IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Лупо
    Zarco, ти сигурно ще си вътре, но не и аз с моите 10 К пазарна - портфейл няколко пъти над 10К като пазарна стойност. Просто аз играх по правилата, не съм играл хазарт с пазарна 40-50 К и да взема за 10 К. Затова е КФН, да следи борсовата игра да не е хазарт, а търговия с ясни правила и равнопоставеност между участниците, без да се застрашава стабилноста на пазара.

Ако това те успокоява - съгласен съм да си мислиш, че ще съм вътре...
    "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Има ли значение дали ще продаваш преди поръчката или след нея .

Коментар

• Лупо, прочети по внимателно какво съм писал, не случайно говоря за рискове и че ако продължават така нещата не му се вижда края. Въпроса е че комисията работи на базата на закони и наредби, а не знам какво точно се нарушава. Според мен нещата ще си дойдат на мястото. Не след дълго манията към ИПО-тата ще поотмине както стана с АДСИЦ-ите например и пазара ще види че не всяко ИПО задължително е много печелившо. Интересът ще намери някакви по-разумни граници, тогава някой като заяви 5 пъти повече отколкото иска ще изгори и след това нещата ще се оправят.
        Последното което ще кажа е: като пишеш на комисията кой член от закона ще посочиш че е нарушен?

Приятна вечер на всички от мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
          Когато ИП ти е сигурен, че ще има поне 3-4 пъти презаписване, какъв е проблема да ти пусне поръчка за повече от наличната ти сума по сметката
          Чувал съм за смърта и данъците, но може скоро в БГ да има ново приложение на сигурността-презаписване на ИПО-та

Сега сериозно,няма ли някой от информираните да пусне малко инфо ,та да се успокоят страстите,че тук стана жега.....

Коментар

BSE Trader, уж си сериозен участник във форума и предполагам и толкова сериозен и на борсата, а искаш и ти бит пазар, без правила и всеки както се оправи. То е най-лесно да си сменя посредника или да подкупя банковия служител да ми пусне поръчка колкото ми е стойността на портфейла от акции например и да си играем играта кой колко ще се усмели да презапише. Ами утре ще почнат да презаписват не по 4-5 пъти, ами по 6-7 пъти, накракая ще презаписват може би и на база стойността на апартамента си...ако КФН ми отговоти като и някои тук във форума, продавам всичко и сменям борсата.
            Колебая се какво точно не искаш да проумееш.
            Въздушни пари няма- дали са депозити, акции, НИ, скъпоценности - разликата е само в ликвидността и остойностяването им.Точно тук идва рискът.И последната инстанция поема отговорността да оцени риска от различните обезпечения и дали да ги приеме.
            Затова и няма нереални участия в ИПО, ако сгрешиш в оценката си за % на участие, си плащаш!И този, който ти е разрешил трябва да е сигурен, че можеш да го направиш, при това бързо.....
            стига си се хабил за глупости))аз като гледам мераклиите си мисля, че подцених ситуацията, но какво да се прави, има и други хубави акции))

Ако утре няма презаписване или има презаписване само един път примерно, на много хора ще им се наложи да продават на всяка цена и в последния момент - до какво ще доведе това?
            шегуваш се)))
            на много хора, по много причини, включително точно такива - за бърза ликвидност им се налага да продават, пазарът не се срива от подобни неща, си мисля))

Коментар

• Zarco, ти сигурно ще си вътре, но не и аз с моите 10 К пазарна - портфейл няколко пъти над 10К като пазарна стойност. Просто аз играх по правилата, не съм играл хазарт с пазарна 40-50 К и да взема за 10 К. Затова е КФН, да следи борсовата игра да не е хазарт, а търговия с ясни правила и равнопоставеност между участниците, без да се застрашава стабилноста на пазара.

Коментар

• Продавай всичко и сменяй борсата.Посредника както и кобоса рискуват и пускат по-големи поръчки от наличния кеш.Който рискува пичели, който не рискува не пичели.Посредника като ти е кофти, защо чак и борсата ти е крива.Щяло да стане срив ако няма презаписване - че какво по-хубаво от това да се купува на половин цена.Всеки си носи последствията от инвестиционните решения - включително и избора на посредник.

Коментар

• Първоначално изпратено от Spec
                  Първоначално изпратено от Michelangelo
                  Когато ИП ти е сигурен, че ще има поне 3-4 пъти презаписване, какъв е проблема да ти пусне поръчка за повече от наличната ти сума по сметката
                  Какво означава да е сигурен? Нищо сигурно няма в този живот! Достатъчно е 2-3 големи инвеститора да размислят и може да се промени тотално ситуацията!

