Първоначално изпратено от Frosty
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Споко, банката ще я отворят. За къде бързате толкова? Нека първо да видим какви ще са данните от одита. Ще стане интересно, ако одиторите не открият големи липси.
Аз си мисля, че банката ще бъде оздравена от новото правителство. Все пак това е системна банка и е четвъртата по големина. Няма как да не бъде оздравена.
Някой каза, че предприятията в портфейла и формират приблизително 10% процента от българската икономика. Няма да я оставят.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от draznitel_1515 Разгледай мнениеТя и сега си е отворена де, проблема е, че не можеш да теглиш
Дядо Мраз май тая година няма да носи подаръци, щото дечицата не са слушкали
Коментар
-
Първоначално изпратено от Igrach Разгледай мнениеПриказката за лъжливото овчарче Иванчо и торбата с пари: "На 21 ше я отворим, ама не юли, а сптември, ама не септември, а октомври, ама не октомври, а ноември, ама не ноември, а декември, ама не 2014, а...." Иване, иване
Дядо Мраз май тая година няма да носи подаръци, щото дечицата не са слушкали
Коментар
-
И специален надзор, си мисля СЕГА, че трябва да е НАДЗОР- вижда и помага! А НЕ заспива и приспива всичко!
Дори би трябвало да не затваря банката за клиенти...
Все едно за пръв път БНБ е разбрала, че има такава банка и сега ще се запознава с дейността и! Със специален надзор!
Това не го бях прочел:
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеСтоян Александров: БНБ не иска да вземe решение за КТБ, само се тутка
От казаното от управителя на Българска народна банка Иван Искров излиза, че всичко се е случило едва ли не извън централната банка. А ако е имало действително сериозни проблеми, къде е бил този надзор?, коментира пред БГНЕС доц.Стоян Александров интервюто на Искров пред БНТ.
"Още повече, че два дни преди Корпоративна търговска банка /КТБ/ да бъде поставена под особен надзор Искров направи изявление, че банковата система е стабилна и ликвидна. Това важи изцяло и за КТБ – години наред са представяни отчети на тази банка и фактически не е имало никакви подозрения. И това, което беше направено за Първа инвестиционна банка, наполовина да беше направено и за КТБ, то тя можеше да бъде спасена. Пък след това, ако има вътре проблеми, те могат да бъдат решавани по съответен начин", каза Александров.
Ами тази приказка за 6.5 млрд. лв. – извинете коя банка в света е спасена като някой, най-вече собственикът ти, извади ликвидност, равна на целия привлечен ресурс. Няма такова животно. Банките затова фалират, защото има ликвидна криза. А Искров иска: сега дайте 6.5 млрд. Как, откъде ще ги извадят тези пари? В същото време изобщо не загатва за други инструменти, които могат да бъдат използвани. Това означава, че си говори така, колкото да се намира на приказка и нищо повече. Защо не казва дали ще си подаде оставката? Там има друг феномен – ако не си подаде оставката, не могат да го освободят. Сега е моментът да се постави условие пред всички членове на Управителния съвет да си депозират молбите за оставка, пък кога ще бъдат приети е допълнителен въпрос. По закон Искров не може да бъде освободен без оставка.http://www.segabg.com/article.php?id...Vk0zQ.facebookLast edited by 0ldman; 21.09.2014, 23:32.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКТБ няма бъдеще с Цветан Василев.Без държавата няма да стане.Да предположим че се попълни капитала и какво от това?Нали ако отвори банката ще се сблъска с хората които ще си изтеглят парите.Не вярвам да остане и един човек с депозит там?Дори и държавата да изплати всичките влогове кой после изобщо ще влезе в тая банка да си направи депозит?Време е да се спрат фантасмагориите.Да се взима лиценза и да връщат гарантираните пари както е по закон.Всички които имаме депозити разбрахме колко струва гаранцията.Аз лично повече от 50 лева в българска банка няма да държа до края на живота си.Или в чужбина или бурканбанк.Няма сила която да ме накара да държа пари в българска банка.Не дай си Боже да се случи някакъв здравословен проблем и ей тъй както си имаш пари ще си умреш кат куче.
