IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
    За какви рискове говорим , ИП оценява акциите , който притежаваш на някава сума - която е 40% от поръчката която правиш . Ако не я изпълниш ще те накара да продадеш акциите си и ще реши проблема.
    Ами нали това създава риск за стабилността на пазара. КФН следва да следи и за това, освен за равнопоставеността. Не може да поръчваш повече от парите си в кеш, с надежда, че ако ти се наложи ще продаваш акции. Аз се чувствам в неравпосотавено положение, след коментарите на няколко участника тук в темата. За мен това не е пазар на ценни книжа, а бит пазар, където всеки може да си прави каквото иска нереално търсене. Нима ако искаш да купиш акции за 10 000 лв. а даваш поръчка за 50 000 лв. не е манипулация. Нека КФН да ми отговори така.

Коментар

• КНФ, няма нищо общо с това дали някой е готов да поеме определен риск срещу комисионната, която ще получи.

Преди години платих роуминг за да чуя, че банка ми отказва услуга която самата тя ми е предложила...

Е смених банката без да се обяснявам защо, но се и замислих защо да е.. някой чиновник е решил така !

Коментар

• За какви рискове говорим , ИП оценява акциите , който притежаваш на някава сума - която е 40% от поръчката която правиш . Ако не я изпълниш ще те накара да продадеш акциите си и ще реши проблема.

Коментар

• taka e.. zatova pazara e svoboden. ti iskash da go zatrupash s pravila. vseki e otgovoren za tva koeto porachva, ako ne mozhe da plati negova rabota.. zashto tryabva da razpredelyash taya otgovrnost varhu vsichki?!?!

pak i pri max tzena i 6 pati prezpis, pak igraesh s tvoite pari!!!

Коментар

• Lupo, NYSE gue е прав затова някой посредници искат парите предварително, а други не, понеже си се доказал по някакъв начин пред тях и ти вярват, а ако не оправдаеш доверието им те си поемат рисковете.
            Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лупо
              Аз друго питам?

Къде е КФН, която трябва да следи, за това да има равнопоставеност между участниците на пазара? Как може един участник, ако има 10 000 лв. да даде поръчка купува за 10 000 лв., а друг пак със същата сума в наличност да подаде за 50 000 лв.? Някои публично си признаха, че са направили така...ами поне да си траят, а те даже и демонстративно показват, че са по-равни от другите участници...ако има презаписване повече от 5 пъти, ще сезирам КФН писмено, за което естествено ще трябва да получа отговор от тях. Ако не направят проверка и те - ще сезирам и други институции. Просто така не може.
              Явно въпросът е болезнен, след като се задава вече няколко пъти.
              Ще се опитам да отговоря, като се надявам и представител на някое ИП да го обясни по-сериозно от мен.

Първо, в изискванията е посочено плащане след определен период на записването.
              Ако се прави поръчка в банка и ако не сте неин клиент, съответно нямате депозити или други средства, с които да обезпечите искането, задължително трябва да внесете пълната сума.Ако сте техен клиент и имате налични други обезпечния - няма никакъв проблем.Банките са най-консервативните институции)

При ИП-тата, ситуацията е подобна.Те са посредници между нас Кобосите и ЦД.При записване всичко трябва да бъде платено.И тук идва специфичната им роля на разпределител на риска.Ако имаш достатъчно обезпечение в други ЦК, ако си се доказал като коректен клиент- поемат риска, който намират за минимален и ти дават възможността да играеш с по-малък наличен кеш, но достатъчно добро друго обезпечение + сигурността, че ще реагираш бързо, а не да се стига до допълнителни процедури.

Не намирам нищо странно, както от отказ на банка да ме кредитира, така и от ИП да се довери на гаранцията от обезпечението ми.Единствено търся причините, респективно други варианти)
              Между другото, виждам, че си писал за хазарт- и в Лас вегас те кредитират временно, ако те познават)

Коментар

• Това не е въпрос на мрънкане или не - не сме женския пазар, където е кой както се разбере. Все пак това би трябвало да е фондова борса с ясни правила. И кво ако имаш портфейл от 30К и само 10К в кеш е нормално да ти дадат да си запишеш за 40К примерно. Нека КФН да ми отговори, че е така. Въпрос на равнопоставеност е и КФН ще бъде сезирана от мен писмено, за да извърши проверка.

