IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Малии, ПИБА ше е най-големия ШАМПИОН
    Инсайдере, ПИБА - ШАМПИОН !!!

За ПИБА ше идат заявки за 2,4% БВП
    айде на 15 лв, евтиния !!!
    Балони пълним всекакви

Коментар

• Току-що разгледах профила на Лупо. Професия - безделник, интереси - мацки.
      Та на него горкия, онзи ден баща му му дал 10 хилки и той се поизхвърлил пред "мацките" как ще заграби дял от КТБ. И сега като остава с празни ръце - с какво ще им замайва главите? Спокойно бе мойто момче, имаш все пак 10х. лв. Ще им стигнат на "мацките" за една седмица. И гледай през това време да се уредиш де.

П.С. При 14 пъти презапис, аз също няма да се класирам. Но въпреки това не ми е крив космоса. И дебна скрит зад ъгъла - все пак не е само КТБ на нашата борса.

Коментар

• Първоначално изпратено от SubZero
        Китайската China Citic Bank набра 5.4 млрд. долара в най-голямото IPO за 2007 г.
        20.04.2007 11:30

По първоначални данни предложените за продажба акции са били презаписани над 200 пъти в Хонг Конг, като 80% от тях са били предложени на институционални инвеститори.
        тъй де, очакват хората печалба и лакомията расте))нали туй движи пазара...
        Сега, обаче при нас и Бъфет да реши да инвестира в ПИБ - може да не стане, щото 100% трябва да е наредил сумата и тогава ще му пуснат поръчката.

Коментар

• Лупо бегай на джагите!!!

Коментар

• Лупо, я немам за какво да ти се извинявам, Имал съм пари - играл съм. За други не отговарям. Пишеш на КФН - дано ти помогнат, дано оправат нещата....
            Па ние все оправаме, па все нас оправат накрая ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Лупо
              Предладам всички, дето цяла вечер снощи и сутринта писаха колко не съм бил прав и колко всичко е правилно и нормално да се извинят, да покажат, че могат да мислят, че не са лицемери, или поне да си сменят никовете, за да не се излагат повече със старите си никове
              Пич, в нито един пост от снощи и днес не съм твърдял, че всичко е правилно и нормално, но определено е тъпо това, което ти искаш!!!
              Комунизмът свърши!!!

Коментар

• продължавам да твърдя че допълнителни регулации не трябва да има
                няма по-вредно нещо за пазара от това

причината за такова презаписване е че имаше максимална цена и търсенето на нея беше твърде високо

Ако нямаше макс цена или тя беше 150 лева съвсем по друг начин щяха да се подготвят стратегиите

Нека изчакаме ПИБ и ще се уверите че без максимална пазара ще оцени много по-внимателно акцията

и презаписването не е невероятно голямо - имаше новина скоро в инвестор за презписване от мисля 260 пъти в Китай
                http://imoti.start.bg
                http://pravo.start.bg
                [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Аз като чета как се карате за някакви си акции и се тюхкате колко малко сте записали, напрово ме напушва смях, че тези акции на Корпоративна да не са златни бе, цената от 58,5 лева е доста сериозна да не мислите че цената ще скочи на 100 лева. Всъщност не е изключено, лукови глави има колкото искаме. Имам чуство, че част от хората смятат че при цена от 58,5 лева акцията е направо подарена и се ядосват че не са взели повече. Бих препоръчал да поразгледат отчетите на компаниите на борсата и ще намерят доста по-добри и подценени компании, където спокойно може да купят акции, толкова колкото си искат. Да не е само Корпоративна на борсата. Аз миналата година не участвах на ИПО-тата на Химимпорт и Монбат и пак постигнах доходност значително по-висока от тези които участваха в тях. Когато прецених си накупих Монбатки и сега над 60 % от акциите ми са такива.

Коментар

• Китайската China Citic Bank набра 5.4 млрд. долара в най-голямото IPO за 2007 г.
                    20.04.2007 11:30

Китайската банка China Citic Bank Corp. е набрала 5.4 млрд. долара от продажба на акции на най-голямото в света публично предлагане през тази година.