И по темата
Когато изтече новината, че до 2 дни злополучният банкер Ц.В. щял да внесе план за оздравяване на КТБ, ето какво щяло да пише в този план.
„Уважаеми вложители!
Според моя оздравителен план, възродената от мен КТБ ви предлага 2 варианта да си вземете парите.
Изберете – да получите нищо, но веднага или всичко – но никога.
Клиентите са ни скъпи!
С уважение: Цветан Василев”.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеГаранция няма никъде.
Чужбинските банки също могат да изгърмят, а бурканите могат да ти ги гепят. Това е положението. Парите са преходно нещо, днес може да имаш много, утре може да нямаш пукната стотинка. Никой не е застрахован.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеГаранция няма никъде.
Чужбинските банки също могат да изгърмят, а бурканите могат да ти ги гепят. Това е положението. Парите са преходно нещо, днес може да имаш много, утре може да нямаш пукната стотинка. Никой не е застрахован.
Съгласен съм с Бате Пешо, недай Боже здравословен проблем и да не си светнат да си диверсифицирал риска в 3-4 баМки тогава какво правим? Айде не 50 лева, но не повече от 10 000 лева в бг банки...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКТБ няма бъдеще с Цветан Василев.Без държавата няма да стане.Да предположим че се попълни капитала и какво от това?Нали ако отвори банката ще се сблъска с хората които ще си изтеглят парите.Не вярвам да остане и един човек с депозит там?Дори и държавата да изплати всичките влогове кой после изобщо ще влезе в тая банка да си направи депозит?Време е да се спрат фантасмагориите.Да се взима лиценза и да връщат гарантираните пари както е по закон.Всички които имаме депозити разбрахме колко струва гаранцията.Аз лично повече от 50 лева в българска банка няма да държа до края на живота си.Или в чужбина или бурканбанк.Няма сила която да ме накара да държа пари в българска банка.Не дай си Боже да се случи някакъв здравословен проблем и ей тъй както си имаш пари ще си умреш кат куче.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеВсички които имаме депозити разбрахме колко струва гаранцията.Аз лично повече от 50 лева в българска банка няма да държа до края на живота си.Или в чужбина или бурканбанк.Няма сила която да ме накара да държа пари в българска банка.Не дай си Боже да се случи някакъв здравословен проблем и ей тъй както си имаш пари ще си умреш кат куче.
Чужбинските банки също могат да изгърмят, а бурканите могат да ти ги гепят. Това е положението. Парите са преходно нещо, днес може да имаш много, утре може да нямаш пукната стотинка. Никой не е застрахован.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеЗа добро или за лошо нещата отиват към Добра банка/Лоша банка. Одиторите ще установят дупка в размер на около 0,5 млрд.лв. - 1 млрд.лв., като при капитал 600 млн.лв., минусът ще е до 400 млн.лв. От там насетне ще се стигне до извода, че е много по-изгодно държавата да извади едни 500-600 млн.лв. и да спаси каквото може да се спасява, отколкото да се рискува с фалит. Въпросът е само дали в Добрата банка ще бъдат прехвърлени 100% от негарантираните депозити, щото според мен там ще има някакво кътване. Примерно, 80% се прехвърлят в Добрата банка, а 20% остават в Лошата. Така, накрая всички, без Цв. Василев ще са щастливи, че са спасени.
п.п. Сценарият остава в сила даже и дупката да скочи до 1,5 млрд.лв., което е малко вероятно.
Алтернативата на този сценарий е ФГВДБ е да извади 3,5 млрд.лв. и да чака с години да си възстанови средствата. В добавка ще имаме и есктрата, че депозитите в останалите банки ще останат негарантирани за поне 3-4 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 0ldman Разгледай мнениеПърва грижа Е!
Проблем който би създал МНОГО и ГОЛЕМИ проблеми, ама от висотите на хапчетата ти, няма как да си даваш сметка за това!
Аз ти казвам ясно и точно, че тия управници правят всичко да ни мотаят (и то успешно), а ти пак ми говориш, че им е първа грижа за тях да решат проблема с КТБ
Първа грижа им е как да ни мотаят!!! Вече и неродените бебета го виждат
Коментар
Коментар