IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от acen1975
    не ни трябва кой знае ква платформа.за по селски сделки просто ни трябва гарант,който да вземе парите и да ги даде на позналия-пример-едикой си казва,че акцията ще се вдигне за едиколко си време с едиколко си процента.аз го покривам с падане и който познае взима парите.просто.
    да речем,Батко,казваш,че акцията ще стане от 7,30 на 10 лева.аз ти давам шорт-тва е таргет от 4,60.
    и двамата слагаме да речем по 1000 лева и когато акцията удари един от таргетите-позналия взима парите.
    не ни трябва кой да ни прави архитектура на опциите-може сами да си ги задаваме и да се пазариме до заключване на сделка.
    може и дa играеме без таргет който, като бъде ударен, да екзекутира сделката
    пример-спрямо изменението от нивото на скл.на контракта-да се клиърваме на всяка седмица или месец-изплащане на изmенението.

а дори за фондове на НИ мога да ти дам и опшън,при който няма да загубиш при всички положения-или ще си на фитка,или на печалба.тва няма да го намериш никъде другаде.
    пример имаш една акция на фонд за ни,по номинал спрамо дата на скл-10 лева.
    при качване те финансирам със 105%,а при падане ти ми даваш 100% от самото падане.

с други думи-имаш тази акция за 10 лева и искаш да си я задържиш за дългосрочно време-да речем 3 месеца.
    ти продаваш акцията в дадения ден на сделката между нас,и след 3 месеца,ако е скочила,аз ти давам 105%,ти си я купуваш обратно и пак имаш същата акция,но и 5% от цената й в повече кеш в джоба.
    а ,ако падне-ти ми даваш 100% от падането и пак си я купуваш за същата цена и в крайна сметка нищо не си загубил.тва е пример,при който ти предлагам да се хеджваш с мен,без да констатираш никаква загуба в единия случай и 5% печалба в другия за кратък период.или погледнато в лихво точки-имаш 20% лихва на годишна база в единия случай и никаква загуба в другия.

тва е перфектно в случай,че смяташ да държиш дадена акция за определен период.

тва са малко примери.има и още колкото си искате.опшън контрактите не са толкова сложни,колкото си мислите,особено ако имате отсреща човек като мен,който е готов и да ви даде хеджинг без загуба и 5% шанс за печалба в случай,че искате да държите дадена акция за дълъг период от време.

и за да не тормозиме българономистите в този форум,които като каже някой нещо противно на тяхните гениални разсъждения и почват да подскачат,че нивото на форума е било паднало,дайте да ходиме на лична поща или да си отвориме отделен форум.аз ще намеря хора,които се интересуват и ще дадат добри опшъни и съвети как да реализираме начинанието си,и вие намерете интересуващи се също.
    и не ни трябва нищо сложно.трябва ни гарант.мислете по въпраоса.
    готов съм да дам хеджинг,от който няма да загубите ,а само може да спечелите.смятам да кеширам от тези,които ви правят хидън селл офф и си мислят,че са богове и никой не разбира кво става.възползват се от олигофренията на папазовчетата,за да кешират без да има инструменти за спирането им,ма току виж сме ги надхитрили.
    Асене, ти нямаш ли си друга работа ами само спамиш по темата и освен това с 100 редови монолози :-) Явно кризата в САЩ е засегнала доста хорица, които е превърнала в безработни. А както знаем безработните българи разбират от всички теми, вкл. и ПИБ :-)
    МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• не ни трябва кой знае ква платформа.за по селски сделки просто ни трябва гарант,който да вземе парите и да ги даде на позналия-пример-едикой си казва,че акцията ще се вдигне за едиколко си време с едиколко си процента.аз го покривам с падане и който познае взима парите.просто.
      да речем,Батко,казваш,че акцията ще стане от 7,30 на 10 лева.аз ти давам шорт-тва е таргет от 4,60.
      и двамата слагаме да речем по 1000 лева и когато акцията удари един от таргетите-позналия взима парите.
      не ни трябва кой да ни прави архитектура на опциите-може сами да си ги задаваме и да се пазариме до заключване на сделка.
      може и дa играеме без таргет който, като бъде ударен, да екзекутира сделката
      пример-спрямо изменението от нивото на скл.на контракта-да се клиърваме на всяка седмица или месец-изплащане на изmенението.

