбира се. Хем се съчетава с някой музей Защо реши, че при суми под 200к€ не си струва?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      В.кой може да ги спре китайците да произвеждат енергийни абсорбери - мисля никой..
      Абсолютно. Както и тебе никой не може да те спре да чуваш гласове.

Коментар

• andy2000

В момента енергийната мафия - Путин е книжен тигър, в Китай ходи да им се покланя..кой може да ги спре китайците да произвеждат енергийни абсорбери - мисля никой.Просто имай никел и ще му дойде времето цената му да излита в перпендикулярен тред..допуснаха грешка да купуват метала който няма приложение - златото и никела ще го бие в пъти.
        D.Y.F-091066

Коментар

Относно жилищните имоти си позволявам си да копна мнението на един колега, чиито юзърнейм не запомних но е на 100%прав.
          Аз имах предвид НИ за живеене, не за отдаване под наем. Не че в тоя случай изброените проблеми не важат но в крайна сметка, при покупка на жилище не те интересува колко бетонни гета са построени в "слънчака" и дали новото строителство в БГ по принцип е с добра инфраструктура, интересува те точно тоя имот дето си го избрал да е строен качествено, с добра инфраструктура, на добро място...и т.н.
          Има такива макар и да са рядкост.

Коментар

• Cleo
            Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
            Муса го заподозрях, че е евреин, понеже и за Моисей е писал.
            Той и Христос е бил евреин, и Айнщайн, и към 20% от Нобелистите са евреи (от 1/2 процент от населението на света), та...нищо лошо в това някой да е евреин
            Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
              Ако не върнат парите до 100 000 евро ти гарантирам, че ще станат още по-малки.
              Това ми се струва поносима цена за апетитните хапки, които са решили да си разделят. Всъщност и пълен колапс на банковата система би бил оправдан

Коментар

• Муса го заподозрях, че е евреин, понеже и за Моисей е писал.

Откакто се включиха Цацаров да спасява банката и Василев от Сърбия, имам чувството, че участвам в лош гангстерски филм. Също си мисля, че Василев може наистина така да е навързал фирмите, че само той да може да ги разбере и оправи.

Някой запознат ли е с НИ пазара в Северна Гърция. Някое ваканционно/селско жилище
                Last edited by Cleo; 09.09.2014, 08:04.
                Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                  1. За банкова сметка в чужбина, да, играчка е. Но аз просто си отворих сметка в ИП и бутам в акции (не БГ, много ясно). Евентуално по-нататък ще вкарвам и в облигации щото иначе е доста неприятно като се сурне лавината надоле

4. Не виждам нищо лошо в НИ. Все пак трябва някъде да живееш. Като имаше 8% лихви наем на жилище беше по-изгоден от покупка. Сега лихвите намаляват и ако става въпрос примерно за семейство с деца, дошъл е идеалния момент да се нахендрят с двустайно апартаментчИ на топ-локация

5. Земеделска земя също е много добър избор макар на мен да не ми е точно по вкуса. Но трябва да се търсят комасирани парцели от поне 100-200 декара. А такива са скъпи и трудно се намират. В БГ обикновено умира дядото, оставя 10 ниви от по 2 декара на 5 наследника и върви че се оправяй да купуваш от такива.
                  Иначе доходността от арендата е някъде 3%-5% + евентуално увеличение на цената на земята през годините. Много прилична алтернатива на депозит ако не държиш на ултраликвидност.

