Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеМай е Божидар Томалевски, от Другата България. Ама не съм 100 % сигурен.
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%...81%D0%BA%D0%B8Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДнес минах за малко на протеста пред БНБ, кой така да се каже "водеше" ? Адски ми е познат,но не мога да се сетя.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Коментар
-
Банки изкупиха нови 300 милиона лева вътрешен дълг
http://www.blitz.bg/news/article/289417
Мамини златни, събират пари за КТБ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеДа... А според теб какви са мотивите им? Понеже имам различни предположения. От финансови до геополитически."Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение... и все от изпълнителен директор нагоре, налЕ? ШегичкаВажно е да уточним какво разбираме под български обаче - БГ собственици или БГ регистрация. За мен БГ регистрираните, но с чужбински майки са с една идея по-сигурни.
Чужбински майки, ама български мениджмънт....което обезмисля всичко.
Относно френските банки - за БНП-то си мислех,клон София,ама след тази глоба не знам как ще действат.Сосиетете само един брокер ги обрули с 5 млрд евро.
Немските/холандските ми се струват най-добра идея.Мерси за инфото, ще се поинтересувам още малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнениеПравителство на БСП/ДПС пред оставка и разпускане на парламента.Няма кой да взима решения,ако трябват такива за спасяване на банката.Идват оманците,говорят с Чобанов,който на другия ден вече не е никой....освен кандидат депутат от ДПС.Управителя на БНБ иска да си подаде оставката човека,ама няма парламент да избере друг.Опитаха се в последния момент на стария парламент да приемат угоден закон,но ББ преспа и на другия ден каза НЕ!
Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение1.И пак,ако имах възможност не бих държал и един лев в БГ банка.Имам достатъчно познати по бг банки...Важно е да уточним какво разбираме под български обаче - БГ собственици или БГ регистрация. За мен БГ регистрираните, но с чужбински майки са с една идея по-сигурни.
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение2.Хмммм- за над 10 к чужди банки? Дай малко повече инфо.В Англия със сигурност не става дистанционно откриване на депозит.За Германия,Холандия и Белгия не съм много сигурен.Можеш ли да ми кажеш конкретни имена на банки,за да хвърля едно око на условията и начините за откриване,защото ако наистина е умерено трудно в БГ ще държа 2000-3000 лева.
Пример за дистанционно откриване на сметка - keytrade bank, Белгия. Част от групата на Credit Agricole, говорят и пишат на английски, имат нелоши условия за търговия на Euronext.
Втори пример, също дистанционен - популярните във форума Interactive brokers - дали чрез БГ посредник или самостоятелно, получааш едни от най-добрите условия за търговия на борсите плюс половин милион защита (май за кеша беше 250к$).
Трети пример, с ходене на място (може би може и дистанционно, не знам) - DeutscheBank. Срещу 5€ на месец получаваш безплатни SHA преводи в ЕС (комисионите на БГ банките си ги плащаш естествено), дебитна карта без такса теглене в половината свят и нелоши условия за покупка на немски акции.
Според хора от форума ING-Холандия приемали БГ клиенти без много мрънкане, не съм тествал.
Според лелка от Commerzbank с proof of residence ставало и при тях, не съм тествал.
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение3.Предполагам визираш големи европейски компании, които лека полека се катерят с по 3-4% на година и са относително стабилни - фармация,енергетика,без финансов сектор
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение4.Съгласен, само не знам колко бързо ликвидна е
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение5.Бурканбанк не ме кефи не толкова заради това,че няма лихва,а заради риска от кражба
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеАми 200к евро спокойно можеш да ги разхвърляш в 4 банки даже,а не в 2,но пак не се знае утре дали някой няма да реши да смачка/вземе някоя банка и това да е точно твоята.
Да не говорим,ако въведат банкова ваканция,което беше ...... Аз имах в КТБ и ПИБ например, и живеех с илюзията,че това е някаква степен на диверсификация, ама явно в БГ нещата са по-различни.
