Значи,така.Химимпорт си беше пълна случайност.Ако се знаеше тогава за всичките тези Ипо-та в момента,надали ще станеше така.Честито на спечелилите.Аз не посмях да участвам.За сметка на това тогава купувах Доверие.И то ми се отблагодари предостатъчно.Затова ,всеки си взима сам решенията.Имало или не презаписване не важно.Важното е дали си взел своето решение.И стига оплаквания!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
BSE Trader, уж си сериозен участник във форума и предполагам и толкова сериозен и на борсата, а искаш и ти бит пазар, без правила и всеки както се оправи. То е най-лесно да си сменя посредника или да подкупя банковия служител да ми пусне поръчка колкото ми е стойността на портфейла от акции например и да си играем играта кой колко ще се усмели да презапише. Ами утре ще почнат да презаписват не по 4-5 пъти, ами по 6-7 пъти, накракая ще презаписват може би и на база стойността на апартамента си...ако КФН ми отговоти като и някои тук във форума, продавам всичко и сменям борсата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛупоВсичко поръчки с пари във въздуха КФН да ги разследва и аз ще им помогна да се захванат като ги сезирам писмено, с два основни аргумента, че така е нарушена равнопоставеността между учстниците на пазара, както и се създават рискове за стабилността на пазара - понеже може на някои да им се наложи да продават в последен момент и на всяка цена. Затова записвания с пари във въздуха следва да се преустановят като практика според мен. Очаквам с нетърпение мнението на КФН по въпроса.
Коментар
-
Лупо, като го преспиш и ти мине яда от пропуснатите ползи (на този етап все още само прогнозни), сигурно ще осъзнаеш, че понятието идеален пазар е идилично.
Може да е малко цинично, но ще ти припомня Гордън Геко - който не е insider, е outsider. Ако не си просто преминаващ през тоя бизнес, работи по въпроса - направи си проучване, подбери си ИП и се постарай да изградиш доверие.
Не се сърди, ако съвета ми ти звучи прекалено поучително. По-долу има един линк дето може да ти помогне да ме разбреш по добре. Успех.
http://www.obuchenie.investor.bg/?cat=119&id=46349
Коментар
-
Всичко поръчки с пари във въздуха КФН да ги разследва и аз ще им помогна да се захванат като ги сезирам писмено, с два основни аргумента, че така е нарушена равнопоставеността между учстниците на пазара, както и се създават рискове за стабилността на пазара - понеже може на някои да им се наложи да продават в последен момент и на всяка цена. Затова записвания с пари във въздуха следва да се преустановят като практика според мен. Очаквам с нетърпение мнението на КФН по въпроса.
Коментар
-
Лупо, според мен единственият начин това което казваш да стане е законово да се ограничат процедурите за провеждане на ИПО-та и да се задължат участниците да превеждат парите предварително (както беше при Химимпорт). Аз не съм от хората, които са въвели поръчки за 4-5-6 пъти над наличната сума, но хората са си прави. Има си срокове за плащане, единственото условие е да платиш акциите, които си купил реално, т.е. може да имаш много кеш в банка, който да преведеш в ИП-то, сроковете позволяват да си продадеш други позиции или да направиш репо. Значи всичко е ок. Съгласен съм че ако нещата продължават така може на следващото ИПО и 1000 пъти да има презаписване, съгласен съм че това реално е риск за пазара, но ... не мисля че комисията може да наложи някакви санкции на този етап. Не казвам че ми харесва или не, но това са реалностите.
Единствено мога да кажа, че щом при другите ИП-та няма проблем, а при твоя има, значи ... трябва да си смениш посредника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ЛупоТо така излиза, че каквото и презаписване да има няма да е реално, понеже всеки е тарикат и си пуска за по-сигурно няколко пъти желаното количество /което не е лошо, стига да е обезпечено с кеш/
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя)............Те са посредници между нас Кобосите и ЦД.При записване всичко трябва да бъде платено.
Като слушам прогнозите за презаписването смятам, че е по вярно да се каже че ИП са посредници между различни чужди инвеститори във вреда на Кобосите
Няма да ме учуди ако презаписването за КТБ е над 7 пъти. Не е невъзможно, но според мен е неточно. Защото е с " въздушни пари ". Нека някой да направи ИПО с реални пари и тогава ще се види какъв е истинския интерес. Утре ще чуете приказки от типа " Видяхте ли какво ИПО направихме. Колко голям интереса към нас и колко велики сме." Но това няма да е вярно напълно.
След като тук има такова презаписване, страх ме е какво ще при ПИБ.
И затова моето мнение е, че не си струва участието. Който иска негово право, но без мен.
Успех на спечелившите и дано си е струвало
Коментар
Коментар