Първоначално изпратено от meche_cveti93
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
КНФ, няма нищо общо с това дали някой е готов да поеме определен риск срещу комисионната, която ще получи.
Преди години платих роуминг за да чуя, че банка ми отказва услуга която самата тя ми е предложила...
Е смених банката без да се обяснявам защо, но се и замислих защо да е.. някой чиновник е решил така !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛупоАз друго питам?
Къде е КФН, която трябва да следи, за това да има равнопоставеност между участниците на пазара? Как може един участник, ако има 10 000 лв. да даде поръчка купува за 10 000 лв., а друг пак със същата сума в наличност да подаде за 50 000 лв.? Някои публично си признаха, че са направили така...ами поне да си траят, а те даже и демонстративно показват, че са по-равни от другите участници...ако има презаписване повече от 5 пъти, ще сезирам КФН писмено, за което естествено ще трябва да получа отговор от тях. Ако не направят проверка и те - ще сезирам и други институции. Просто така не може.
Ще се опитам да отговоря, като се надявам и представител на някое ИП да го обясни по-сериозно от мен.
Първо, в изискванията е посочено плащане след определен период на записването.
Ако се прави поръчка в банка и ако не сте неин клиент, съответно нямате депозити или други средства, с които да обезпечите искането, задължително трябва да внесете пълната сума.Ако сте техен клиент и имате налични други обезпечния - няма никакъв проблем.Банките са най-консервативните институции)
При ИП-тата, ситуацията е подобна.Те са посредници между нас Кобосите и ЦД.При записване всичко трябва да бъде платено.И тук идва специфичната им роля на разпределител на риска.Ако имаш достатъчно обезпечение в други ЦК, ако си се доказал като коректен клиент- поемат риска, който намират за минимален и ти дават възможността да играеш с по-малък наличен кеш, но достатъчно добро друго обезпечение + сигурността, че ще реагираш бързо, а не да се стига до допълнителни процедури.
Не намирам нищо странно, както от отказ на банка да ме кредитира, така и от ИП да се довери на гаранцията от обезпечението ми.Единствено търся причините, респективно други варианти)
Между другото, виждам, че си писал за хазарт- и в Лас вегас те кредитират временно, ако те познават)
Коментар
-
Това не е въпрос на мрънкане или не - не сме женския пазар, където е кой както се разбере. Все пак това би трябвало да е фондова борса с ясни правила. И кво ако имаш портфейл от 30К и само 10К в кеш е нормално да ти дадат да си запишеш за 40К примерно. Нека КФН да ми отговори, че е така. Въпрос на равнопоставеност е и КФН ще бъде сезирана от мен писмено, за да извърши проверка.
Коментар
-
Лупо, това са си взаимоотношения между посредник и клиент и КФН не може да се бърка там. Удовлетвореният брой акции трябва да се заплатят. Парите ги превежда посредника, като би трябвало да ги вземе от теб. Ако ги нямаш - посредникът ти ще го отнесе. Аз съм гарантирал на посредника си, че мога да си доплатя ако се наложи. А това, че твоят посредник ти няма доверие и не се е съгласил, са си ваши неща.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БорисПървоначално изпратено от съни(тя)Първоначално изпратено от Борислеле, всички сме си надули офертите, че как няма да има 6-7 пъти презаписване.
Аз също пуснах пазарна за 4 пъти над кеша ми. Пък ако ме удовлетворят с повече ще разкешвам в понеделник, няма как))))някои си ги мислим нещата на трезва глава, с едно наум, че не е много маниашко да имаш всичко на всяка цена
)
успех ти желая))
като писах за трезва глава, нищо не съм казала за ...ума))
А тук/ако вляза/ си е по-добре от Монбата...на първо четене))
Успех и на теб
Коментар
-
Лупо, ще си купиш след месец бе човек
ай стига си мрънкал
за този месец може да направиш приличен кяр от някой сегашни позиции
а и не се кахъри че някой е надписал защото това е риск който той самия си поема. И требе да се си сигурен че ако портфейла ти е 30 000 нема начин срещу 10 кеш някой да ти пусне поръчка за 50
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChimshiraПървоначално изпратено от ЛупоПървоначално изпратено от ChimshiraПървоначално изпратено от ЛупоАз друго питам?
Къде е КФН, която трябва да следи, за това да има равнопоставеност между участниците на пазара? Как може един участник, ако има 10 000 лв. да даде поръчка купува за 10 000 лв., а друг пак със същата сума в наличност да подаде за 50 000 лв.? Някои публично си признаха, че са направили така...ами поне да си траят, а те даже и демонстративно показват, че са по-равни от другите участници...ако има презаписване повече от 5 пъти, ще сезирам КФН писмено, за което естествено ще трябва да получа отговор от тях. Ако не направят проверка и те - ще сезирам и други институции. Просто така не може.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛупоПървоначално изпратено от ChimshiraПървоначално изпратено от ЛупоАз друго питам?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChimshiraПървоначално изпратено от ЛупоАз друго питам?
Коментар
-
На това му се вика "Радини вълнения" - справка Иван Вазов. Сърце мъжкоюнашко не трае... до утре.
На по-младите колеги - ако ви прави впечатление, старите пушки бързо-бързо стиковаха мнения и се оттеглиха достолепно и търпеливо да изчакат резултата. Просто, както е казал Цезар, зарът вече е хвърлен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛупоАз друго питам?
Коментар
Коментар