а дори за фондове на НИ мога да ти дам и опшън,при който няма да загубиш при всички положения-или ще си на фитка,или на печалба.тва няма да го намериш никъде другаде.
      пример имаш една акция на фонд за ни,по номинал спрамо дата на скл-10 лева.
      при качване те финансирам със 105%,а при падане ти ми даваш 100% от самото падане.

с други думи-имаш тази акция за 10 лева и искаш да си я задържиш за дългосрочно време-да речем 3 месеца.
      ти продаваш акцията в дадения ден на сделката между нас,и след 3 месеца,ако е скочила,аз ти давам 105%,ти си я купуваш обратно и пак имаш същата акция,но и 5% от цената й в повече кеш в джоба.
      а ,ако падне-ти ми даваш 100% от падането и пак си я купуваш за същата цена и в крайна сметка нищо не си загубил.тва е пример,при който ти предлагам да се хеджваш с мен,без да констатираш никаква загуба в единия случай и 5% печалба в другия за кратък период.или погледнато в лихво точки-имаш 20% лихва на годишна база в единия случай и никаква загуба в другия.

тва е перфектно в случай,че смяташ да държиш дадена акция за определен период.

тва са малко примери.има и още колкото си искате.опшън контрактите не са толкова сложни,колкото си мислите,особено ако имате отсреща човек като мен,който е готов и да ви даде хеджинг без загуба и 5% шанс за печалба в случай,че искате да държите дадена акция за дълъг период от време.

и за да не тормозиме българономистите в този форум,които като каже някой нещо противно на тяхните гениални разсъждения и почват да подскачат,че нивото на форума е било паднало,дайте да ходиме на лична поща или да си отвориме отделен форум.аз ще намеря хора,които се интересуват и ще дадат добри опшъни и съвети как да реализираме начинанието си,и вие намерете интересуващи се също.
      и не ни трябва нищо сложно.трябва ни гарант.мислете по въпраоса.
      готов съм да дам хеджинг,от който няма да загубите ,а само може да спечелите.смятам да кеширам от тези,които ви правят хидън селл офф и си мислят,че са богове и никой не разбира кво става.възползват се от олигофренията на папазовчетата,за да кешират без да има инструменти за спирането им,ма току виж сме ги надхитрили.

Коментар

• Идеята на Асен е много добра, но съм съгласен, че в България трудно ще стане засега! Един вариянт е да предложим на www.betfair.com да направят такива финансови продукти! Знаете как се играе! Това ми се струва най-лесно и бързо! От самите нас зависи каква ще е ликвидността!

Коментар

• Асене, тази идя я бива. Само няма как да мине през инвестора. Утре ще питам дали моя ИП би се съгласил да свърши работа и при какви условия. Ако е съгласен ще имаш оферта.

Коментар

• Първоначално изпратено от batko
            Асене, става!
            Казвам, че след една година ПИБ ще е над 10 лв! Към момента е 7,30 ! На какво да се обжаложим и къде!
            ами точно тва ни трябва-клиъринг хаус.иначе само ще си говориме по форумите.ти не ме знаеш,аз не те знам-как да стане?
            за сега ще си се дразниме кой кво е познал,докато не се отвори трейд платформа.
            аз направих коствено пари от бг борсата,като давах на чичо ми да се хеджва с мен при продажба,докато продаде всичко.на 50% -ако акцията ,която продава,се вдигнеше до 10 дни-аз му покривах 50% от загубата,а ако паднеше-той ми даваше 50% от разликата.
            инстументите ще ги измислиме и облозите ще са лесни,но ни трябва гръб-някой да събира парите и да екзекутира сделките.
            аз ти предлагам да заключиме контракт с теб-който ден го скл,да речем след затваряне на борсата-тази цена да е баланс-ако пада-ти ми даваш разликата,ако се качва-аз ти давам разликата.и да се кешираме на всеки месец и да преподновяваме контракта,ако и двамата сме съгласни.
            намери начин за клиъринг хаус.аз не се сещам.мога да ти дам такива контракти и за всички фондове на НИ-ти си избери който и да е.или да залагаме на индекса бгрейт.
            мога и повече предложения да ти направя,но не съм се бъркал из бг борсата-не ме интересува за сега.просто знам общо погледнато.
            но тези приказки са безмислени,докато не се намери начин оторизирано лице с добро име и доверие от двете страни да дава гаранции за сделките.мисли по въпроса,аз ще мисля също

