IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• нямаше ме 2 дена и к'во да видя - изгонили сте корк, ми евала. успяхте да прогоните един от малкото смислени коментатори. Ако със същия успех успеете и да вдигнете ЕУБГ (т.е. само с плямпане и спам) цена няма да имате.
    Сега и аз да драсна 2-3 спамчета и да си излея размислите истрастите:
    1. Относно действията на 108 - ми бих ги нарекъл олигофренски - вариантите са 2: или не са искали да ги купят тези 33Т или дилърите им са безкрайни дървета. Знам как се подава поръчка през ИП и знам колко време отнема, та тук да ми се обяснят, че нямали време да отреагират е мега тъпо (пък и едва ли клиента им би имал нещо против да му предложат малко по-висока средна, примерно 5,06 и да не изсипват със самосвала). Та не знам кое от двете е, но което и да е не е добре, все пак основата на този холдинг са кадрите (мениджмънта) и такива игрички на дребно (бездействия и панически ордери) могат само да разстроят дребосъците на борсата, а то май само те останаха да трейдват, засега
    2. Прави ми впечатление и изключително ниската лкиквидност - има-няма 10Т акции на ден, че то само аз мога да пусна ордер за повече и к'во - дребни врътки и току някой не идрържи и сипне (добре, че сега има достатъчно ордери над 5). Вчера борсата пада с 3,5%, всичкото свят е зелено и то много и днес вместо да избием поне част (все пак всички яко ъп, ние яко даун предния ден) - ние к'во 0.5% ъп и най-вече никакъв оборот. Какво излиза, че борсата има оборот само като пада, а когато трябва да възстанови - дребни суми. Къде са инвеститорите, къде са парите, нали всички имаха много и само чакаха да ги налеят? Сега нивата не са ли атрактивни? К'во чакат, нали чужденците и ксетрата идат или ще го вдигаме на 31 април
    3. На фона на всичко това ЕУБГ-то стои добре, но няма оборот, а тава е доста лошо, нали уж в индекс влязохме и то западен, нали сме втората най-ликвидна (що ли при нас ликвидност се прави с 10Т акции, не знам) и това ме кара да мисля, че нивата в момента не са добри - нито за продавачите, нито за купувачите. Проблемът е, че купувачите не са зор и изтърсванията са в пъти повече от обиранията.
    та тъй и аз да драсна малко размисли - явно тук корелации, анализи, ДЦФ-та и прочие глупости са несъвмстими, всичко е спекулации и опити на дребосъците да уловят тренда. А иначе холдинга е супер и аз си го чакам на промоция - що да давам повече, като мога да дам по-малко, пък дори и да изпусна част от ъпа няма да е фатално.
    Успех на всички тук и по-добри нива (за влизане или излизане - всекиму според нуждите). Авторът няма акции, но е имал и чака нова промоция или пък discount store да отвори пак, корто може би ще се случи по-скоро от очакваното, зер хубавите стоки не са за битпазара
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
      Първоначално изпратено от Novaka_Bull
      невермайнд

не разбрах нещо ъъъъъъъ ???

мейли ли да пиша ???
      ъъъъъъъx ъъъъъъъ!!!!!

na gotovo li iskash da ti se servira!???
      ДА

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
        невермайнд

мейли ли да пиша ???
        ъъъъъъъx ъъъъъъъ!!!!!

na gotovo li iskash da ti se servira!???

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
          пич, Боримечката ти го каза що годе ясно

EIG не може да е част от индекса поради простата причина че не е публично

невермайнд

мейли ли да пиша ???
          ОК. Това го разбрах. При това положение не се ли "засенчва" ЕУИНС, заради всички дейности и фокусирания в ЕУБГ. като гледам и сделките с акцията и как само едни купуват и други колко много искат да продадат... това не застрашава ли оставането на ЕУИНС в индекса? мерси предварително за споделените мнения - моето е, че ще застраши оставането на ЕУИНС в индекса.
          Никакви препоръки, имам акции на ЕУБГ.

Коментар

• пич, Боримечката ти го каза що годе ясно

EIG не може да е част от индекса поради простата причина че не е публично

невермайнд

мейли ли да пиша ???

