IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма имоти АДСИЦ (SFI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Такива "акцийки" не съществуват, а ти говориш най-вероятно за права. Не мога да бъда категоричен, защото не следя тук положението отдавна.
    А по принцип увеличението се налага, защото по закон са длъжни да разпределят мин. 90% от печалбата си като дивиденти. Това е огромно число за дружество, чиято печалба се формира на 99% от наеми и съответно не остават достатъчно пари за покриване на кредита и се налага увеличение на капитала. Тези увеличения ще се правят докато се изчистят кредитите или докато остатъчните 10% могат да покрият задълженията
    два въпроса
    - как се спряват другите АДСИЦ-и, доколкото знам, само тук се прават увеличения за световно
    - защо са се заели е нещо, което не магат да си позволят

Коментар

• Първоначално изпратено от pln Разгледай мнение
      Не намерих инфо на сайта им как работи това увеличение на капитала. Какво се прави с тези 6s64 акцийки?
      Такива "акцийки" не съществуват, а ти говориш най-вероятно за права. Не мога да бъда категоричен, защото не следя тук положението отдавна.
      А по принцип увеличението се налага, защото по закон са длъжни да разпределят мин. 90% от печалбата си като дивиденти. Това е огромно число за дружество, чиято печалба се формира на 99% от наеми и съответно не остават достатъчно пари за покриване на кредита и се налага увеличение на капитала. Тези увеличения ще се правят докато се изчистят кредитите или докато остатъчните 10% могат да покрият задълженията
      Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Не намерих инфо на сайта им как работи това увеличение на капитала. Какво се прави с тези 6s64 акцийки?

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
          Независимо че излезе съощение , че са заредени правата - ПАК НЕ СЕ КАЧВА КОДА !!!

И СЛЕД РЕСТАРТИРАНЕ !!!
          При мен е ок?

Коментар

• Независимо че излезе съощение , че са заредени правата - ПАК НЕ СЕ КАЧВА КОДА !!!

И СЛЕД РЕСТАРТИРАНЕ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Аз за толкова години, още не мога да разбера, защо се налага да се вдига капитала всяка година. Да се изплати кредита добре, но как другите АДСИЦ-и успяват да си плащат кредитите и да плащат дивидент без да вдигат капитала? Поради тази причина ми е интересно, какво ще се случи след като се изплати заема. Иначе акцията е супер, доходността е добра, и е чудесна алтернатива на депозита в банка с много по-добра доходност...
              Вдигането на капитала не ти ли разводнява инвестицията?

Коментар

• КАРОЛската платформа спи дълбок сън!!!,- За кой ли път???

Коментар

• Първоначално изпратено от cyberdude Разгледай мнение

Само лихвите - главницата не се приспада.
                  Това май ще се окаже черешката на тортата

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

Сори ама тъп император си ти, - 666 да бе удвоил 2014г. на 1333 поне на 3,40 ли бе?
                    За трите години по колко % ти е капа?
                    2015 на спихващия пазар пак по две ... е хееееееее - умен император !
                    До сега и пенсионер дори, а ти на 444 а може и на 111 да си отишъл??????
                    -абе жалък император, че и даскал ...ади бегай от да сглупяваш децата хорски!!!
                    Нищо не ти разбрах - ти някакво рапърченце ли ще ставаш на стари години?
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Penko Разгледай мнение

разходите за кредита не се ли приспадат от печалбата?
                      Само лихвите - главницата не се приспада.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

Решаваш да правиш търговски център. Имаш твои 30 мил лева, но не стигат. Вземаш кредит 70 мил лева. Правиш центъра и го отдаваш под наем.
                        По закон си задължен да изплащаш 90% от печалбата на дивиденти и го правиш. Но не стигат парите за кредита и се налага всяка година да вдигаш капитала като с тези суми изплащаш годишните вноски по кредита.
                        Ако в началото всички пари бяха твои също ставаше и нямаше да изплащаш кредит. Но началния брой акции на фонда щеше да е по-голям от стартиралия с 30 мил лева свои пари.
                        разходите за кредита не се ли приспадат от печалбата?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Аз за толкова години, още не мога да разбера, защо се налага да се вдига капитала всяка година. Да се изплати кредита добре, но как другите АДСИЦ-и успяват да си плащат кредитите и да плащат дивидент без да вдигат капитала? Поради тази причина ми е интересно, какво ще се случи след като се изплати заема. Иначе акцията е супер, доходността е добра, и е чудесна алтернатива на депозита в банка с много по-добра доходност...
                          Решаваш да правиш търговски център. Имаш твои 30 мил лева, но не стигат. Вземаш кредит 70 мил лева. Правиш центъра и го отдаваш под наем.
                          По закон си задължен да изплащаш 90% от печалбата на дивиденти и го правиш. Но не стигат парите за кредита и се налага всяка година да вдигаш капитала като с тези суми изплащаш годишните вноски по кредита.
                          Ако в началото всички пари бяха твои също ставаше и нямаше да изплащаш кредит. Но началния брой акции на фонда щеше да е по-голям от стартиралия с 30 мил лева свои пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

За компанията: може - ама за мен: ненеутрална.

Сори ама тъп император си ти, - 666 да бе удвоил 2014г. на 1333 поне на 3,40 ли бе?
                            За трите години по колко % ти е капа?
                            2015 на спихващия пазар пак по две ... е хееееееее - умен император !
                            До сега и пенсионер дори, а ти на 444 а може и на 111 да си отишъл??????
                            -абе жалък император, че и даскал ...ади бегай от да сглупяваш децата хорски!!!
                            Last edited by inta53; 24.06.2018, 23:48.

Коментар

Това за увеличението на капитала го писахме много пъти и пак не си го разбрал. Като цяло това е една неутрална за компанията операция.

Коментар

Това за увеличението на капитала го писахме много пъти и пак не си го разбрал. Като цяло това е една неутрална за компанията операция.
                                За компанията: може - ама за мен: ненеутрална.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X