IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Цялата работа е малко странна, наистина трябва да се блокира сумата за да няма голямо презаписване и надуване на балона.
    Само че при пазарна поръчка не е много ясно какво сума трябва да ти блокират,тук няма максимална цена......
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от tuj-to
      SEBULBA информирай ни при кой любезен ИП си пусна заявката без да блокираш сума по сметка да се втурнем всички през глава към него!
      При Karoll

Коментар

• ако за първи път отиваш при ИП естествено че ще ти поиска сумата предварително, но ако си редовен клиент и те познават и могат да ти имат доверие то може и да не ти поискат предварително да внесеш парите

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA
          Първоначално изпратено от Ivan Mitev
          повтарям - парите трябва да се дадат заедно със заявката. И после казвата-пазарна или лимитирана
          Дрън-дрън. Пуснах поръчката си! До 21.05 няма да преведа и стотинка
          на мен отново ми казаха --- давай кинтата веднагически

Коментар

• Здравейте всички

Днес сутринта пуснах поръчка за ИПО-то на ПИБ в офиса на банката на 'Драган Цанков'. Прави се специална сметка, в която се превежда и блокира необходимата сумата до търга и разпределянето на акциите. Между другото останах с впечатлението, че това е първата поръчка пусната в офиса При някои ИП-та може и да не е такава процедурата, но в Елана също ми казаха, че първо трябва да преведа парите.

Коментар

• Предварително се извинявам за въпроса, ако отговора е очевиден за някого : записано ли е някъде в проспекта на ПИБ, че всички лимитирани поръчки ще се изпълнят на една и съща цена? Или този извод се прави единствено поради използвания "бук-билдинг" метод?

Коментар

• SEBULBA информирай ни при кой любезен ИП си пусна заявката без да блокираш сума по сметка да се втурнем всички през глава към него!

Коментар

• График на предлагането
                  Период за подаване на поръчки за записване на акции: 7 - 18 май 2007 г.
                  Определяне на цената на предлагане и разпределение на предлаганите акции: 18 май 2007 г.
                  Оповестяване на цената на предлагане и разпределение на предлаганите акции: 21 май 2007 г.
                  Срок за плащане на разпределените акции: 21 - 28 май 2007 г.
                  от сайта на ПИБ

Коментар

• Първоначално изпратено от Ivan Mitev
                    повтарям - парите трябва да се дадат заедно със заявката. И после казвата-пазарна или лимитирана
                    Дрън-дрън. Пуснах поръчката си! До 21.05 няма да преведа и стотинка

Коментар

• Първоначално изпратено от bigswingingdick
                      Първоначално изпратено от Леонид
                      Дано сам лош пророк,но тук маи ще е между 15 и 20 пъти,както е тръгнало.
                      mnogo si skromen 15-20 po skoro 50-75 pati
                      Защо не 160-185 пъти? Или Лупо ще реве, че били "въздушни пари"? Като, че ли няма 30-40 милиарда свободни из инвеститорите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Джаст А Трейдър
                        Искам да манипулирам дадена позиция,но не знам как!
                        Дайте акъл!
                        Искаш ли списък на акции, които да напомпиш?

Коментар

• Брокери очакват цената за акции на ПИБ да остане в рейнджа 8,5 и 11 лв.

В началото на миналата седмица от водещия мениджър по предлагането на акции от Първа инвестиционна банка – ПФБК, оповестиха пред журналисти индикативен ценови рейндж от 8,5 до 11 лв. за акция на банката, докато седмица преди това на пенсионните фондове беше изпратен ценови рейндж от 7 до 12 лв. за акция.
                          Потърсихме брокери, за да ги попитаме дали след търга за Корпоративна ТБ са се променили очакванията си за букбилдинга на Първа инвестиционна банка.

Красимир Атанасов, ИП Елана АД
                          - Промени ли се нещо в очакванията за букбилдинга на ПИБ след търга за КТБ?
                          Някакво отражение трябва да има, защото интересът към КТБ беше достатъчно голям. Аз мисля, че ще има интерес и за ПИБ, но едва ли в тези размери.
                          - Ще бъде ли цената на изпълнение в обявения диапазон от 8,5 до 11 лв.?
                          Да, ще е в средата на диапазона, може би малко над неговата среда, но в него. При букбилдинг може да се реализира сценарият "ти печелиш, аз печеля" между инвеститори и компания. Мисля, че вече се разбира, че добре направен, букбилдингът е една много добра процедура, която осигурява възможност на много инвеститори да купят пропорционално на поръчките си по една и съща цена. В резултат след това има активна търговия.

Ангел Рабаджийски, ИП Карол АД
                          Не. Процедурите са различни и банките са различни. При ПИБ няма максимална цена и няма диапазон и съответно няма потенциал за презаписване, защото презаписването би увеличило рязко цената, което е в ущърб на инвеститорите.
                          Според мен ще остане.

Марин Костурски, ИП Бенчмарк АД
                          Букбилдингът за ПИБ също ще бъде презаписан, но около два пъти, не бива да се забравя, че емисията на ПИБ е по-голяма.
                          Мисля, че ще остане в диапазона.

Коментар

• Първоначално изпратено от Джаст А Трейдър
                            Искам да манипулирам дадена позиция,но не знам как!
                            Дайте акъл!
                            хахахаха-каква откровеност!браво на теб!

Коментар

• Първоначално изпратено от Леонид
                              Ами тук няма никаква подробна информация,освен че имат интереси в областта на финансите.Така че въпроса остава открит.

http://www.presidivm.com/service/bulgarian.htm

Коментар

• Ами тук няма никаква подробна информация,освен че имат интереси в областта на финансите.Така че въпроса остава открит.

Коментар

Working...
                                X