След продажбата на акциите й в Шанхай и Хонг Конг банката се оценява на 28.9 млрд. долара. Набирането на капитал е последното, осъществено от китайска банка, след като за изминалите две години китайските банки набраха капитал в размер на почти 60 млрд. долара.

Набраните средства от осмата най-голяма китайска банка са близки до максималната стойност на планираното привличане на средства.

Близо 1.7 млрд. долара са били привлечени на шанхайската фондова борса и други 3.7 млрд. долара на хонгконгската.

По първоначални данни предложените за продажба акции са били презаписани над 200 пъти в Хонг Конг, като 80% от тях са били предложени на институционални инвеститори.

Силният интерес към акциите на китайската банка се предопределя от добрия ръст и перспективите за развитие пред китайската икономика.

От банката прогнозираха на 17 април ръст в печалбата си за тази година от поне 48%. Продажбата на акциите на банката я оценява на 2.75 пъти прогнозираната за тази година счетоводна стойност.

Китайският банков пазар се очертава като най-скъпият такъв сред азиатските развиващи се икономики, като акциите им се търгуват при съотношение 3.2 пъти счетоводната им стойност, в сравнение с 1.7 пъти в Индия и 1.4 пъти в Южна Корея, по данни на инвестиционната банка Morgan Stanley.

Източник: http://www.profit.bg/index.php?cid=1...3114&sec_name=
                    Стига Инвестора да не го цензурира.

Това е по отношение на любителите на рекорди. Подадените поръчки са били на стойност над 1 трлн. долара! Или около 22 пъти БВП на България.

Не подценявайте големите инвеститори. Това презаписване дойде от тях, а не от мен, теб, него....

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                      Общата стойност на подадените поръчки е 1.4% от БВП на България за 2006 г., който е 49 млрд. лв.
                      Браво Марияне,добре си го сметнал.И сега нека някой каже че няма пари на нашата борса и че била малка.Голяма си е тя ,ама малко срамежлива.Пък и чувам някакъв нов патент сме измислили-въздушни пари,и нека сега някой ни обвинява ,че нямаме ноу- хау,имаме,та чак дрънчи.

Коментар

Общата стойност на подадените поръчки е 1.4% от БВП на България за 2006 г., който е 49 млрд. лв.
                        Предладам всички, дето цяла вечер снощи и сутринта писаха колко не съм бил прав и колко всичко е правилно и нормално да се извинят, да покажат, че могат да мислят, че не са лицемери, или поне да си сменят никовете, за да не се излагат повече със старите си никове

Коментар

• Първоначално изпратено от Лупо
                          Раздвоен съм Къде да си подам сигнала до КФН или до ВКП?
                          И на двете! Подай и в Страсбург и Хага... Кво очакваш да се случи? Това е БФБ и българското КФН... ...основен принцип:както се казва, да оправим нашите, а пък да го ду*** малките ...

Коментар

Сравнението е много на място.

Ако продължим логиката сигурно за ПИБ ще бъде 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                              INSIDER-a, може да има нещо съмнително наистина,
                              щото в началото еретически звучеше презаписване 1:5 до 1:8, ама се стигна и до следващото Фибоначи - мина 13 и на 14 спря.
                              В същото време лимитираните беха много по-малко и изведнъж скочиха на 6 пъти презапис. Възможно ли е според теб поръчките да са пренаредени, т.е. ако пазарните са били повече от 20 пъти примерно, и да са прехвърлени към лимитирани, за сметка на увеличване презаписа на лимитираните, не смяташ ли, че е възможна такава брутална манипулация?
                              /пояснение - поръчките ми се класирани, задавам само въпрос към Инсайдера!/
                              Здравей Ветре. Самият факт, че си задаваме такива въпроси говори лошо за процедурата. А пък 14 кратното презаписване е направо за рекордите на Гинес! Не ми се иска да си мисля, че в ОББ са пренаредили поръчките, защото това вече ще е ОГРОМНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ! Надявам се КФН да направи проверка на случая и официално да ни разсее съмненията!
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• 700 млн за 10% от КТБ!?!

Добре че има максимална цена, че днес "пазара" щеше да я оцени общо на 7 млрд.
                                Малко повече от 41% от цялата борса!!!
                                :-D

Коментар

Working...
                                X