IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от takiteasy
    ...За 2008 година влиза плосък данък, въвежда се платформата на Deutsche Boerse, което още ще повиши ликвидността.
    Очакват ни години на истинска търговия...не че няма да има корекций и не трябва да се внимава, но пък чак толкоз драма!!!
    Успех на всички!
    Kakvo imash predvid s "За 2008 година влиза плосък данък..." ? Toj korporativnijat danyk i sega si e 10% (ot nachaloto na 2007). Ploskijat danyk obst dohod kojto ste vleze ne kasae po nikakyv nachin pechalbite na firmite, a samo fizicheskite lica.

Коментар

• мнения различни нека има,
      всеки сам решения ще взима))

Коментар

• Първоначално изпратено от azikram
        Първоначално изпратено от evlogi
        Comentator,много си прав,определено работата в България загрубя,и много започна да ми напомня пазара в Япония през 80-те и Щатите през 90-те.
        А при Монбат като гледам има и един друг проблем-като гледам отчета,ми прави впечатление ниските стойности на разходите за амортизации.Мисля че този скрит проблем го има при много от промишлените дружества-просто много от машините и съоръженията им са доста стари и някои от тях са вече изцяло счетоводно амортизирани.Не знам като почнат да обновяват базата си,което е неминуемо,дали няма да се получи сериозен спад в печалбите

евлогиииииииииииииии, айде спрете се бе!!! абе писна ми да чета велики умове, които явно са следили изкъсо пазарите в Япония и Сащ през 80 и 90те години, но упорито продължават да разправят как инвестициите ще доведат до намаление на печалбите.
        Хаха, абсолютно....! Няма нужда от драматизиране! Инвеститорският интерес към България е едва в началото си. Преди присъединяването дружествата нямаха цени!!! Сега едва от година наблюдаваме началото на раздвижване, нормално е цените да се качват. Да не говориме кои каква част от печалбите обчвява от повечето дружества! За 2008 година влиза плосък данък, въвежда се платформата на Deutsche Boerse, което още ще повиши ликвидността.
        Очакват ни години на истинска търговия...не че няма да има корекций и не трябва да се внимава, но пък чак толкоз драма!!!
        Успех на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kavon
          Първоначално изпратено от azikram
          човече, не се надъхвам, повярвай ми. имам акции тук и съм доста нащрек кога да ги пусна за продажба, но преди отчета - няма да стане. след това - ще мислим.
          Защо си мислиш, че 99% не си мислят същото Само 1% да не ви изиграят лоша шега, а?

Не е препоръка за нищо.
          risky business)

Коментар

• Първоначално изпратено от azikram
            човече, не се надъхвам, повярвай ми. имам акции тук и съм доста нащрек кога да ги пусна за продажба, но преди отчета - няма да стане. след това - ще мислим.
            Защо си мислиш, че 99% не си мислят същото Само 1% да не ви изиграят лоша шега, а?

Не е препоръка за нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от evlogi
              представи си може и да сме ги следили,и сме видяли как някои като теб се смееха на Уорън Бъфет и Алън Грийнспан,когато излизаха с подобни предупреждения.Защо си мислиш,че ние сме различни?
              Направо си падам,като гледам как се надъхвате като на футболен мач

а пък сравнението на твоите предупреждения с тези на Бъфет и Грийнспан ще оставя без коментар) но съм съгласен, че пазара се отлепи доста от понятията фундамент и логика. дано да хванем само ползите и да пропуснем загубите от това

айде успех

Коментар

• представи си може и да сме ги следили,и сме видяли как някои като теб се смееха на Уорън Бъфет и Алън Грийнспан,когато излизаха с подобни предупреждения.Защо си мислиш,че ние сме различни?
                Направо си падам,като гледам как се надъхвате като на футболен мач

Коментар

• Първоначално изпратено от evlogi
                  Comentator,много си прав,определено работата в България загрубя,и много започна да ми напомня пазара в Япония през 80-те и Щатите през 90-те.
                  А при Монбат като гледам има и един друг проблем-като гледам отчета,ми прави впечатление ниските стойности на разходите за амортизации.Мисля че този скрит проблем го има при много от промишлените дружества-просто много от машините и съоръженията им са доста стари и някои от тях са вече изцяло счетоводно амортизирани.Не знам като почнат да обновяват базата си,което е неминуемо,дали няма да се получи сериозен спад в печалбите

евлогиииииииииииииии, айде спрете се бе!!! абе писна ми да чета велики умове, които явно са следили изкъсо пазарите в Япония и Сащ през 80 и 90те години, но упорито продължават да разправят как инвестициите ще доведат до намаление на печалбите.

Коментар

• Докато PEG показва че е подценена цената ще расте, и разбира се докато се запази този темп на нарастване на на годишната печалба.

Коментар

• Comentator,много си прав,определено работата в България загрубя,и много започна да ми напомня пазара в Япония през 80-те и Щатите през 90-те.

Коментар

• ... а беше време, когато случващото се на борсата не представляваше интерес за мажоритарите. реалните п/п се случваха на нива високо над видимите.
                        сега?
                        отново реалните п/п на мажоритарни пакети биха станали на различни от борсовите нива, но посоката е различна. (въпреки противоречивостта на фигурата "реални-биха" :-) )
                        едва ли, ако някой предложи борсовата цена на бобокови, те ще се поколебаят да излязат от дружеството.
                        предполагам, важи и за много други компании ...

Коментар

• ... и на обезумелите фондове и новоизлюпили се инвеститори!

Аз предлагам следното: всеки ден по 2 лв. нагоре само за около 30-ина дни и сме на кота 100 лв.! Хем всички ще сме пребогати, хем никой няма да се сърди

Батя, виждам, че си ентусиазиран, но мисля, че ставаш леко смешен с баналните "добър мениджмънт, прозрачност и пр.". Това го знаем всички. Но на всеки дори полуинтелигентен инвеститор му е ясно, че акцията, както и целията пазар, растат благодарение само и единствено на високата ликвидност (свободен паричен ресурс), която трябва поне частично да се реализира. Поне докато е толкова голяма, акцията и всички останали, вкл. куцо и сакато като Елхим Искра, ще растат, независимо от отчетитите им.

Това разбира се не означава, че не могат да се правят пари, точно обратното. Но поне да не се излагаме с приказки, че видиш ли цената отговаря на фундамента. Успех в спекулациите!

Коментар

• Мерси, мерси, честито на всички акционери на тази страхотна компания!
                            Не може да не се радваме че качеството на компанията, на инвестиционната политика, на мениждмънта се оценяват подобаващо от пазара!

Коментар

• Честито Ни МонбатЯ на Батя на кота 31.

Коментар

• Първоначално изпратено от lussander
                                Батя откаде виждаш че Уникредит е 130?
                                vijda se kato cuknesh na nomercheto na posrednika v investora

v dqsno pishe Инвестиционен посредник a w sinioto pole w sredata pishe Посредник: ТБ "УниКредит Булбанк" АД No: 130 ....
                                Business as Usual

Коментар

Working...
                                X