If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ще трябва да се изчака одитирания за 2012, но в най-добрия случай в него да има ресурс за един дивидент - за повече не ми се вярва.
Така е, сегашния ще е само индикативен, важно е и одитора какво ще сметне
Иначе аз съм оптимист и за два, направиха някой сделки последното тримесечие ако си забелязал.
Ей, ако нещата не се наредят както ги очаквам да не ме хокате после че съм ви кандардисвал... Просто споделям какво съм преценил и какво съм играл.
Всеки сам да си преценя какво и как да играе и какъв риск може да носи!!!
Пич, това е общодостъпна информация.
Ще е голям гаф да не съм се запознал преди да предприема такава инвестиция. Споко, не съм я пропуснал. Явно обаче я тълкуваме различно. Жив и здрав!
Ще трябва да се изчака одитирания за 2012, но в най-добрия случай в него да има ресурс за един дивидент - за повече не ми се вярва.
Батя, може би не ме разбра .... Просто исках да помогна, защото имах намерение да пълня тук.
Ето за четене:
.....
Поздрави и умната!
Пич, това е общодостъпна информация.
Ще е голям гаф да не съм се запознал преди да предприема такава инвестиция. Споко, не съм я пропуснал. Явно обаче я тълкуваме различно. Жив и здрав!
... Аз както го разбирам, ако енемона извади грубо 1.1 млн одитирана неконсолидирана печалба, ще се вземе един дивидент тази година, ако са 2.2 млн. ще се вземат два дивидента. Прав ли съм?
Мда, и аз така го тълкувам, ДВИ също
но консултанта по-долу явно има друго виждане
Няма лошо от различни мнения, това поражда движения и ликвидност на пазара
Чл. 247а. (Нов - ДВ, бр. 84 от 2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 66 от 2005 г.) Дивиденти и лихви по чл. 190, ал. 2 се изплащат само ако според проверения и приет съгласно раздел ХI финансов отчет за съответната година чистата стойност на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, подлежащи на изплащане, е не по-малка от сумата на капитала на дружеството, фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) По смисъла на ал. 1 чистата стойност на имуществото е разликата между стойността на правата и задълженията на дружеството съгласно баланса му.
(3) Плащанията по ал. 1 се извършват до размера на печалбата за съответната година, неразпределената печалба от минали години, частта от фонд "Резервен" и другите фондове на дружеството, надхвърляща определения от закона или устава минимум, намален с непокритите загуби от предходни години, и отчисленията за фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав.
Тук ли е заровено кучето. Такива текстове ме хвърлят в музиката, ако някой може да разтълкува на нормален език. Аз както го разбирам, ако енемона извади грубо 1.1 млн одитирана неконсолидирана печалба, ще се вземе един дивидент тази година, ако са 2.2 млн. ще се вземат два дивидента. Прав ли съм?
Погледни в сайта им.
Ще гласуват дивидента за 2011 по привилигерованите, но ще се изплати чак когато се изпълнят всичките 4ри условия .... В момента налице са само 3ри от тях.
На това залагам, дори ако се досещаш очаквам два
Но сметката си е лично моя, без кръчмаря т.е. годишния отчет
След около седмица ще знаем дали правилно съм предвидил
Е предполагам, че ще ги гласуват, но дано не отложат плащането.....
Коментар