Първоначално изпратено от Cherry
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ломско пиво (LOMP / LOMSKO)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от tivanovКуре, най-вероятно след аукциона ще си промениш мнението както го промени за Монбата.
Problemat na Lomsko Pivo e che sa mnogo malki i za tova akciata ne moje da tradeva s M&A premia. Prosto niama koi ot trite golemi v BG da gi kupi. Moje eventualno da gi kupi finansov investitor, no triabva da smetna gore-dolu kolko shte plati. Za tazi cel obache mi triabvat otchetite v excel.__________________________________________________ __
Куроператор - специален представител на Син С
Коментар
-
Първоначално изпратено от КуроператорLomsko Pivo sa si vkarali avtogol kato na corporativnata prezentacia ot Juni 2007 sa napisali, che spravedlivata cena na akcia e 2.32 leva. Po edin ot metodite daje sa kazali, che e 1.73 leva. Izchisleniata sa na Benchmark i Poshtenska Banka, koito sa imali planovete na management-a za sledvashtite niakolko godini i cialata informacia, koiato ne e dostupna za normalnia investitor. Viarno che si preizpulniavat plana za 2007, no razlikata mejdu 2.32 i 5.00 leva e goliama i shte im triabva baia preizpulnenie na plana, za da dostignat do tam.
Enemona moje i da sa predlojili kompaniata na niakoi ot golemite bireni firmi v Bulgaria i izvan, no istinata e che pazarnia dial na Lomsko Pivo e tolkova malak, che realno nishto ne promenia za golemite igrachi. Osven tova segmenta im e evtino pivo s niski margins.
Niakoi ima li link za otchetite na drujestvoto (2006, Q1 2007, Q2 2007, Q3 2007) v excel?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Зарзаватчийски гласПървоначално изпратено от KaloАз изобщо не се притеснявам за тази акция - просто малко чакане трябва - справедливата стойност(не че съществува такова нещо) в момента е доста над 4.5 лв.
Не е препоръкадори и да можех, нямаше, защото не вярвам на аукциона да се доредим по-дребните рибки. Освен това, цената няма да е по-ниска от днешната да речем - вервайте ми
Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от ПИЧАз като смятах сегашната стойност на акция в началото на септември излизаше около 4.50 лв, а пазарната беше 3.50 лв. Тя за съвсем малко време достигна 4.50 лв.
Не знам защо така пазара подценява тази книга, а потенциала за разтеж има, въпреки малкия пазарен дял. Дори заради този малък дял има поле за неговото разширение.__________________________________________________ __
Коментар
-
Аз като смятах сегашната стойност на акция в началото на септември излизаше около 4.50 лв, а пазарната беше 3.50 лв. Тя за съвсем малко време достигна 4.50 лв.
Не знам защо така пазара подценява тази книга, а потенциала за разтеж има, въпреки малкия пазарен дял. Дори заради този малък дял има поле за неговото разширение.
Коментар
-
Lomsko Pivo sa si vkarali avtogol kato na corporativnata prezentacia ot Juni 2007 sa napisali, che spravedlivata cena na akcia e 2.32 leva. Po edin ot metodite daje sa kazali, che e 1.73 leva. Izchisleniata sa na Benchmark i Poshtenska Banka, koito sa imali planovete na management-a za sledvashtite niakolko godini i cialata informacia, koiato ne e dostupna za normalnia investitor. Viarno che si preizpulniavat plana za 2007, no razlikata mejdu 2.32 i 5.00 leva e goliama i shte im triabva baia preizpulnenie na plana, za da dostignat do tam.
Enemona moje i da sa predlojili kompaniata na niakoi ot golemite bireni firmi v Bulgaria i izvan, no istinata e che pazarnia dial na Lomsko Pivo e tolkova malak, che realno nishto ne promenia za golemite igrachi. Osven tova segmenta im e evtino pivo s niski margins.
Niakoi ima li link za otchetite na drujestvoto (2006, Q1 2007, Q2 2007, Q3 2007) v excel?__________________________________________________ __
Коментар
-
Първоначално изпратено от dexИнтересен е въпроса защо се предлагат тези 20% на борсата, а не на евентуалния купувач?...
...може би защото той няма да даде тази цена за мажоритарния пакет?
продажбата на бизнес на запад върви често 3-5 пъти ЕБИТДА...смятайте... при 4.5 млн. акции ...
Иначе като цяло продажбата на дружеството е вероятно добър изход за Ене, при сериозната конкуренция от големите международни играчи...Един местен, малък производител трудно би оцелял в дългосрочен план сам...
Коментар
Коментар