Който не го устройват горните варианти, просто парите в Булбанк и това е. Но не виждам защо ще си държи парите в "държавно гарантирана" КТБ на 2.5%.
                  1.Да де, но едно е да кръцкаш акции и облигации, друго си е депозит.Колкото сигурни акции и облигации да си взел фаловете са доста по-вероятни.
                  4.Вече 4-5% няма да намериш, ти 8 % .Относно жилищните имоти си позволявам си да копна мнението на един колега, чиито юзърнейм не запомних но е на 100%прав. За търговски площи мисля по друг начин,но там ти трябва далеч по-сериозна инвестиция.
                  А това което показват отчетите на ВСИЧКИ иконометрици е ,че България е западнала и свръх застроена дестинация ,пазар с изкл.ниско качество на имоти (токсичен турски цимент и тн )над 2,8 млн. имота стоят В ФАЗА отлежаващ БЕТОН понеже са строени спекулативно и набързо в пик на икономически бъбъл.Повечето от тях (са строени от куцо кьораво и сакато)т.е нямат елементарна архитектурна визия и цялост,инфраструктура,цените им са неадекватни за състоянието на имота голяма част от тях биха могли да бъдат определени като' курници' поради размерите си,прилежащата им инфраструктура е трагична .. улици,ВИК ,зелени площи и тн виртуално =0 -несъществуващи. Криминализирането в сектора също е огромно и рискът да загубите пари от измама (70 000 измамени Руснаци само) клони над 95 % , младото поколение НАПУСКА страната което чертае бъдещата перспектива не само в пазара на имоти тук и която ще се наблюдава ДЪЛГОСРОЧНО т.е над 5 г. Позитивно ще има и ускорена деградация нв наличният сграден фонд пряко наследство от Соца. изразена в падащи носещи панели,рушене на сгради и липса на елем.поддръжка което резонно означава и липса на елементарно търсене и безопасност.Това просто е встъпление към детайлните проблеми в вашият сектор г-н поръчков Маникюрист Андонов :-) ,но ако говорим чисто инвестиционната няма по добър начин да си хвърлиш парите си на вятъра от крайно рискова,криминална ,нулево ликвидна и нулев бъдещ потенциал спекулативна сделка с имоти в НРБ Дерзайте ..може и да вържете някой с писанията си :-)

5.Съгласен съм,но съм много бос в тази посока и шансът да се набълбукам / да уцеля е 90/10%. Ликвидността също е проблем.

Алфа банк с този отчет - не, мерси
                  Кеш хубаво,ама къде?Вкъщи,под дюшека? При пожар или кражба кво правим? Да не ви казвам на един приятел песа какво беше натворил с едни левчета.
                  Last edited by andy2000; 08.09.2014, 23:59.

Коментар

Днес минах за малко на протеста пред БНБ, кой така да се каже "водеше" ? Адски ми е познат,но не мога да се сетя.

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                    Бате Енчо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнение

Това за данъчните проверки за депозитори с над €100К (или над €10К, както четох тук) е комунярска пушилка, за да се разпали правилото "разделяй и владей"

В тази тема (която следя от юни) ясно се вижда това разпалване: "Гарантирани" срещу "негарантирани", тези с под средностатистическите влогове срещу тези с над такива, тези с пари в КТБ срещу тези без такива.
                      Не внушавай,че гарантиран и не гарантиран влог е едно и също.
                      Данъчни проверки се правеха,правят се и ще се правят,какво от това.Влога в КТБ с какво се различава,че не разбирам ?!
                      Няма нищо "комунярско" да ти направят ревизия,дори си е доста капиталово

Коментар

Не че не сте прави или не разбирам вашата гледна точка, но какво ще правите парите като ги изтеглите ?
                        1.Зад граница? Не е толкова лесно.Ако имате 200-300-500 хил евро + ОК, струва си разправията.За 100-200 хиляди лева вече не съм сигурен.

4.НИ в България да, но само ако са търговски площи и на добри цени - невъзможна комбинация на практика
                        5.Земеделска земя - тук си признавам,че нямам никаква идея.Ако не е спекулативна сделка предполагам отдаваш под аренда?
                        Та, възможностите за човек с да кажем 100 х.евро ми се струват доста ограничени въпреки всичките драми...
                        1. За банкова сметка в чужбина, да, играчка е. Но аз просто си отворих сметка в ИП и бутам в акции (не БГ, много ясно). Евентуално по-нататък ще вкарвам и в облигации щото иначе е доста неприятно като се сурне лавината надоле