Коментар

• Първоначално изпратено от NOK
              Първоначално изпратено от pinochet
              Първоначално изпратено от НЕСТОР
              Оптимизма у оптимистите по тази позиция въобще не е изчезнал.
              Познавам поне още четири човека , които си държат тази позиция и си допълват по малко.
              Заключение сами си направете. Вчера се видя , че и т.н. " Големи играчи "
              бидейки свидетели на това как цената се устремява към промоционални стойност се включиха мигновено.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЪАКЦИОНЕРИ!
              Абсолютно вярно! И аз съм един от поддръжниците и то в дългосрочен план. Но ми се ще да се говори повече за бизнеса и различните коефициенти на ЕУБГ и другите, ЕТР и др. Например - какво мислите по въпроса за бъдещо сливане между ЕУИНС и ЕИГ. EUINS and EIG, т.е. обединяване на всички застрахователни бизнеси в едно. как според Вас това ще се отрази първо на ЕУИНС и възможни перспективи, както и движение на цената.
              И много моля, айде се разкарайте драскачите. нека форума е по-предназначение, а не колко са Ви големи (малки) п----ките. Аман от ненормални.
              Какво имаш предвид под бъдещо сливане на EURINS и EIG. EIG беше създаден миналата година да обедини застрахователните дружества на EUBG под една шапка, т.е структурата в момента е EUBG -> EIG -> EURINS.
              Ами да се слеят, т.е. ЕУИНС да се влее в EIG. А EIG да заеме мястото на ЕУИНС в индекса, например. Защото тогава ще има само една компания. Но май проблема идва от това, че лицензите за дейността са на единичните, т.е. българската и румънската до момента и май това няма да е реално и ще е лишено от бизнес логика. Ха, мерси за подсещащия въпрос. Тогава не ти ли се струва, че ЕУИНС започва да става подценено откъм внимание в сравнение с ЕУБГ?

Коментар

• Първоначално изпратено от pinochet
                Първоначално изпратено от НЕСТОР
                Познавам поне още четири човека , които си държат тази позиция и си допълват по малко.
                бидейки свидетели на това как цената се устремява към промоционални стойност се включиха мигновено.

Абсолютно вярно! И аз съм един от поддръжниците и то в дългосрочен план. Но ми се ще да се говори повече за бизнеса и различните коефициенти на ЕУБГ и другите, ЕТР и др. Например - какво мислите по въпроса за бъдещо сливане между ЕУИНС и ЕИГ. EUINS and EIG, т.е. обединяване на всички застрахователни бизнеси в едно. как според Вас това ще се отрази първо на ЕУИНС и възможни перспективи, както и движение на цената.
                И много моля, айде се разкарайте драскачите. нека форума е по-предназначение, а не колко са Ви големи (малки) п----ките. Аман от ненормални.
                Какво имаш предвид под бъдещо сливане на EURINS и EIG. EIG беше създаден миналата година да обедини застрахователните дружества на EUBG под една шапка, т.е структурата в момента е EUBG -> EIG -> EURINS.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinochet
                  ъъъъъъъъ, извинявам се, но ЕИГ е компанията-майка на Евроинс вследствие на трансформациите от края на миналата година ...

така че няма как да се слеят ...

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР

Коментар

• Novaka_Bull, informirai se pri suzdatelite mu!

BTX®
                      Bulgarian Traded Index

Your Contacts at Raiffeisen Centrobank AG
                      A-1015 Wien, Tegetthoffstrasse 1

Contact details of the management Team:

Heike Arbter
                      Phone: +43 (1) 51520-407
                      arbter@rcb.at

Philipp Arnold
                      Phone: +43 (1) 51520-469
                      arnold@rcb.at

Roman Bauer
                      Phone: +43 (1) 51520-384
                      bauer@rcb.at

Corina Berineantu
                      Phone: +43 (1) 51520-385
                      berineantu@rcb.at

Walter Friehsinger
                      Phone: +43 (1) 51520-392
                      friehsinger@rcb.at

Maximilian Hцnigsmann
                      Phone: +43 (1) 51520-497
                      hoenigsmann@rcb.at

Kurt Mair
                      Phone: +43 (1) 51520-386
                      mair@rcb.at

Stefan Neubauer
                      Phone: +43 (1) 51520-486
                      neubauer@rcb.at

Peter Tuli
                      Phone: +43 (1) 51520-391
                      tuli@rcb.at

Angelika Waldingbrett
                      Phone: +43 (1) 51520-482
                      waldingbrett@rcb.at

Further information may be obtained from the consultant
                      at your local bank, on the internet at www.rcb.at or
                      through the product hotline of Raiffeisen Centrobank,
                      phone +43 1 51520 – 484

Коментар

• Имам едно въпросче (като за новак )

след като австрийците направиха тоя индекс

дали ще има инструменти върху него

знам че едва ли някои може със сигурност да отговори, но предполагам по опитните имат някакъв поглед на аналогични събития

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                          Тука да не са се объркали 130
                          Ами да, и според мен са се объркали. Те ще да купуват на 8-9 лв., не сега, рано им е

Коментар

• Тука да не са се объркали 130

Коментар

• С промяната на тренда грешките сами ще си отидат .........

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen
                                Вчера май ви е било доста интересно тук

За съжаление, докато някои хора опитват да изказват аргументирани мнения, подкрепящи решението им да инвестират в холдинга, други използват всяко низходящо движение за да изливат тонове помия по адрес на дружеството, мажоритаря и акционерите (а също и по адрес на колеги от форума). Втората група, за съжаление, е на път да прогони един от малкото останали качествени участници - kork.

P.S. Вчера Евро финанс са продавали отново за клиент, а не за собствена сметка. Видях, че доста критики са отнесли...
                                Абсолютно си прав. Доста хора подминават темата, заради разни нереализирали се аутсайдери. Тоя форум целия трябва да бъде рестартиран за да се изчистят грешките. А грешките ги знаем всички кои са.

Коментар

Working...
                                X