Коментар

• Асене, става!
              Казвам, че след една година ПИБ ще е над 10 лв! Към момента е 7,30 ! На какво да се обжаложим и къде!

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBen
                Асене, не те познавам и сигурно има някаква причина да демонстрираш самочувствие, но четейки постовете ти си мисля, че менторският тон със сигурност не е присъщ на един интелигентен човек, а форума отдавна се превърна в поле за изява на много елементарни личности.
                Глей са Биг Бен.може би бъркаш интелигентен с културен.според мен културния човек е скучен и крие недостатъците си с добри обноски.
                аз не съм културен и никога няма да бъда.така че,ако смяташ,че ще ме сецнеш там и много ще се препотя,нещо си се объркал.
                интелигентен?ами точно тва ви предлагам-да се възползвате от НЕ интелигентността ми и да направите пари от балъци като мен.
                има оптимисти,има и песимисти-тва са основите на един инвестиционен пазар.
                друго не трябва.трябва ни клиъринг хаус и нищо повече.инвестора ще отвори акаунти и чрез контракти помежду ни ще ,с електронни подписи ще се извършват сделки-просто.
                те няма да носят отговорност и регулация в/у контрактите,а само ще гарантират авоарите на играчите в смеките им и в случай на голям дисбаланс ще искат допълнителен ресурс или ще екзекутират предварително затваряне на позиция,поради липса на средства за бек ъп и състейнване на позицията.

кво не ти харесва?защо ,като има играчи,да не се отвори и такава игра,за да играят.
                всички ще са хепи-и оптимистите и песимистите и дори инвестора,който ще получава комисионно от екзекутирана сделка,както и лихва от набраните средства(парите да не се държат в бг банка) е единственото ми изискване.

защо да не заформиме една трейдинг платформа,след като държавните счетоводители с бг образУвание,назначени за борсови управители, нямат акъла да го направят вече 10 години?

какъв е проблема?кво не ти харесва?
                всички ще богатееме-всеки според акъла-кой повече разбира-прави кинти,който не,губи и се учи.
                вие,културните, ще имате шанса да ме ограбите до шушка.и да ми триете сол на главата колкото си искате.

Коментар

• Ako v ralniq givot nqmash vazmognost dage da da kagesh mnenieto na shefa bez da se navegdash, ako v kashti sedish megdu fikusa i vratata i ako nikoi dori v krachmata, ne moge da ti doide reda da se izkagesh "kompetentno"... to kade drugade da pokagesh kolko si velik osven tuk??? Kade drugade moge da "natriesh" nosa na vsichki Uspex xasane ne samo tuk no i v givota! i poveche razbirane kam xorata shte ti e ot polza , a tona si go zapazi za nqkoq sreshta na G-7 ne za "smotaniq" forum na BG !

Коментар

• Асене, не те познавам и сигурно има някаква причина да демонстрираш самочувствие, но четейки постовете ти си мисля, че менторският тон със сигурност не е присъщ на един интелигентен човек, а форума отдавна се превърна в поле за изява на много елементарни личности.

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                      Асене стига си злорадствал, това че си познал падението на тази позиция не те прави автоматично печеливш.

Колегата, който си цитирал направо се е изразил скромно.
                      Аз лично се надявам , до година по това време да продам на 26.00 .

Хаде сега око оборваш този ми таргет , поне да е в духа на взаимното уважение.