4. Не виждам нищо лошо в НИ. Все пак трябва някъде да живееш. Като имаше 8% лихви наем на жилище беше по-изгоден от покупка. Сега лихвите намаляват и ако става въпрос примерно за семейство с деца, дошъл е идеалния момент да се нахендрят с двустайно апартаментчИ на топ-локация

5. Земеделска земя също е много добър избор макар на мен да не ми е точно по вкуса. Но трябва да се търсят комасирани парцели от поне 100-200 декара. А такива са скъпи и трудно се намират. В БГ обикновено умира дядото, оставя 10 ниви от по 2 декара на 5 наследника и върви че се оправяй да купуваш от такива.
                        Иначе доходността от арендата е някъде 3%-5% + евентуално увеличение на цената на земята през годините. Много прилична алтернатива на депозит ако не държиш на ултраликвидност.

Който не го устройват горните варианти, просто парите в Булбанк и това е. Но не виждам защо ще си държи парите в "държавно гарантирана" КТБ на 2.5%.

Коментар

2.В Париба е вариант, но с тази глоба ще бачкат 2-3 години за спорта
                          Сити,ИНГ май не предлагат депозити,поне до скоро.Алфа банк - тц
                          3.Златото е много волатилно
                          4.НИ в България да, но само ако са търговски площи и на добри цени - невъзможна комбинация на практика
                          5.Земеделска земя - тук си признавам,че нямам никаква идея.Ако не е спекулативна сделка предполагам отдаваш под аренда?
                          Та, възможностите за човек с да кажем 100 х.евро ми се струват доста ограничени въпреки всичките драми...
                          5.БФБ,където 3-4 икономически групировки контролират всичко
                          6.Бурканбанк не е вариант,защото после ще бършем сополи.Винаги могат да ви думнат жилището без значение от СОТ и т.н.
                          7.Банков трезор - никаква доходност и май се покриваха макс. 20 хил евро или бъркам?
                          Много добри въпроси си поставил...! Алфа ??? Земя???НИ?? Нещо такова ми се върти в главата..и евра в кеш разбира се!

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                            Мюсли ти навит ли си на данъчна проверка на влоговете или и там че играеш пас.
                            Това че съм сложил онзи пезевенк (Арафат) за аватар, и съм си избрал "Муса" за ник, едва ли е индикация че съм мюсюлманинОсвен за тези с 3-4 гънки в мозъка, ама ти не си от тях, как' Сийке, нали

Нещо да кажеш относно тези с повече от 3 гънки в мозъка, и..."миризливи" пари: Те биха ли си държали парите в банки, ако не са ги изпрали (и препрали преди това още 2-3 пъти)?

Това за данъчните проверки за депозитори с над €100К (или над €10К, както четох тук) е комунярска пушилка, за да се разпали правилото "разделяй и владей"

В тази тема (която следя от юни) ясно се вижда това разпалване: "Гарантирани" срещу "негарантирани", тези с под средностатистическите влогове срещу тези с над такива, тези с пари в КТБ срещу тези без такива.

Сега по ник ли ще се делим-аз с "мюс'лмански". ти с будистки?!?
                            Jesus saves! Moses invests!!! (This is not a recommendation, just an old NYC graffiti)

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Никел, ще бие цената на златото в пъти. Окис на никел и никел са с перфектната разлика в електрохимичния си потенциал за да се извлича енергия, а нея я има в изобилие - въздух и вода ако им се абсорбира топлината и се конвертира в ток и газ това е енергия достатъчна всеки да разполага с космически кораб и да го ползва ежедневно.
                              Звучи доста интересно,ама на практика не означава ли да задраскаме всички други енергоносители? Газпром,арабите, ядреното лоби, кой ще те остави да си караш космическия кораб на никел, поне не в обозримите 20-30 години?

Коментар

• andy2000

Никел, ще бие цената на златото в пъти. Окис на никел и никел са с перфектната разлика в електрохимичния си потенциал за да се извлича енергия, а нея я има в изобилие - въздух и вода ако им се абсорбира топлината и се конвертира в ток и газ това е енергия достатъчна всеки да разполага с космически кораб и да го ползва ежедневно.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X