IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свилоза АД (3MZ / SVIL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
    Не се оплаквам просто коментирам, ето и днес някой жадно жадно се облизва за над 10% спред... но ми се срува, че част от офертите от дясно от вчера в момета нещо липсват

инта53 тънка, тънка колко да е тънка 10% тънко ли ти се види? То по други позиции доста по-ликвидни може да чакаш години за тези 10% си мисля пък аз...
    то с тези стотина бройки,които ЕВЕНТУАЛНО ще успееш да продадеш си е нищо дори и при 10% спред...като сложиш и таксите и това че трябва постоянно да ги следиш и като се добави риска че някой може да сложи поръчка пред тебе понеже иска да излезе(и остане спред 1-2%) а добавяме и риска че при едно изсипване при сделките цената на които си пазарувал може да се окаже на цената на оферти продава на ask........ (че и по зле)....е и заслужава ли си риска и висенето???
    "В очите на завистта всеки успех е престъпление.."

Коментар

Не се оплаквам просто коментирам, ето и днес някой жадно жадно се облизва за над 10% спред... но ми се срува, че част от офертите от дясно от вчера в момета нещо липсват

инта53 тънка, тънка колко да е тънка 10% тънко ли ти се види? То по други позиции доста по-ликвидни може да чакаш години за тези 10% си мисля пък аз...
      +1!
      Прав си!

Коментар

• Не се оплаквам просто коментирам, ето и днес някой жадно жадно се облизва за над 10% спред... но ми се срува, че част от офертите от дясно от вчера в момета нещо липсват

Last edited by pepe1234; 01.12.2015, 10:32.

Коментар

• Кво пак се оплаквате бре?

Коментар

чак пък, хахе хайде... за компания от официален индекс говорим все пак, чак такъв золия не съм, само да ме преебават некви спредаджии...

- Не се плашиш !
            Тя спредаджийската еб.ан е тънка и къса и лесно се забравя, ама оная другата ...
            мани бегай ако има на де !

Коментар

• чак пък, хехе хайде... за компания от официален индекс говорим все пак, чак такъв золия не съм, само да ме преебават некви спредаджии...
              Last edited by pepe1234; 30.11.2015, 13:45.

Коментар

• Пазара изчезна. Реагира с голямо закъснение на събитията. Сякаш лага от време вече е над 3 месеца. Явно в близко бъдеще ще бъде така. Скука и много добри възможности за дългосрочни инвеститори. Не съм вижда толкова ниски оценки от 2001-2002 година и съответно по-големи възможности за печалба. Проблема идва от това, че никой не знае кога те ще се реализират. Може да мине три месеца или три години. Тази неизвестност е малко плашеща, но аз съм свикнал. От това съм правел пари. Опита ми сочи, че от 10 позиции излизат 8. При това дават толкова много, че две само да излязат и биеш с много другите алтернативни вложения. Затова си има диверсифицирани портфейли. Когато имаш десетина позиции с огромна подцененост все някоя започва да се излиза. Сега се движи добре Булгартабак и ФПП после ще е някой друг и така. За съжаление продадох по-рано от колкото трябва ФПП. Очаквах много добри резултати догодина. За голяма изненада вместо да реагира изоставащо с три до шест месеца както целият останал пазар, при ФПП реагира изпреварващо. Случват се и такива неща.
                Понеже пазара е твърде скучен и не става за спекула ми се въртят разни глупости в главата като да си намеря работа. Имах нужда от почивка след предната, но само с ходене на планини, морета и оправяне на вилата не става. Време ми е за нови предизвикателства. То и без това няма нужда човек да наглежда пазара ежедневно. Нищо не се случва и човек с около час на ден може да е напълно адекватен. Пък и без това понякога по цяла седмица съм без интернет по чукарите. Дето се вика не ми е навредило на търговията.
                Айде лека и доходна и няма нужда да се притеснявате. Пазара е такъв какъвто е. Най лошото се случи дето се казва. Да живее ръководството на БФБ, което за година и половина успя да свие оборота пет пъти. Не е лесно. Сякаш се изискват усилия за това.
                Last edited by dddd; 30.11.2015, 12:08.

Коментар

ц на 3,5 вече са по-малко

- То да влезеш и изхарчиш лев за тоалетна хартия - лесно !
                  Като гледам все зорлии сте се събрали ! Ама де ги клиентите за втората употреба .
                  - Първом се сберете и на космонафта му речете, че и ВиЙ ляб ядете преди да с...те !

Коментар

• ц на 3,5 вече са по-малко

Коментар

• Явно тези дето са строени отдясно полека-лека или се отказват, или дават долу, или се изтеглят ... лошо няма, до 3.50 все още има бройка дето според мен все ще се реши някой да я вземе в даден момент.

Иначе трябва малко повече настроение ей, вчера мернах това http://www.dnes.bg/index/2015/11/28/...,image19#photo и се замислих, ами гадно е ама съм се хеджирал срещу този рииск купувайки си акции на Свилоза.

Коментар

• На тая борса са останали само некви тарикати дето искат да печелят от спред, а спреда си е повече от едногодишен влог.. и да дебнат някой да му трябва да излиза, но ще го духат, защото акцийки нема видат много на тези цени. Аз бях решил да продавам сега, но ще си изчакам новата година както гледам нещата как изглеждат в момента, нова година нов късмет казал народа

Коментар

• С това хакване изчезнаха мненията от два дена и ми отиде отговора до pipbel. Важното е да върви сектора, а той върви и перспективите изглеждат добри

Ето едно мнение:
                          Ignacio de Colmenares, CEO of Ence
                          Also significant has been the marked increase in pulp prices as a result of a sustained surge in demand, especially in China where consumption of tissue paper has risen sharply in tandem with the improved quality of life in the country. The price ended the period at $810/tonne, with some price notifications at $830/tonne, which in combination with dollar appreciation allowed Ence to increase net sales prices by 24%.

Коментар

• Pipbel, опитай се да сметнеш коефициентите с очакваните резултати от следващите две тримесечия. Ще се изненадаш колко голям е дисконта спрямо твоята компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                              Поздрави, колеги!
                              Страхотна печалба това тримесечие, страхотен паричен поток, връщат си кредитите хората и задлъжнялостта им ми се струва че е най-ниската откакто направиха голямата инвестиция. P/E 6.22 на мен ми е ок ЕV/EBITDA ми излиза 5.17 - перфектно, вижте къде е FIBRIA, след последния отчет им падна и на тях EV/EBITDA ама е 8.70

На пръв поглед идеално
                              Taка е, 5.17 е добре, ма защо гледаме само фибрия...
                              Ами на същата евитда като свилоза дори и след тия хубави резултати се търгува и МERC. Консенсуса за след година е 34% профит ръст. Тук колко е ?
                              При това с щедра ликвидност и 4.3% дивидент.
                              Не мислиш ли че трябва да има някакъв дисконт тук за липсата на горните...а и репутацията на мажото
                              Още повече че тая аномалия със спреда на твърдо/меко дърво е временна и няма начин да не се върне към историческите си норми.

Само минорен % си натоварих на 10$ понеже пък нивото им на задлъжнялост не ме кефи особено...

Коментар

• хихи кеф а , а и еврака продължава да пада...
                                Last edited by pepe1234; 20.11.2015, 18:37.

Коментар

Working...
                                X