Успех на всички!
                      да,мога да те оборя и знам точно какво става специално с акцията на ПИБ.знам и такива неща,които нито папазов ги знае,нито пък некъдърници от управлението на ПИБ.
                      но защо трябва да ти казвам какво знам?
                      дай да видиме дали може и има ли кой да се съгласи да бъде гарант на шорт сделки в/у ПИБ и ще ти дам шанс да направиш пари от мен,ако смяташ,че акцията на ПИБ ще стане над 20 лева.
                      ще ти дам и левъридж 3:1 ако искаш.и няма да затварям позиция-ти ще имаш тази опция,когато си искаш-виж давам ти инструмент и опшъни към него по големи,отколкото ще имам аз.
                      дай да ги хванеме тези от инвестора да отворят трейдинг платформа за частни сделки м/у съфорумците и да са само като гарант с акаунтите-ще имате възножност да направите много пари от мен.
                      и не само от ПИБ,и от други компании.ще ви докарам и други хора,които ще ви предлагат опшън контракти.и те ще са строго м/у нас-няма да са и ти еф,а само инструменти,които ще влияят само на нас,спрямо развитието на дадената акция,но не и на самата акция на борсата.

Коментар

• Асене стига си злорадствал, това че си познал падението на тази позиция не те прави автоматично печеливш.

Колегата, който си цитирал направо се е изразил скромно.
                        Аз лично се надявам , до година по това време да продам на 26.00 .

Хаде сега око оборваш този ми таргет , поне да е в духа на взаимното уважение.

Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                          Аз лично се надявам да продам на около 12.50 до края на годината.
                          ------------------------------------------
                          дааааааа,как сте българономистите там по празниците?празничното настроение притъпява ли болката от загубите на борсата?

гледам тука доста 'акционери" сте се събрали.
                          намерихте ли дъно,или още не сте?купувате ли?
                          та значи в чарта за ПИБ(FIB),под графиката има и анкета за развитието на акцията.
                          има стонг бай,бай,холд,сел и стронг сел.
                          та гледам я -всички гласове само в стронг бай.има само един за холд и естествено и моята препоръка за стонг сел,която разбира се е единствена......

та сега,като сте такива счетоводители,хайде да пресметнеме колко да сте спечелили,ако сте ме послушали и колко сте загубили,като сте купували.
                          да вземем датата,която за първи път писах тук-03.03.2008.-форума добро утро българия,където ви казах,че банковия и фондовете за НИ сектори са бита карта.

и понеже един от най-силните оптимисти в този форум е "Никола",който смята,че акцията на ПИБ ще стигне над 12 лева,нека го вземем него за пример.

или-колко ще сте спечелили,ако сте послушали асен1975,и колко ще сте загубили,ако сте слушали българономиста "Nikola":

та значи,на 4 март бфб отваря ПИБ на 9,82 лева за акция.
                          ако сте имали тогава акции и сте ми прочели форума добро утро българия и сте ги продали,в момента цената е 7,22.
                          или това е 2,60 на акция по малко.а ако сте послушали българономисти като Никола и сте купили акции на 9,82,сега да сте на загуба от 2,60 на акция.
                          или тва е 5,20 разлика меджу моята прогноза и тази на хора като Никола.
                          кето е 53% обща разлика........
                          или ако сте имали 1000 акции и сте ги продали на цена 9,82 на 4 март и искате утре да имате пак 1000 акции и ги купите на 7,22,уте ще имате същите 1000 акции,но и 2600 повече в джоба си........
                          а ако сте послушали Никола и сте купили на 9,82 и сега ще имате пак 1000 акции,но с 2600лева по малко..........

разбира се,Никола ще каже-аз съм в бг и знам,а асен1975 е в сащ и незнае.
                          явно Никола е в бг и може би за тва нищо не знае.и за тва чете месечните отчети,които са балансирани,специално за хора като него-счетоводители със самочувствие на уорън бъфетовци.....

жалко,че борсата в бг е на ниво георги кирков.ако имаше инструменти като шортване,асен1975 щеше да направи кинти от олигуфренията на някои икономисти(бай ганьовци),но такъв е живота-не всичко е честно на този свят.

