IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Commentator
    Що се отнася до Старт, не разполагаме с много инфо за това какво става, дали ще се увеличи капацитета и пр. Уви, и тук трябва да разчитаме на догадки, вместо на данни от мениджмънта!
    явно ще трябва да повтаряме урока за непослупните инвеститори

Това което се знае за Старт е че
    капацитета му преди сделката с Бат е бил 200 000 батерии годишно, но Елхим – Искра АД и Старт АД, гр. Добрич, са продали около 175 000 стартерни батерии за 2006 г.
    според http://www.business.bg/cgi-bin/page....e=1&branch=627 Фирмата произвежда и продава до 400хил. акумулатори годишно

За това време
    Съгласно неодитирания баланс на „Старт” АД, приходите от продажби на дружеството през 2006 г. възлизат на 6,65 млн. лв. Общо приходите за 2006 г. са 6,663 млн. лв., а разходите за периода 5,74 млн. лв. Годишната счетоводна печалба възлиза на 923 хил. лв.
    След 15 ноември ще знаем повече, но сега знаем още:

От Инвестиционна програма за Старт (http://www.monbat.com/materials/174_Prilojenia.doc):
    СМР разширение, реконструкция и нови сгради 578 125 евро
    Доставка на машини и оборудване за производство на акумулаторни батерии 1 460 232 евро
    Покупка на БАТ и увел. на капитала му 2 292 122 евро
    http://imoti.start.bg
    http://pravo.start.bg
    [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
      И колко според теб е моята инвестиция в КАО, че и сметки направи ....айде само това те питам ....колко ми е инвестицията в КАО...
      15 000 бр

Коментар

• Предпочитам да си купя при Р/Е 40 компания която ще утрои печалбата си следващите 2 г. и с качествен, открит мениджмънт, отколкото такава с Р/Е 15 която няма перспективи за ръстеж, тъпче на едно място или се развива с темпа на ръст на БВП.
        Батюшка ама я също така предпочитам на 40 вместо на 15, тука нема противоречие Монбат е яко, Батя как да не е, чекаме го за 30лв а защо не 40 лв преди да стане на балон изобщо ще се подхожда творчески може в перспектива за 3 г. да прогнозират растежа 4 пъти, требва да калкулираме и тия прогнози, иначе акциите нема да са умни пари, а ще са глупави пари ех жалко, че не ги знам кои са тея с п/е 15 дето да съм споменал... но нали съм си малко консервативен напоследък, затова

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
          Не гледай % на продажбите, а наличния капацитет.
          Едно производство и продажби са се правили при стария собственик, съвсем други ще бъдат те при новия! А за да бъдем точни в Добрич ще се специализира производството на големи акумулатори - за багери, автобуси и т.н. и някой други асортименти.
          Коментаторе, ти май беше твърдо убеден че като продадеш на 20 ще си ги купиш пак на 19. Купи ли си ги?!

п.п. надявам се шегата ми да не те обиди
          Що се отнася до Старт, не разполагаме с много инфо за това какво става, дали ще се увеличи капацитета и пр. Уви, и тук трябва да разчитаме на догадки, вместо на данни от мениджмънта!

Що се отнася за цената, определено смятам, че Монбат вече се отделя от фундамента си. Най-вероятно това са чужденци, които многократно доказаха, че не знаят какво правят. Това, че цената скочи до 22 лв., е факт. Тепърва предстои да видим колко дълго ще се задържи акцията на тези нива, особено когато фундамента не го предполага. Не изключвам едно връщане до 19 лв. и под него.

Колкото до моите инвестиции в Монбат, не се тревожи - имам голям пакет, който служи за репо. Но определено спекулативният пакет е вече кеширан. Може би вече е дошло времето и на репо пакета. Следващите две седмици ще видим кой крив, кой прав!

Коментар

• Не гледай % на продажбите, а наличния капацитет.
            Едно производство и продажби са се правили при стария собственик, съвсем други ще бъдат те при новия! А за да бъдем точни в Добрич ще се специализира производството на големи акумулатори - за багери, автобуси и т.н. и някой други асортименти.
            Коментаторе, ти май беше твърдо убеден че като продадеш на 20 ще си ги купиш пак на 19. Купи ли си ги?!

п.п. надявам се шегата ми да не те обиди

Коментар

• Първоначално изпратено от ГОТОВ ДА ЗАГУБИ
              Батка, моите уважения и на тебе ВЕТРЕ,
              според мен цената към момента е наистина височка, на както всички си знаем на борсата се търгуват очаквания и по-малко реалности. Ветре имаш известни основания за определението БАЛОН, Батка, но и твоите очаквания може да се оправдаят. КАК ЛИ? Ами някой спомня ли си за оня забравен от Бога завод Старт в най-дълбоката провинция Добрич, нещо инфо имате ли за него след покупката му от МОНБАТ? Тоба беше ЖОКЕР ОТ МЕН......... Стига ви толкова!
              Този забравен от Бога завод представлява по-малко от 10% от продажбите на Монбат, а докато го докарат до някаква значима печалба ще изтече доста вода.

Коментар

• Батка, моите уважения и на тебе ВЕТРЕ,
                според мен цената към момента е наистина височка, на както всички си знаем на борсата се търгуват очаквания и по-малко реалности. Ветре имаш известни основания за определението БАЛОН, Батка, но и твоите очаквания може да се оправдаят. КАК ЛИ? Ами някой спомня ли си за оня забравен от Бога завод Старт в най-дълбоката провинция Добрич, нещо инфо имате ли за него след покупката му от МОНБАТ? Тоба беше ЖОКЕР ОТ МЕН......... Стига ви толкова!

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                  На 30 ще се съберат много маймуни да продават. Мисля, че малко по-рано трябва.
                  На 15 добре ли е?

Коментар

• Имам и Каолинки и Монбатки. Познавам мениджмънта и на двете компании и знам, че Монбат ще излети по-бързо от колкото Каолин, заради открития мениджмънт на компанията.

това е лично мнение и не е препоръка. всеки сам си преценява за себе си.

Коментар

• На 30 ще се съберат много маймуни да продават. Мисля, че малко по-рано трябва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                        Батя, батюшка, ти беше първия дето написа у форума големия израз - Внимание - Балон ! недей да изневеряваш на почина, бе човек требва да сме последователни, преди време не сме правили компромиси с такива стойности за п/е каквито споменаваш
                        Когато преценя че е станало балон ще си го напиша!
                        За да си наистина печеливш инвеститор трябва добре да видиш какво стои зад едни високи или ниски Р/Е -та.
                        Предпочитам да си купя при Р/Е 40 компания която ще утрои печалбата си следващите 2 г. и с качествен, открит мениджмънт, отколкото такава с Р/Е 15 която няма перспективи за ръстеж, тъпче на едно място или се развива с темпа на ръст на БВП.

Повече мисля де не ви обяснявам, вие сами си знаете как да управлявате капитала си. Успех!

Коментар

• Ето затова кефиш!!! ))

Коментар

• Nikola, ti sam si kazval mnogo puti che forward multiples imat po-golqma tezest v analiza

Balona moze i da se pukne ama na 30 bgn

Ne e preporuka!

Коментар

• Ееее човек да не пусне нещо забавно баси.

Коментар

• Никола,Никола...голям мъж си пък какви детски неща пишеш! Не ме карай да си развалям мнението за теб,бе човек! Защото си пич!

Коментар

Working...
                                X