Първоначално изпратено от Петър Караиванов
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Има индикации, че новото правителство създава проблеми на основни акционери на банката, примерно ревизията на сделката с правителствените самолети и ситуацията около "Витоша ски". Като малък акционер с нетърпение очаквам различията да бъдат изгладени.
Не е препоръка, просто постове тип розови очила не помагат на никого.
Първоначално изпратено от fant0masПървоначално изпратено от ProtokolНяма спор,че са им дигнали мерника на ПИБ за сметка на банката на "Капитал" чиито лиценз ще бъде даден до 6 месеца.Не питай от къде знам - просто знам.
Имам едно въпросче - що не вземеш да отвориш една тема за новия лиценз на новата банка вместо да препикаваш определени позиции? или ти се струва, че така PR-а няма да е успешен и ще ти отрежат хонорара. Не ме питай откъде знам - просто знам. :-)Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от маминотоБез изменения в челото остава подреждането на най-големите български банки по размер на активите, сочи справка на ..
Данни на Българска народна банка сочат, че в края на септември начело продължава да е Уникредит Булбанк, следвана от ДСК Банк и ОББ. В челото са още Райфайзенбанк и Юробанк И Еф Джи България.
Най-голямата публична банка в страната е Първа инвестиционна банка, като активите й са малко над 4 млрд. лв. Следват Банка Пиреос, SG Експресбанк, Алфа Банк и Корпоративна търговска банка.
С активи от над 1 млрд. лв. са още пет трезора - СИБАНК, ЦКБ, Алианц Банк, МКБ Юнионбанк и Инвестбанк.
Най-бързо за последните 12 месеца нараснаха активите на Българска банка за развитие, изпреварила по ръст МКБ Юнионбанк, КТБ и ЦКБ.
На обратния полюс са Общинска банка, Те-Дже Зираат Банкасъ и Банка Пиреос.
В края на септември активите на банковата система у нас са 69.9 млрд. лв., като показват ръст от 0.80% спрямо година по-рано. Спрямо юни е отчетен растеж с 0.6% (432 млн. лв.), а от началото на годината - с 0.5% (341 млн. лв.).
Кристиян Костов
Коментар
-
Първоначално изпратено от daskalЗдравей NoLand и благодаря, че се включи! Бях се хванал на бас с един приятел, че ще се появиш до 24ч. след включването на Barky, fant0mas и ssss.
Иначе моите съчувствия, че трябва да се занимавате с елементарни провокации тука.
да тъкмо се върнах от Щатите и гледам някакви безмислици от любимия ми анализатор - как да не се включа?! Всички знаят, че обичам българското отроче, но е много тъпо, когато виждам, че българските анализатори ги няма никакви. Политическите игри са едно на ръка, но финасовите показатели - говорят съвсем друго. Виж одита на ПИБ.
И знаеш ли какво е лошото, че тия анализи ги четат в цял свят - верни или не. На базата на тях взимат решения дали да вкарат малко пари в БГ - естествено решението е негативно, а това се отразява на акциите ми и на всичко останало тук. Как да им обясниш кой е Петър Караиванов?Crash&Burn
Коментар
-
Първоначално изпратено от ProtokolНяма спор,че са им дигнали мерника на ПИБ за сметка на банката на "Капитал" чиито лиценз ще бъде даден до 6 месеца.Не питай от къде знам - просто знам.
Имам едно въпросче - що не вземеш да отвориш една тема за новия лиценз на новата банка вместо да препикаваш определени позиции? или ти се струва, че така PR-а няма да е успешен и ще ти отрежат хонорара. Не ме питай откъде знам - просто знам. :-)
Коментар
-
Няма спор,че са им дигнали мерника на ПИБ за сметка на банката на "Капитал" чиито лиценз ще бъде даден до 6 месеца.Не питай от къде знам - просто знам.
Имам едно въпросче - що не вземеш да отвориш една тема за новия лиценз на новата банка вместо да препикаваш определени позиции? или ти се струва, че така PR-а няма да е успешен и ще ти отрежат хонорара. Не ме питай откъде знам - просто знам. :-)За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар
-
В момента започва една една игра между нов и стар кабинет която е много опасна. Едно мерене,едно репчене. Предишните че крадоха като с гъза си е ясно за всеки, но страшното е че новите от една страна също се изкушават, а от друга страна незнаят как да използват и прилагат власта, която очевидно им дойде в повече.А хората питат - какво става с обещанията,вие нали обещахте,така и така казахте......но изход за сега няма. Няма светлина в тунела....безпътица и това е страшно,много страшно...
В случая с ПИБ дори и Фитч ги обяви за банка от системно значение, мислиш ли че Дянков не разбира?
