Пашов, повтори наблюдението още два пъти, като обърнеш внимание на всяка една дума от него. Може да се окаже, че някъде в първото изречение има съществена грешка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ivopashovОтдавна наблюдавам темата и искам да споделя едно наблюдение:
85% от продажбите на Монбат са от износ като основните пазари са нови автомобили в Германия и Италия.
В Германия имаме 12% ръст на новите автомобили за Април спрямо Март заради държавните стимули.
В Италия Групата Фиат отбелязва ръст от 5% в Европа за същия период и вече държи 10% от Западноевропейския пазар.
Това са само данни, но мисля че внасят известен оптимизъм за второто тримесечие и Монбат може би ще се представи по-добре от други индустриялни компании.
Не е препоръка.
Днес наблюдавахме засилен интерес за покупки по позицията, независимо от изсипването на 20 хил.бр. сутринта, цената се стабилизира и нищо чудно още утре да върнем до 5лв.
Мисля, че доста инвеститори са решили, че най-лошото е отминало и е започнал период на възстановяване на продажбите.
Коментар
-
Отдавна наблюдавам темата и искам да споделя едно наблюдение:
85% от продажбите на Монбат са от износ като основните пазари са нови автомобили в Германия и Италия.
В Германия имаме 12% ръст на новите автомобили за Април спрямо Март заради държавните стимули.
В Италия Групата Фиат отбелязва ръст от 5% в Европа за същия период и вече държи 10% от Западноевропейския пазар.
Това са само данни, но мисля че внасят известен оптимизъм за второто тримесечие и Монбат може би ще се представи по-добре от други индустриялни компании.
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от ivo111Между другото има интересен паралел в графиките на цените на акциите на най-големият производител на акумолатори в света Exide Technologies и Монбат:
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=XIDE...=on&z=m&q=l&c=
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivo111Между другото има интересен паралел в графиките на цените на акциите на най-големият производител на акумолатори в света Exide Technologies и Монбат:
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=XIDE...=on&z=m&q=l&c="Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Между другото има интересен паралел в графиките на цените на акциите на най-големият производител на акумолатори в света Exide Technologies и Монбат:
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=XIDE...=on&z=m&q=l&c=
Коментар
-
Първоначално изпратено от OpticПървоначално изпратено от ivo111Аз пък очаквам най-лошото тримесечие да е отминало и да започне плавно възстановяване на продажбите, съответно и ръст на цената на акциите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ivo111Аз пък очаквам най-лошото тримесечие да е отминало и да започне плавно възстановяване на продажбите, съответно и ръст на цената на акциите."Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътЯвно пеещият момък вярва, че заради кризата хората ще се откажат от автомобилите си, или ще ги подкарват като Фред Флинтстоун... :-)
Ние тържествуваме заради могъщото възстановяване на борсата, а всяко тържество се нуждае от шут, който да се кълчоти и тълпата да забавлява... благодарим ти, Естрадов, че доброволно се нагърбваш с това.
Коментар
-
Явно пеещият момък вярва, че заради кризата хората ще се откажат от автомобилите си, или ще ги подкарват като Фред Флинтстоун... :-)
Ние тържествуваме заради могъщото възстановяване на борсата, а всяко тържество се нуждае от шут, който да се кълчоти и тълпата да забавлява... благодарим ти, Естрадов, че доброволно се нагърбваш с това.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeЯвно не ви се вярва, че тука сте същите като Спаркитата, и че ви чака и тук -80% спад в продажбите...мое очакване...какво да правиш...балъщината и наивността ходи по хората
P.S
Втори път ти задавам въпроса: С Петър Караиванов едно и също лице ли сте?
Коментар
-
Първоначално изпратено от e$tradeЯвно не ви се вярва, че тука сте същите като Спаркитата, и че ви чака и тук -80% спад в продажбите...мое очакване...какво да правиш...балъщината и наивността ходи по хората
P.S
Втори път ти задавам въпроса: С Петър Караиванов едно и също лице ли сте?
Коментар
Коментар