Коментар

• Лупо, това са си взаимоотношения между посредник и клиент и КФН не може да се бърка там. Удовлетвореният брой акции трябва да се заплатят. Парите ги превежда посредника, като би трябвало да ги вземе от теб. Ако ги нямаш - посредникът ти ще го отнесе. Аз съм гарантирал на посредника си, че мога да си доплатя ако се наложи. А това, че твоят посредник ти няма доверие и не се е съгласил, са си ваши неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                    Първоначално изпратено от съни(тя)
                    Първоначално изпратено от Борис
                    леле, всички сме си надули офертите, че как няма да има 6-7 пъти презаписване.
                    Аз също пуснах пазарна за 4 пъти над кеша ми. Пък ако ме удовлетворят с повече ще разкешвам в понеделник, няма как
                    не сме всичките, споко))))някои си ги мислим нещата на трезва глава, с едно наум, че не е много маниашко да имаш всичко на всяка цена)
                    Ех съни, съни, защо си попиля паричките по това пусто БРП. Това ли наричаш "си ги мислим нещата на трезва"?! Търсиш нестандартни решения, нали така каза. Ама мисля се пообърка този път. Пак можеше нестандартно да си купиш Монбат на 9,10 докато паникьосаните чужденчета продаваха, пък ти къде се навря.
                    успех ти желая
                    Не му бери грижата на БРП-то))
                    като писах за трезва глава, нищо не съм казала за ...ума))
                    А тук/ако вляза/ си е по-добре от Монбата...на първо четене))
                    Успех и на теб

Коментар

• Лупо, ще си купиш след месец бе човек
                      ай стига си мрънкал
                      за този месец може да направиш приличен кяр от някой сегашни позиции

а и не се кахъри че някой е надписал защото това е риск който той самия си поема. И требе да се си сигурен че ако портфейла ти е 30 000 нема начин срещу 10 кеш някой да ти пусне поръчка за 50

Коментар

• Първоначално изпратено от Chimshira
                        Първоначално изпратено от Лупо
                        Първоначално изпратено от Chimshira
                        Аз друго питам?

Къде е КФН, която трябва да следи, за това да има равнопоставеност между участниците на пазара? Как може един участник, ако има 10 000 лв. да даде поръчка купува за 10 000 лв., а друг пак със същата сума в наличност да подаде за 50 000 лв.? Някои публично си признаха, че са направили така...ами поне да си траят, а те даже и демонстративно показват, че са по-равни от другите участници...ако има презаписване повече от 5 пъти, ще сезирам КФН писмено, за което естествено ще трябва да получа отговор от тях. Ако не направят проверка и те - ще сезирам и други институции. Просто така не може.
                        Lupo, kvo oznachava ima 10 000 leva?!?! v smetkata li?!?! moya posrednik pozvolyava da se plashta sled porachkata... imash krava, piesh mlyako!!!
                        Аз ще питам КФН писмено, нека те да кажат има ли проблем или не, дали има равнопоставеност или не /аз имах 10 000 лв. и ми позволиха да запиша за 10 000 лв./, как се получава толкова голямо презаписане, не е ли това манипулация и т.н....може пък да ми отговорят, че е позволено, не се знае..
                        mozhe... yavno vsichko idva ot posrednitzite i kakvi sa tehnite usloviya! uspeh v IPOto!!!
                        Това не е до условията. Чуста измама е това и надлъгване, кой колко голяма поръчка ще подаде, както и харзарт със табилността на пазара. Ами яко няма презаписване, сещаш ли се какво ще стане - това не е ли риск, затова са правилата. КФН като орган нека да ги следи и да наказва, когато някой ги нарушава.

Коментар

Първоначално изпратено от Chimshira
                          Аз друго питам?

Lupo, kvo oznachava ima 10 000 leva?!?! v smetkata li?!?! moya posrednik pozvolyava da se plashta sled porachkata... imash krava, piesh mlyako!!!
                          Аз ще питам КФН писмено, нека те да кажат има ли проблем или не, дали има равнопоставеност или не /аз имах 10 000 лв. и ми позволиха да запиша за 10 000 лв./, как се получава толкова голямо презаписане, не е ли това манипулация и т.н....може пък да ми отговорят, че е позволено, не се знае..
                          mozhe... yavno vsichko idva ot posrednitzite i kakvi sa tehnite usloviya! uspeh v IPOto!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Chimshira
                            Аз друго питам?

Коментар

• На това му се вика "Радини вълнения" - справка Иван Вазов. Сърце мъжкоюнашко не трае... до утре.

На по-младите колеги - ако ви прави впечатление, старите пушки бързо-бързо стиковаха мнения и се оттеглиха достолепно и търпеливо да изчакат резултата. Просто, както е казал Цезар, зарът вече е хвърлен.

Коментар

Аз друго питам?

Коментар

Working...
                                X