IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Стоян Александров: БНБ не иска да вземe решение за КТБ, само се тутка

От казаното от управителя на Българска народна банка Иван Искров излиза, че всичко се е случило едва ли не извън централната банка. А ако е имало действително сериозни проблеми, къде е бил този надзор?, коментира пред БГНЕС доц.Стоян Александров интервюто на Искров пред БНТ.
    "Още повече, че два дни преди Корпоративна търговска банка /КТБ/ да бъде поставена под особен надзор Искров направи изявление, че банковата система е стабилна и ликвидна. Това важи изцяло и за КТБ – години наред са представяни отчети на тази банка и фактически не е имало никакви подозрения. И това, което беше направено за Първа инвестиционна банка, наполовина да беше направено и за КТБ, то тя можеше да бъде спасена. Пък след това, ако има вътре проблеми, те могат да бъдат решавани по съответен начин", каза Александров.
    Ами тази приказка за 6.5 млрд. лв. – извинете коя банка в света е спасена като някой, най-вече собственикът ти, извади ликвидност, равна на целия привлечен ресурс. Няма такова животно. Банките затова фалират, защото има ликвидна криза. А Искров иска: сега дайте 6.5 млрд. Как, откъде ще ги извадят тези пари? В същото време изобщо не загатва за други инструменти, които могат да бъдат използвани. Това означава, че си говори така, колкото да се намира на приказка и нищо повече. Защо не казва дали ще си подаде оставката? Там има друг феномен – ако не си подаде оставката, не могат да го освободят. Сега е моментът да се постави условие пред всички членове на Управителния съвет да си депозират молбите за оставка, пък кога ще бъдат приети е допълнителен въпрос. По закон Искров не може да бъде освободен без оставка.http://www.segabg.com/article.php?id...Vk0zQ.facebook

Коментар

• Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнение
      Ръчкам на .net, .com, .bg, ама все ми излиза - обърни се към ФГВБ, а оттам ми казват- обърни се към БНБ, а оттам ми казват ФГВБ трябва да ти даде парите...абе омагьосан кръг! Все ми се струва, че след изборите тая работа може да се случи със законодателна промяна и май само ББ може да предприеме някакви действия!
      ми тъй де, не си ръчкал правилно - ша ръчкаш на .ББ

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
        Ръчкам на .net, .com, .bg, ама все ми излиза - обърни се към ФГВБ, а оттам ми казват- обърни се към БНБ, а оттам ми казват ФГВБ трябва да ти даде парите...абе омагьосан кръг! Все ми се струва, че след изборите тая работа може да се случи със законодателна промяна и май само ББ може да предприеме някакви действия!

Коментар

• Бахти платеното,поръчково интервю от държавното, комунистическо БНТ !!!
          Да я закриват тази гнусна телевизийка и тази плюнка репортерчето да я уволняват!!!

Коментар

Я кажи къде се застраховат, че нещо не ми е много ясно?
            Пък и защо да ги застрахова при положение, че си има цял закон, който да ги гарантира?
            На www.chuvstvozahumor.net :P

Коментар

• Първоначално изпратено от Snipe Разгледай мнение
              Прав е човека. Ама понеже българина има ниска финансова култура и си застрахова само ламарините и хич не помисля за спестяванията... и т.н. и т.н.
              Я кажи къде се застраховат, че нещо не ми е много ясно?
              Пък и защо да ги застрахова при положение, че си има цял закон, който да ги гарантира?

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Застраховани ли е казал?
                Прав е човека. Ама понеже българина има ниска финансова култура и си застрахова само ламарините и хич не помисля за спестяванията... и т.н. и т.н.

Коментар

• http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1328730

дим, дим, дим да го няма

Коментар

• В КТБ лихвите бяха високи ,но не само в нея ...това никой не го отразява. Лихвите бяха малко по-високи ,не за друго а защото държавата си изтегли голяма част от парите и за да компенсира това банката задържа лихвите на частните лица ...От април месец и при нея отпаднаха високите лихви за нови клиенти ..Въпрос на време беше да се намалят процентите и за настоящи .Всичко се прави по необходимост, ако ги бяха свалили за всички наведнъж щеше да има банков туризъм ..

Коментар

• Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнение
                      не видях да се спомене за двойния стандарт
                      Поръчкова журналистика! Говньора си е избрал КОЙ да задава въпроси!
                      Естествено, че си го е избрал! Само как си се усмихваха един на друг - подобно поведение предполага определени съмнения не само за професионални симпатии

Коментар

• "Това, което мога да кажа и вече е казано в писмото от мен и господин Порожанов до генералния директор на Вътрешен пазар, качено е в интернет страницата, ние ясно сме обяснили какво е нашето законодателство. А това, че му пречи едно лице в комисията, има друго виждане, нека го обосноват, нека седнем да дискутираме. Ако пък не се разбере комисията със страната, няма нищо страшно. Затова има съд в Люксембург, който решава кой е крив и кой е прав."

Само не разбрах кое е това лице?

Коментар

• Интервю без неудобни въпроси!

не видях да се спомене за двойния стандарт
                          Поръчкова журналистика! Говньора си е избрал КОЙ да задава въпроси!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Застраховани ли е казал?
                            Каско имат ли, или са само с гражданска

Коментар

Да видим пак ли лъже: " Но във всички случаи, използвам Вашето интервю за да напомня отново, не трябва да има никакви притеснения между застрахованите вложители, тъй като може да се забавиха нещата по независещи от нас и от Фонда за гарантиране на влоговете причини, но те са гарантирани и те ще получат своите пари. "
                              Застраховани ли е казал?

Коментар

• Да видим пак ли лъже: " Но във всички случаи, използвам Вашето интервю за да напомня отново, не трябва да има никакви притеснения между застрахованите вложители, тъй като може да се забавиха нещата по независещи от нас и от Фонда за гарантиране на влоговете причини, но те са гарантирани и те ще получат своите пари. "

Коментар

Working...
                                X