Мен не. Сега е такава апатия на борсата че и овчици с по 300-400 акции могат да бутат цените надолу. Нищо чудно да го свалят до към 9,20 преди ИПО-тата, но това въобще не ме притеснява. Тук съм влязал с хоризонт над 1 г., използвам си акцийките за репо-сделки и само се кефя че предприятието се развива добре. Това е по-важно, цената ще се намести където трябва след няколко месеца, не се коси!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от AbritusНека мине 15 май да минат ИПОтата и будалите продавайки най-подценената акция на борсата ще свършат и ще правим по минимум по 5 % седмично нагоре. Не мога да разбера какъв трябва да си шемет, за да продадеш тази акция на тази цена за да участващ на ИПО където поръчката може първо да не се класира, а ако се класира ще запишеш 30 % на баснословни цени. Вече видяхме какво стана с Тодороф, но както се казва в България будали колкото искаш, то затова сме на такъв хал. Айде успех и с банковете ИПО, а ще аз си пълня от няколко позиции на сегашните цени и към юли месец с печалбата от тях ще се плицкам на Карибите.Пък и нова кола мога да си купя и ще и сложа един акомулатор Монбат.
Макар че както са се юрнали тези германци да ги купуват може след месец - два завода да не смогне на търсенето. Но пък нали в края на месец юли 2007 година ще са модернизирали и Старт Добрич така че все ще си намеря.
При ръст на индексите до края на годината между 30 и 40 % , който между другото е доста вероятен като гледам какви тримесечни отчети се появяват, не виждам причина Монбат да не скочи с 175 %. Да не ти посочвам колко дружества постигнаха такъв ръст миналата година и при какви резултати и отчети.
Коментар
-
нито едно ИПО не може да е оправдание за цената защото вече три банки предлагат много добри репа с акции на Монбат
цената е такава защото оптимистите по позицията са накупили и новините от дружеството не предизвикват други инвеститори да купуват
вероятно не достигат до тях... или не знаят български
все пак това е работа на Даниела и тя си знае
аз също си знам
Коментар
-
Първоначално изпратено от AbritusНека мине 15 май да минат ИПОтата и будалите продавайки най-подценената акция на борсата ще свършат и ще правим по минимум по 5 % седмично нагоре. Не мога да разбера какъв трябва да си шемет, за да продадеш тази акция на тази цена за да участващ на ИПО където поръчката може първо да не се класира, а ако се класира ще запишеш 30 % на баснословни цени. Вече видяхме какво стана с Тодороф, но както се казва в България будали колкото искаш, то затова сме на такъв хал. Айде успех и с банковете ИПО, а ще аз си пълня от няколко позиции на сегашните цени и към юли месец с печалбата от тях ще се плицкам на Карибите.Пък и нова кола мога да си купя и ще и сложа един акомулатор Монбат.
Макар че както са се юрнали тези германци да ги купуват може след месец - два завода да не смогне на търсенето. Но пък нали в края на месец юли 2007 година ще са модернизирали и Старт Добрич така че все ще си намеря.
Коментар
-
Нека мине 15 май да минат ИПОтата и будалите продавайки най-подценената акция на борсата ще свършат и ще правим по минимум по 5 % седмично нагоре. Не мога да разбера какъв трябва да си шемет, за да продадеш тази акция на тази цена за да участващ на ИПО където поръчката може първо да не се класира, а ако се класира ще запишеш 30 % на баснословни цени. Вече видяхме какво стана с Тодороф, но както се казва в България будали колкото искаш, то затова сме на такъв хал. Айде успех и с банковете ИПО, а ще аз си пълня от няколко позиции на сегашните цени и към юли месец с печалбата от тях ще се плицкам на Карибите.Пък и нова кола мога да си купя и ще и сложа един акомулатор Монбат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от M&AПървоначално изпратено от Свети ПетърНе мога да се съглася с изказвания тип.....това беше очаквано. Не. Това бяха прогнозни данни досега, а вече имат и покритие с отчета.
Ако трябваше да е по-скъпа акцията Insiders щяха да са я напомпили доколкото трябва, бъди сигурен!
Прогнозата ми за утре е леко нагоре и после изсипване до днешните нива...
Коментар
-
Заемите са в евро, можете да видите и съобщението на борсата. Вчера ви възпроизведох буквално съобщенията, които пуснахме.
http://www.bse-sofia.bg/index.php
Между впрочем за тези, които негодуваха за сканираните отчети - несканирани можете да намерите в страницата на Монбат.
http://www.monbat.com/monbat.php?mb_...&page=finances
Успех на всички
Коментар
-
Dajte da se utochnim tezi krediti v kakva valuta sa, stoto maj njakoj stava za smjah:
investor.bg:
"Днес от съобщение, публикувано в бюлетина на БФБ-София, стана ясно още, че Монбат възнамерява да кандидаства за два инвестиционни кредита пред Българска пощенска банка и Булбанк съответно в размер на 6,1 млн. лв. и 6,23 млн. лв. Предвижда се и двата заема да са със срок от 10 години и да бъдат използвани за осъществяване на инвестиционната програма на дружеството."
G-ja Peeva:
"На свое заседание, проведено на 25.04.2007 г. УС на „Монбат” АД, гр. София е приел решение дружеството да кандидатства за сключване на договори за банков заем пред Българска пощенска банка и Булбанк както следва:
Българска пощенска банка
Вид на заема – инвестиционен кредит
Размер на заема – 6 100 000 евро
Падеж – 10 години
Други условия – две години гратисен период за главницата
Срок на усвояване – до две години от сключване на договора
Обезпечение – ипотека и особенни залози
Булбанк
Вид на заема – инвестиционен кредит
Размер на заема – 6 228 000 евро
Падеж – 10 години
Други условия – две години гратисен период за главницата
Срок на усвояване – до две години от сключване на договора
Обезпечение – ипотека и особенни залози
Заемите ще бъдат използвани във връзка и при осъществяване на обичайната дейност на дружеството, съгласно предмета на дейност на дружеството и съгласно инвестиционната програма. В сделките няма да участват заинтересовани лица.
При горепосочените сделки е налице хипотезата на чл. 114, ал. 8, т. 1 от ЗППЦК, поради което не е искано и овластяване от Общото събрание на дружеството.
Незабавно след сключване на договорите за банкови заеми ще Ви уведомим относно тези обстоятелства."
Lichno za sum po-sklonen da vjarvam na g-ja Peeva)))
Dano v investora pochnat v skoro vreme da pravjat razlika m/u BGL i EUR)))
Коментар
Коментар