IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пътя: " От логика - към интуиция; от разбиране - към озарение; от разсъждение - към постижения. "

Общо взето, това е начина по който взимам инвестиционните си решения.
    Доста трудно за прилагане, но с годините лека полека се свиква.
    Разбира се не са изключени и грешки, просто човек не трябва да проявява много алчност и да бърза прекалено много.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
      По повод на техническия анализ и приложимосттта му на БФБ ще перефразирам един цитат на Йън Андерсън от Джетро Тъл:

" А сега една стара английска поговорка, която съчиних току що - Никоя стрела не е излишна в колчана на стрелеца"

Първоначално изпратено от kork
      Valuator,аз съм скептик по отношение на приложимоста на техн. анализ при търговията на БФБ,но за "убавата кака от КФН-то" си на 110% прав.

Успех!
      Добре е тази стара английска пословица Valuator аз също го използвам,но все още не мисля,че мога да му се доверявам.Някой ден,може би,но засега е просто един инструмент с недоказана приложимост.

пс

Овчарче,то обяснението е много просто,по тази позиция Капман се вслушва във Фактс,което знаем до какво води

Коментар

• " А сега една стара английска поговорка, която съчиних току що - Никоя стрела не е излишна в колчана на стрелеца"
        Cheers mate!

Dobra pogovorka

Коментар

• По повод на техническия анализ и приложимосттта му на БФБ ще перефразирам един цитат на Йън Андерсън от Джетро Тъл:

" А сега една стара английска поговорка, която съчиних току що - Никоя стрела не е излишна в колчана на стрелеца"

Valuator,аз съм скептик по отношение на приложимоста на техн. анализ при търговията на БФБ,но за "убавата кака от КФН-то" си на 110% прав.

Успех!

Коментар

• Хеее, хе, хе, Капманчето го глътнаха евтино
            Не им върви на Капманите по тази позиция. По дъната продават.
            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Valuator,аз съм скептик по отношение на приложимоста на техн. анализ при търговията на БФБ,но за "убавата кака от КФН-то" си на 110% прав.

Успех!

Коментар

• А ти защо мислиш, че не го гледам Просто с техническия анализ по-лесно и безопасно се обясняват нещата Иначе, нали знаеш, "убавата кака от КФН-то" (както казва Слънчев вятър)

Първоначално изпратено от Valuator
                Ако сте прочели поста ми по-долу, ще знаете, че нищо случайно няма

Първоначално изпратено от M-yMaker
                Голема мечка - големо нещо! Да не се окаже бик само!

Горски размисли само - не е препоръка!
                Машина, с Doji шега не бива

Първоначално изпратено от mashina
                Виждам, че в петък по тази позиция имаме Doji Интересно, дали утре ще обърне тренда или ще консолидира на тези нива. Или пък, напук на техническия анализ, началото на активния сезон ще донесе нови рекорди
                pich sorry ama doji moji hoji ala bala. Tuka fundamenta povecheto ne razbirat a ti im govorish za technical analyse. LOL
                Kamo li za dojita. Mislish li che tuka niakoi gleda tova? I ako niakoi goliam fond izsipe ili subere dosta akciiki prez borsata kakvo stava s dojito? schupihme gurneto
                Valuator,ако гледаш още по-добре пазара,ще разбереш,че наистина няма нищо случайно

Коментар

Ако сте прочели поста ми по-долу, ще знаете, че нищо случайно няма

Виждам, че в петък по тази позиция имаме Doji Интересно, дали утре ще обърне тренда или ще консолидира на тези нива. Или пък, напук на техническия анализ, началото на активния сезон ще донесе нови рекорди
                  pich sorry ama doji moji hoji ala bala. Tuka fundamenta povecheto ne razbirat a ti im govorish za technical analyse. LOL
                  Kamo li za dojita. Mislish li che tuka niakoi gleda tova? I ako niakoi goliam fond izsipe ili subere dosta akciiki prez borsata kakvo stava s dojito? schupihme gurneto
                  Valuator,ако гледаш още по-добре пазара,ще разбереш,че наистина няма нищо случайно

Коментар

• Ако сте прочели поста ми по-долу, ще знаете, че нищо случайно няма

Коментар

• Голема мечка - големо нещо! Да не се окаже бик само!

и тоз коментар е без препоръка

Коментар

Коментар

• Виждам, че в петък по тази позиция имаме Doji Интересно, дали утре ще обърне тренда или ще консолидира на тези нива. Или пък, напук на техническия анализ, началото на активния сезон ще донесе нови рекорди

Коментар

• Първоначално изпратено от орка
                            Днес не успях да следя пазара и това което ме изненада в новината за ЕУБГ странно защо всички без colline пропускат в цитатите си по-долу...

http://www.investor.bg/?id=54415
                            Печалбата на Еврохолд България на консолидирана база за шестмесечието е 6,211 млн. лв., а приходите възлизат на 91,36 млн. лв., съобщиха от компанията.