Аз нигока не бих търгувал през посредник, който си позволява да прави кухи поръчки! Това е най-сигурния път към фалит на посредника!
                  ZA6TO da sa kuhi az imam parite ,no te sa v akcii, koito sa likvidni i moga da gi prodam vednaga ako se naloji
                  lipsata

Коментар

• Първоначално изпратено от Michelangelo
                    Какво означава да е сигурен? Нищо сигурно няма в този живот! Достатъчно е 2-3 големи инвеститора да размислят и може да се промени тотално ситуацията!

Аз нигока не бих търгувал през посредник, който си позволява да прави кухи поръчки! Това е най-сигурния път към фалит на посредника!

Коментар

То така излиза, че каквото и презаписване да има няма да е реално, понеже всеки е тарикат и си пуска за по-сигурно няколко пъти желаното количество /което не е лошо, стига да е обезпечено с кеш/

Лупич, не можеш ли да схванеш същността на нещата? Това, което трябва да осмислиш, е, че ИП застава със своите активи (вкл. авторитет и крехка възможност да изгуби своя лиценз), при ситуацията, в която ти ставаш неплатежоспособен (надхвърлил си собствения си ръст).

Това е то: ИП работи с теб и знае всяка твоя стъпка. Лупич, мисля, че не си даваш сметка, че ИП има договорни отношения с теб (С МНОГО КЛАУЗИ В ДОГОВОРА!!!) и може винаги да те санкционира, включително като потърси правата си в компетентния съд! Но дотам не бива да стигаме, нали? Сгафиш ли веднъж (но защо ще го правиш - има ли смисъл да вървиш срещу себе си, защото би се разчуло и при другите ИП?) - казваш сбогом на БФБ.

Тези ( писани и НЕПИСАНИ) правила не касаят КФН. На тях им е достатъчно да знаят, че цялата процедура е протекла по правилата: ИП има клиент, който си плаща... и т.н. Най-много да пуснат някаква препоръка.

Тук говорим за отношения на доверие между ИП и клиент - всеки от тях поема свой премерен риск, след като извършва определена дейност в рамките на неговите правомощия, а неписаните правила (когато не противоречат на закона) се създават с времето и коректността на страните!

Успех! (иначе, и аз НАДЯВАМ се ЩЕ съм между влезлите с лимитирана на макса)...
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от ogyn
                        и аз сериозно се замислям вече за смяна на посредника
                        не малко ип-та позволиха "кредитиране" в този случай
                        аз останах неприятно разочарован, когато от моя ми казаха, че трябва да имам цялата сума налична в подсметката си в момента на даване на поръчка
                        имах додстатъчно акции за да се гарантира евентуална некоректност от моя страна, а и съм им клиент от 2 години вече
                        но само те загубиха в случая
                        Това кой е загубил ще го видим след около два месеца

Лупо, това за банковия служител е ))))))), Ти просто приемаш като даденост, че ще има презаписване и градиш всичко върху тази увереност, ако няма риска се плаща !

Коментар

• Лупо..спокоино бе момче!!ще можеш да си купиш от пазара после,е може би малко по-скъпо ама.. ще има и други IPO-та.ще го изиграеш на 18ти по-добре.А и на БФБ има доста позиций от които може да се искара добра доходност,след като мине и ПИБ.Поогледай се,няма нужда да злобееш,има още доста хляб в на БФБ.
                          Както казваше един мой преподавател:ПАЗАР ВИНАГИ ЩЕ ИМА!!![/list]

Коментар

• Ако утре няма презаписване или има презаписване само един път примерно, на много хора ще им се наложи да продават на всяка цена и в последния момент - до какво ще доведе това?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                              Първоначално изпратено от Лупо
                              BSE Trader, уж си сериозен участник във форума и предполагам и толкова сериозен и на борсата, а искаш и ти бит пазар, без правила и всеки както се оправи. То е най-лесно да си сменя посредника или да подкупя банковия служител да ми пусне поръчка колкото ми е стойността на портфейла от акции например и да си играем играта кой колко ще се усмели да презапише. Ами утре ще почнат да презаписват не по 4-5 пъти, ами по 6-7 пъти, накракая ще презаписват може би и на база стойността на апартамента си...ако КФН ми отговоти като и някои тук във форума, продавам всичко и сменям борсата.
                              Лупо,ти на Луната ли живееш.Нали затова е конкуренцията.Затова има фалити,неуспели и т.н.
                              Затова е КФН, да има правила, равнопоставеност и да следи за стабилността на пазара.

Коментар

Лупо,ти на Луната ли живееш.Нали затова е конкуренцията.Затова има фалити,неуспели и т.н.

Коментар

Working...
                                X