Цена от 11,30 отговаря на цена 73,60 на Корпоративна банка като сравнявам цените на които излязоха акциите първия ден на вторично предлагане. 12/11,30=1,06 78/1,06=73,60 приблизително.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
ПФБК малко ме разочароват. Очаквах да са по-активни в подкрепата си и да не оставят акцията да падне под психологическото ниво от 12лв. И понеже се получи пробив на това ниво и затова изчезнаха купувачите. А, и мисля че който е искал да купува и на 12 лв е бил доволен от цената и вече е купил. Сегашните нива наистина не очаквах да ги видя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от voodooHunterКолеги, защо се продънихме така днес?
Просто нямаше купувачи. Обемът беше смешен, но от ляво просто няма никой. Не мога да си обясня липсата на подкрепа.Под 10 лева дори има бутафорни оферти купува по 1 брой и по 10.
А продажбите с печалба 6 % от цената на IPO-то, просто не ги коментирам.
Не е препоръка!
[/img]
Коментар
-
Не мисля , че има место за притеснение. Всички банки, а и доста добри компании са в подобно състояние. Просто върлува буря, който отстои , той ще спечели.
Не ме е страх до къде ще стигне падението , няма да продавам, а и не съм на зор.
Преживявал съм и по-тежки случаи с банкови акции, а печалбите след това са много сладки.
Кой както иска да процедира, момента не е подходящ за никакви съвети, така че всеки добре да обмисли действията си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iliooПървоначално изпратено от metalaПървоначално изпратено от futМисля си като чета темата и не само нея че доста хора трябва да ги коригират очакванията ръст доста надолу, всички чакат от всяка акция да прави 200 или 500% на година ама ми се струва че по скоро да трябва да се махне по една нула
Коментар
-
Първоначално изпратено от bigswingingdickПървоначално изпратено от AllTheWayAwayДобра идея има ПИБ - гледа да вземе колкото може повече от пазара на картите - другите още май не са се усетили много. Иначе пускат ДФ от понеделник, не е най-доброто време, но пак е нещо.
Още три фонда ще бъдат управлявани от УД „ПФБК Асет Мениджмънт" АД. Това са „ПИБ Класик", ,,ПИБ Гарант" и ,,ПИБ Авангард".
ДФ „ПИБ Класик" е от балансиран тип, инвестиращ до 60% от активите си в акции, също облигации и в други финансови инструменти.
ДФ,,ПИБ Гарант" е от нискорисков фонд, който инвестира главно в облигации (корпоративни - до 90% и ипотечни - до 90%) и други дългови ценни книжа, но и в акции (до 20%), както и други финансови инструменти.
ДФ ,,ПИБ Авангард" е от високодоходен тип, като инвестира главно в акции (до 90%), също облигации (корпоративни - до 50% и ипотечни - до 30%).
Коментар
Коментар