Първоначално изпратено от takiteasy
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от azikramПървоначално изпратено от evlogiComentator,много си прав,определено работата в България загрубя,и много започна да ми напомня пазара в Япония през 80-те и Щатите през 90-те.
А при Монбат като гледам има и един друг проблем-като гледам отчета,ми прави впечатление ниските стойности на разходите за амортизации.Мисля че този скрит проблем го има при много от промишлените дружества-просто много от машините и съоръженията им са доста стари и някои от тях са вече изцяло счетоводно амортизирани.Не знам като почнат да обновяват базата си,което е неминуемо,дали няма да се получи сериозен спад в печалбите
евлогиииииииииииииии, айде спрете се бе!!! абе писна ми да чета велики умове, които явно са следили изкъсо пазарите в Япония и Сащ през 80 и 90те години, но упорито продължават да разправят как инвестициите ще доведат до намаление на печалбите.
Очакват ни години на истинска търговия...не че няма да има корекций и не трябва да се внимава, но пък чак толкоз драма!!!
Успех на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от KavonПървоначално изпратено от azikramчовече, не се надъхвам, повярвай ми. имам акции тук и съм доста нащрек кога да ги пусна за продажба, но преди отчета - няма да стане. след това - ще мислим.Само 1% да не ви изиграят лоша шега, а?
Не е препоръка за нищо.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от azikramчовече, не се надъхвам, повярвай ми. имам акции тук и съм доста нащрек кога да ги пусна за продажба, но преди отчета - няма да стане. след това - ще мислим.Само 1% да не ви изиграят лоша шега, а?
Не е препоръка за нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от evlogiпредстави си може и да сме ги следили,и сме видяли как някои като теб се смееха на Уорън Бъфет и Алън Грийнспан,когато излизаха с подобни предупреждения.Защо си мислиш,че ние сме различни?
Направо си падам,като гледам как се надъхвате като на футболен мач
човече, не се надъхвам, повярвай ми. имам акции тук и съм доста нащрек кога да ги пусна за продажба, но преди отчета - няма да стане. след това - ще мислим.
а пък сравнението на твоите предупреждения с тези на Бъфет и Грийнспан ще оставя без коментар) но съм съгласен, че пазара се отлепи доста от понятията фундамент и логика. дано да хванем само ползите и да пропуснем загубите от това
айде успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от evlogiComentator,много си прав,определено работата в България загрубя,и много започна да ми напомня пазара в Япония през 80-те и Щатите през 90-те.
А при Монбат като гледам има и един друг проблем-като гледам отчета,ми прави впечатление ниските стойности на разходите за амортизации.Мисля че този скрит проблем го има при много от промишлените дружества-просто много от машините и съоръженията им са доста стари и някои от тях са вече изцяло счетоводно амортизирани.Не знам като почнат да обновяват базата си,което е неминуемо,дали няма да се получи сериозен спад в печалбите
евлогиииииииииииииии, айде спрете се бе!!! абе писна ми да чета велики умове, които явно са следили изкъсо пазарите в Япония и Сащ през 80 и 90те години, но упорито продължават да разправят как инвестициите ще доведат до намаление на печалбите.
Коментар
-
Comentator,много си прав,определено работата в България загрубя,и много започна да ми напомня пазара в Япония през 80-те и Щатите през 90-те.
Коментар
-
... а беше време, когато случващото се на борсата не представляваше интерес за мажоритарите. реалните п/п се случваха на нива високо над видимите.
сега?
отново реалните п/п на мажоритарни пакети биха станали на различни от борсовите нива, но посоката е различна. (въпреки противоречивостта на фигурата "реални-биха" :-) )
едва ли, ако някой предложи борсовата цена на бобокови, те ще се поколебаят да излязат от дружеството.
предполагам, важи и за много други компании ...
Коментар
-
... и на обезумелите фондове и новоизлюпили се инвеститори!
Аз предлагам следното: всеки ден по 2 лв. нагоре само за около 30-ина дни и сме на кота 100 лв.! Хем всички ще сме пребогати, хем никой няма да се сърди
Батя, виждам, че си ентусиазиран, но мисля, че ставаш леко смешен с баналните "добър мениджмънт, прозрачност и пр.". Това го знаем всички. Но на всеки дори полуинтелигентен инвеститор му е ясно, че акцията, както и целията пазар, растат благодарение само и единствено на високата ликвидност (свободен паричен ресурс), която трябва поне частично да се реализира. Поне докато е толкова голяма, акцията и всички останали, вкл. куцо и сакато като Елхим Искра, ще растат, независимо от отчетитите им.
Това разбира се не означава, че не могат да се правят пари, точно обратното. Но поне да не се излагаме с приказки, че видиш ли цената отговаря на фундамента. Успех в спекулациите!
Коментар
Коментар