Никола дава бъдеща прогноза за ПИБ акцията-че ще се вдигне до над 12 лева до края на годината.
                          асен1975 дава прогноза,че акцията ще падне под 4 лева,или въобще няма да съществува до края на годината.
                          кой ли ще познае?това ще видиме тепърва.

и хайде пак да си припомниме-разликата в прогнозата между стронг бай и стронг селл
                          на асен1975 и никола е 53% в полза на асен1975 и то само за по малко от 2 месеца.......

или ако вместо да послушате Никола,послушахте асен1975,в момента щяхте да имате 53% повече пари.........

предлагам в инвестор.бг да направят брокъридж към борсата за шотрване.процедурта не е никък сложна,сложна е за папазов и гениите на соц.капитализма.

пример-Никола смята да държи акциите си на ПИБ,защото според него ще се качат.и за да направи по голяма печалба,решава да ги заеме(даде по наем) на някой,които смята,че ще падат.такъв като асен1975.и двамата имаме акаунти в инвестора и той е гарант за сделката м/у нас,срещу скромно комисионно.
                          и след време-ако Никола познае-инвестора ще прехвърли печалбата от акаунта на асен1975 в акаунта на Никола.ако е обратното-следва обратното.

Никола-кво ще кажеш за такава сделка с мен,или ще почнеш да ми обясняваш,че имам правописни грешки и че изреченията трябва да почват с главна буква,а аз ги пиша с малка?

Коментар

• Първоначално изпратено от alexandar
                            Ей стига сте се излага ли, че много свестни хора ще се откажат да четът тук, а камо ли да пишат.
                            НАЙ ОБЩО КАЗАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ ОДОБРЯВА ДЕЙНОСТТА НА РЪКОВОДСТВОТО ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ ПЕРИОД!!!! ТОВА Е!!! ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ОТГОВОРНОСТ РЪКОВОДСТВОТО ПРЕД АКЦИОНЕРИТЕ!!!!!! Всеки в тая страна може да бъде съден, ако няма имунитет, ама това е съвсем друго нещо. Също така имайте на предвид, че в нашето законодателство няма "колективна отговорност".Айде стига сте писали тъпотии!!!
                            Когато се наемаш на трудов договор някъде,сте получаваш трудово важнаграждение.Но и си неограничено отговорен за причинени поради немарливост или корист щети на работодателя ти.За професии с ниски нива на риск надали сте се консултираш с адвокат.Но има грешки в експертизи,политически натиск,икономически катаклизми и форсмажорни събития.Ако риска се прехварля варху физическото лице,няма да има в индустрията нищо,по голямо от бакалия.Капиталовите дружества само могат да оцелеят в несигурен свят.Ако имат добър екип,могат да имат и 100000 добре живеещи служители. ПС.-Термина "източване" е сътворен от услужливи журналисти и има за цел да заблуждава.Реално прикрива финни методи за кражба чрез лоши закони и безотговорни медии

Коментар

• Първоначално изпратено от alexandar
                              Ей стига сте се излага ли, че много свестни хора ще се откажат да четът тук, а камо ли да пишат.
                              НАЙ ОБЩО КАЗАНО ОБЩОТО СЪБРАНИЕ ОДОБРЯВА ДЕЙНОСТТА НА РЪКОВОДСТВОТО ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ ПЕРИОД!!!! ТОВА Е!!! ОСВОБОЖДАВАТ ОТ ОТГОВОРНОСТ РЪКОВОДСТВОТО ПРЕД АКЦИОНЕРИТЕ!!!!!! Всеки в тая страна може да бъде съден, ако няма имунитет, ама това е съвсем друго нещо. Също така имайте на предвид, че в нашето законодателство няма "колективна отговорност".Айде стига сте писали тъпотии!!!
                              Нали ще фалирВат :-))))

Майтап си правя. Вие сега да не ми се вържете :-) хахахахах

Не е препоръка и т.н.
                              МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Ей стига сте се излага ли, че много свестни хора ще се откажат да четът тук, а камо ли да пишат.

Коментар

Working...
                                X