Второ, разпръскването в повечко (примерно 10) банки определено снижава риска и при специален надзор, и при банкова ваканция. Да, по-неудобно и по-скъпо е, но всеки си преценя приоритетите.
Та така де - варианти да искаш. Е, КТБ беше добро съчетание от държавна гаранция, високи лихви и ниски такси. Ама беше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеЗа момента какво имаш предвид, че няма правителство или друго?.Опитаха се в последния момент на стария парламент да приемат угоден закон,но ББ преспа и на другия ден каза НЕ!
Last edited by alpes; 09.09.2014, 10:01."Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Първоначално изпратено от Musa Разгледай мнениеCleo
Той и Христос е бил евреин, и Айнщайн, и към 20% от Нобелистите са евреи (от 1/2 процент от населението на света), та...нищо лошо в това някой да е евреин
Коментар
-
Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнениеИ на малките деца е ясно от къде дойде атаката и защо точно в този моментМнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнениеВарианти бол.
1. Диверсификация в повечко БГ банки.
2. За по-големи суми (10к и нагоре) - банки в Европа, ИП в ЕС/САЩ.
3. Чужбински акции (пак за по-големи суми).
4. Земеделска земя.
5. Бурканбанк, ако сумата е малка (примерно 1000€). Загубата от лихва е пренебрежима.
И всичко това само за гарантираните суми. Негарантираните имат къде-къде повече опции.
Не е толкова лесно, като отварянето на сметка в БГ, но не е и толкова трудно. Отнема около месец, ако се прави по интернет. Може и на място разбира се. Хем се съчетава с някой музейЗащо реши, че при суми под 200к€ не си струва?
2.Хмммм- за над 10 к чужди банки? Дай малко повече инфо.В Англия със сигурност не става дистанционно откриване на депозит.За Германия,Холандия и Белгия не съм много сигурен.Можеш ли да ми кажеш конкретни имена на банки,за да хвърля едно око на условията и начините за откриване,защото ако наистина е умерено трудно в БГ ще държа 2000-3000 лева.
3.Предполагам визираш големи европейски компании, които лека полека се катерят с по 3-4% на година и са относително стабилни - фармация,енергетика,без финансов сектор
4.Съгласен, само не знам колко бързо ликвидна е
5.Бурканбанк не ме кефи не толкова заради това,че няма лихва,а заради риска от кражба
Ами 200к евро спокойно можеш да ги разхвърляш в 4 банки даже,а не в 2,но пак не се знае утре дали някой няма да реши да смачка/вземе някоя банка и това да е точно твоята.Да не говорим,ако въведат банкова ваканция,което беше ...... Аз имах в КТБ и ПИБ например, и живеех с илюзията,че това е някаква степен на диверсификация, ама явно в БГ нещата са по-различни.Last edited by andy2000; 09.09.2014, 09:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение"Живота е това,което ни се случва сега докато правим планове за бъдещето"Дж. Ленън
Коментар
-
Брюксел искал да помогне за КТБ, Чобанов отказал
Бившият финансов министър Петър Чобанов е имал среща в Брюксел в края на мандата си, на която е било заявено становището, че Корпоративна търговска банка трябва да бъде спасена и е била изразена готовност за помощ от Европейския съюз при различни сценарии. По-нататъшни действия от наша страна обаче не последвали, заяви в студиото на "Добро утро, България!" по TV7 финансистът Стоян Александров.
По думите му становището на Брюксел е, че банката трябва да бъде спасена и там са отворени за различни сценарии.
След като виждате в чии листи е Чобанов трябва да ви е ясно откъде идва бездействието на правителството и на БНБ, заяви той, визирайки факта, че Петър Чобанов е кандидат за депутат на ДПС.Last edited by Cleo; 09.09.2014, 08:45.Мнението е лично - не препоръчвам нищо.
Коментар
Коментар