В началото на май от дружеството прогнозираха 6,3 млн. лв. печалба и 95 млн. лв. приходи на консолидирана база за първото шестмесечие.
                            По две причини това е важно - първо разглезени сме и е обичайно поскъпващите борсовите дружества да показват все по-добри резултати и със сигурност по-добри от прогнозните. Включително и подобряване на прогнозата.... Това което виждаме при ЕУБГ не е просто едва изпълнена прогноза, а много далече от очакваното преизпълнение на прогнозата. За мен поне това е първото дружество в портфейла ми, което не преизпълни прогнозата си...

В този смисъл второто е че може да очакваме и прогнозата за печалбата за второто полугодие да не се изпълни и да е под 8.7 млн лева... това означава печалбата на акция да е под 0.24 лева в края на годината при 9.9 стотинки за първата половина.

Все пак при 0.24 (при изпълнена прогноза в края на годината) и Р/Е 25 прави цена от 6 лева, но в края на годината... Може би защото продадох 90% от пакета си тук това ми помага да съм по-критичен по позицията, но на днешната цена трябваше да се търгува в края на годината и то с Р/Е 28

Съгласен съм със Слънчев вятър, че добрата инвестиционна програма може рязко да повиши рентабилността, но на мен ми е все още трудно да приема, че се справят добре с онези 42 млн от увеличението преди няколко месеца. А и все още е рано да кажем как ще се справят в Румъния - в крайна сметка изкупуването на компания е най-лесната част от цялата сделка и проблемите+разходите едва сега предстоят....

С други думи цената е добра и всички сме доволни от нея, но нови подскоци с десетки проценти ми изглеждат бягащи от фундамента

Между другото така и не стана ясно защо ЕУБГ купи румъницте а не Евроинс? В България поне всички застрахователи ги купиха други застрахователи (с изключние на Уника, но там още при планирането има екзит стратегия)
                            Хе, хе , хе, предварително подготвено изказване преди да продадеш и след това пуснато
                            Само че, кой ти гледа стриктно П/Е да е 25 и други коефициентчета на такъв бързо растящ бизнес. Какви ли не дървета се търгуват на коефициент над 100.
                            На ЕУБГ му подхожда коефициент над 130 като на ИБГ
                            Това е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ще ги преизпълни или поне аз така смятам.

Да не забравяме в какъв момент беше дадена прогнозата (можете да я сравните с Лондонския проспект писан малко по рано и доста по консервативен

Просто нещата се развиват по ноти, за радост на мажоритаря и всички инвестирали !

Коментар

• Днес не успях да следя пазара и това което ме изненада в новината за ЕУБГ странно защо всички без colline пропускат в цитатите си по-долу...

http://www.investor.bg/?id=54415
                                Печалбата на Еврохолд България на консолидирана база за шестмесечието е 6,211 млн. лв., а приходите възлизат на 91,36 млн. лв., съобщиха от компанията.

В началото на май от дружеството прогнозираха 6,3 млн. лв. печалба и 95 млн. лв. приходи на консолидирана база за първото шестмесечие.
                                По две причини това е важно - първо разглезени сме и е обичайно поскъпващите борсовите дружества да показват все по-добри резултати и със сигурност по-добри от прогнозните. Включително и подобряване на прогнозата.... Това което виждаме при ЕУБГ не е просто едва изпълнена прогноза, а много далече от очакваното преизпълнение на прогнозата. За мен поне това е първото дружество в портфейла ми, което не преизпълни прогнозата си...

В този смисъл второто е че може да очакваме и прогнозата за печалбата за второто полугодие да не се изпълни и да е под 8.7 млн лева... това означава печалбата на акция да е под 0.24 лева в края на годината при 9.9 стотинки за първата половина.

Все пак при 0.24 (при изпълнена прогноза в края на годината) и Р/Е 25 прави цена от 6 лева, но в края на годината... Може би защото продадох 90% от пакета си тук това ми помага да съм по-критичен по позицията, но на днешната цена трябваше да се търгува в края на годината и то с Р/Е 28

Съгласен съм със Слънчев вятър, че добрата инвестиционна програма може рязко да повиши рентабилността, но на мен ми е все още трудно да приема, че се справят добре с онези 42 млн от увеличението преди няколко месеца. А и все още е рано да кажем как ще се справят в Румъния - в крайна сметка изкупуването на компания е най-лесната част от цялата сделка и проблемите+разходите едва сега предстоят....

С други думи цената е добра и всички сме доволни от нея, но нови подскоци с десетки проценти ми изглеждат бягащи от фундамента

Между другото така и не стана ясно защо ЕУБГ купи румъницте а не Евроинс? В България поне всички застрахователи ги купиха други застрахователи (с изключние на Уника, но там още при планирането има екзит стратегия)
                                http://imoti.start.bg
                                http://pravo.start.bg
                                [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

Working...
                                X