If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ще стане интересен аукцион
предлагат се
1 471 267 права, което прави предлагане за около 450 000 лв. с емисионната стойност на акциите
правата са двойно повече, спрямо миналата година
Пропуснах ли нещо от информационния поток вчера (или последните дни) ?
Какво породи това, което се случи вчера?
Вчера новини не видях. Най-значимото събитие тук е увеличението на капитала: http://www.investor.bg/bylgariia/451...temvri-245642/
Цитат: "Процедурата ще продължи до 26 септември, а на 5 октомври ще се проведе аукционът за неизполваните права."
И съм сигурен че си вярваш, ама си толкова далече, че ще забравиш приказките си угодно съвсем скоро!
Поне речи коя от новите ти "сгодни" е била по дивидент +пазарен ръст/3 .....
Бръкни в шибания си порфейл и изкарай една европейска твоя качила примерно от 4,70 до 6,70+0,265 са ~49%
и да не те връщам с още година две!!!
Хльъх: ми не зная, чуек: ама в моментът Имотаджийското е на Шестак, не е на 6.7 - но щом искаш сравнение - заповядай: миналата година си купих Allianz на 118 еврака, сега е на 189 - плюс 5.6 еврака дивидент.
Иначе - да - неслучайно с основна тежест в портфейлът ми още са Българските акции - №1 Трейдингът, №2 Имотаджийското... но ако говорим за дългосрочен потенциал? Защо мислиш, че нашите, например особено тази има по-голям потенциал за растеж от някои ненаши? И те имат таван - и тоя спад от лятото досега не е случаен - ного бръже скочиха и дойде отрезвяване - сегашните цени са по-реални.
От друга страна - аз имам дългосрочна дивидентна стратегия - дивидентите са ми двигател за реинвестиции - логическо е да търся дивидентно сгодни. За да взема някоя с дивидентна доходност под 5%, то тя трябва да е ужасно стратегическа или да ми допълва пакетът в някой важен отрасъл. Снаки е прав - относно имотаджийските навън - следя 2-3 такива. Но искам ключови ресурсни компании - защото има една ного права приказка: ако нещо не може да се отгледа, то трябва да се изкопае отнякъде.
И портфейлът ми е нешибан, но е секси.
Last edited by Императорът; 02.10.2017, 23:24.
Причина: Секси е, бе.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
И миналата година след поредното увеличение на капиталът ни биха мишкуняците кат` тако`а - ама после: знаем какво. Още не е особено сгодна за покупки - дивидентна доходност - под 5%.
И съм сигурен че си вярваш, ама си толкова далече, че ще забравиш приказките си угодно съвсем скоро!
Поне речи коя от новите ти "сгодни" е била по дивидент +пазарен ръст/3 .....
Бръкни в шибания си порфейл и изкарай една европейска твоя качила примерно от 4,70 до 6,70+0,265 са ~49%
и да не те връщам с още година две!!!
И миналата година след поредното увеличение на капиталът ни биха мишкуняците кат` тако`а - ама после: знаем какво. Още не е особено сгодна за покупки - дивидентна доходност - под 5%.
Несгодно, прав си. В чужбинско на този етап има по-доходоностни имотни компании.
Ама то в този спад си има и логика. Примерно дивидентът за 2016 е по-малък от този за 2015. Да, ама оттогава има повече хартии на пазара. Сега още толкова приблизително. Предполагам около 4-5% Ефекта тук е чисто механичен. Мисля, че е дъвкано не веднъж по-назад в темата.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Грешката е моя,- сделката е семейна Б. Борисов продаде на пазар на г-жа Борисова правата си на 13,09,
0,002 * 812 347
останалите споделени лични наблюдения са верни, че всички големи си записват правата, а някои от кръга им, си увеличиха и на пазарни цени.
Отново не е препоръка или анализ на СФИ, всичко е личен избор на ниво и време за вход или допълване!
Госпожите като свързани лица с директор си купиха преди дни и над 800К права, които са точната бройка на ПОИ и ще си записват, а в цитираните бюлетини си купуват агресивно и на пазара. Това си ми е прочита, следващото увеличение всеки сам може да си прецени къде ще е, а и от там - да си го съпостави с останалият маркет!
Избор бе младеж Манчев !!!
Inta, с огромен интерес следя коментарите ти и имаме доста сходни виждания по позициите, но да ти кажа напоследък малко словореда ти взе да заприличва на Императориския....
Казано честно нищо не разбрах от този анализ/мнение за СФИ....
След като си го написал, можеш ли да посочиш кога и къде съм подвел или накиснал някой
с цел облагодетелстване?
Не знам как ще се развие пазара, но ти обещавам да ти обявя колко точно ще запиша два-три дни
преди дата на превода, защото той е важен, а ако ме питаш колко мога да запиша, отговорът ми е
МНОГО
'МНОГО' е относително, за теб е едно, за мен друго, за тони трето
След като си го написал, можеш ли да посочиш кога и къде съм подвел или накиснал някой
с цел облагодетелстване?
Не знам как ще се развие пазара, но ти обещавам да ти обявя колко точно ще запиша два-три дни
преди дата на превода, защото той е важен, а ако ме питаш колко мога да запиша, отговорът ми е
МНОГО
с цел облагодетелстване?
МНОГО
Коментар