Да не забравяме, че бе официално казано, че БЮДЖЕТНИ пари са държани в 17 банки, но всичките тази пари са обезпечени с ДЦК или парични средства.Crash&Burn
Коментар
-
Без изменения в челото остава подреждането на най-големите български банки по размер на активите, сочи справка на Profit.bg.
Данни на Българска народна банка сочат, че в края на септември начело продължава да е Уникредит Булбанк, следвана от ДСК Банк и ОББ. В челото са още Райфайзенбанк и Юробанк И Еф Джи България.
Най-голямата публична банка в страната е Първа инвестиционна банка, като активите й са малко над 4 млрд. лв. Следват Банка Пиреос, SG Експресбанк, Алфа Банк и Корпоративна търговска банка.
С активи от над 1 млрд. лв. са още пет трезора - СИБАНК, ЦКБ, Алианц Банк, МКБ Юнионбанк и Инвестбанк.
Най-бързо за последните 12 месеца нараснаха активите на Българска банка за развитие, изпреварила по ръст МКБ Юнионбанк, КТБ и ЦКБ.
На обратния полюс са Общинска банка, Те-Дже Зираат Банкасъ и Банка Пиреос.
В края на септември активите на банковата система у нас са 69.9 млрд. лв., като показват ръст от 0.80% спрямо година по-рано. Спрямо юни е отчетен растеж с 0.6% (432 млн. лв.), а от началото на годината - с 0.5% (341 млн. лв.).
Кристиян Костов
Коментар
-
Първоначално изпратено от БикПетре, аз не мога да разбера каква е тази злоба у част от българския народ срещу ПИБ. То не бяха слухове, то не бяха глупости. Мине, не мине половин година - и айде нова информацийка. Ако имаше и капка истина, досега 5 пъти да се е гътнала. Аз лично съм дълбоко убеден, че това е една от НАЙ-ПРОФЕСИОНАЛНО и ДАЛНОВИДНО управляваните банки, а вярвай ми трудно се сещам за банка в БГ, с която да не съм имал вземане-даване.
ПИБ са една от най-гъвкавите, първи се обръщат по вятъра и точно тази им способност ужасно много дразни някои хора. Затова вярвам в банката. Всички имат проблеми в момента. Най-вероятно проблемите им ще се увеличат в близките месеци - е и? Убеден съм, че ПИБ в крайна сметка ще излезе с печалба от цялата патаклама.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БикПетре, аз не мога да разбера каква е тази злоба у част от българския народ срещу ПИБ. То не бяха слухове, то не бяха глупости. Мине, не мине половин година - и айде нова информацийка. Ако имаше и капка истина, досега 5 пъти да се е гътнала. Аз лично съм дълбоко убеден, че това е една от НАЙ-ПРОФЕСИОНАЛНО и ДАЛНОВИДНО управляваните банки, а вярвай ми трудно се сещам за банка в БГ, с която да не съм имал вземане-даване.
ПИБ са една от най-гъвкавите, първи се обръщат по вятъра и точно тази им способност ужасно много дразни някои хора. Затова вярвам в банката. Всички имат проблеми в момента. Най-вероятно проблемите им ще се увеличат в близките месеци - е и? Убеден съм, че ПИБ в крайна сметка ще излезе с печалба от цялата патаклама.
Коментар
-
Петре, аз не мога да разбера каква е тази злоба у част от българския народ срещу ПИБ. То не бяха слухове, то не бяха глупости. Мине, не мине половин година - и айде нова информацийка. Ако имаше и капка истина, досега 5 пъти да се е гътнала. Аз лично съм дълбоко убеден, че това е една от НАЙ-ПРОФЕСИОНАЛНО и ДАЛНОВИДНО управляваните банки, а вярвай ми трудно се сещам за банка в БГ, с която да не съм имал вземане-даване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GakiПървоначално изпратено от Петър КараивановНа някои хора май им изпускат нервите. Но не аз произвеждам новините ... не аз правя тайни съглашения,нито пък аз ги публикувам. Аз само правя анализ. По новини и факти !
А че изразните средства и поведението на Дянков са меко казано Малоуни е съвсем отделен въпрос.
В момента започва една една игра между нов и стар кабинет която е много опасна. Едно мерене,едно репчене. Предишните че крадоха като с гъза си е ясно за всеки, но страшното е че новите от една страна също се изкушават, а от друга страна незнаят как да използват и прилагат власта, която очевидно им дойде в повече.А хората питат - какво става с обещанията,вие нали обещахте,така и така казахте......но изход за сега няма. Няма светлина в тунела....безпътица и това е страшно,много страшно...
Коментар
Коментар