IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• според мен Искрата на 5 кинта е по добро решение в момента от Монбат на 28

1. по голям ръст в продажбите
    2. по голям ръст в печалбата
    3. по малък пазарен дял т.е. възможностите за печелене на пазарен дял са по големи (тук моного не биха се съгласили но това е мое мнение)
    4. по добри фин. коеф. при гореописаните цени
    5. ориентирана е към изсточните пазари където пореблението би трябвало да расте с по високи темпове отколкото западните пазари на които продава монбат
    6. по далече от тълпата - не е маловажно

горното по никакъв начин да не се приема като препоръка за търговия с акции на упоменатите компании

Коментар

• Първоначално изпратено от edmundo
      106 връща акциите от петък които бяха купени с една единствена цел
      На тебе би ли ти пукало каква е била целта на 106, ако в резултат на техните действия си изкарал едни добри 4-5%?

Коментар

• По скоро продава тия които ИЗКУПИ на 20-23лв

Коментар

• 106 връща акциите от петък които бяха купени с една единствена цел

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
            Днес пак съм вътре ,да са живи и здрави от 106
            Тактиката ти за 3-4% работи .Поздравления

Коментар

• Днес пак съм вътре ,да са живи и здрави от 106
              http://milom.blog.bg/

Коментар

• аз само показвах други гледни точки
                всеки да преценява

Коментар

• Производителят на акумулаторни батерии "Монбат" удвоява нетната си консолидирана печалба през 2007 г. до 16.88 млн. лв. благодарение най-вече на солидното увеличение на продажбите си, които скачат с 66% до 141.22 млн. лв. Това показа годишният финансов отчет на монтанското дружество, публикуван на страницата на Българската фондова борса.

Силният ръст на оборота за миналата година до известна степен е стимулиран и от предоставяне на преференциални условия за клиентите на компанията, за което говорят по-малкото получени пари в отчета за паричните потоци от отчетените продажби. Разминаването между двата показателя е около 10 млн. лв. в полза на регистрирания оборот. В същото време фирмата погасява задълженията си към доставчици стриктно, което заедно със стойността на несъбраните пари от продажбите води до отрицателен нетен паричен поток от основна дейност в размер на 6.15 млн. лв. при положителен такъв за 2006 г. в размер на 8.54 млн. лв. Вземанията на дружеството от клиенти и доставчици нарастват с около 10.7 млн. лв., докато задълженията се увеличават само с 1.36 млн. лв. до 6.91 млн. лв., показва още балансовият отчет на "Монбат".

Инвестициите на производителя на акумулатори за 2007 г. надхвърлят 34 млн. лв., като се очаква те да увеличат производствения капацитет на компанията и да подобрят конкурентоспособността на предприятието. Плановете на ръководството до 2009 г. предвиждат поне 55% увеличение на продажбите спрямо миналата година и близо 2.5 пъти нарастване на печалбата преди облагане.

Активите на "Монбат" за 2007 г. бележат ръст от 45% до 124.17 млн. лв., а собственият капитал се повишава с 17.6% до 86.8 млн. лв.

v-k "Dnevnik"

Коментар

• хе-хе, колко сте прозрачни аматьорчета.
                    Продадохте си пакетите от по 20-50 акции и сега се надявате да си купите с по левче по-евтино, нали
                    И какво с простотии писани във форума ще постигнете заветната си цел, така ли Смешковци! По счетоводство получавате Слаб 2,00, а по манипулаторско майсторство 2,50

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                      Първоначално изпратено от никой.
                      може ли някой да ми даде пояснение защо - Изменение на запасите от продукция и незавършено производство нарастват от /-432хлв/ към края на 2006 до /-14940/ към края на 2007г.
                      какво се е случило с бизнеса?
                      защо нарастват толкова много за една година?
                      и ако перото не беше толкова отрицателно какво щеше да се случи с другите показатели от ОПР?
                      Похарчени са пари за суровини и материали, използвани за производството на продукция, която обаче още не е продаде и затова не се отчита в ОПР. Затова запасите от продукция и незавършено производство нарастват толкова в баланса. Накратко - произвеждат доста повече, отколкото успяват да продават и другото го трупат в склада. Донякъде е нормално за един бързорастящ бизнес. Лично на мен не ми харесва. Като видя такъв силно отрицателен паричен поток от оперативна дейност (-6159) ми призлява направо. Явно мениджмънтът е залагал доста по-силни продажби в сметките си, ако не - това е явна негова грешка. Уж печелим сума ти пари, пък няма нищо в касата и трябва да теглим нови заеми, за да продължим да работим.
                      През 2006 г. един МОНБАТ акумулатор струваше половината на БОШ .
                      През 2007г. цените почти се изравниха и моите приятели взеха да си купуват БОШ.
                      Дали пък това не е причина?

Коментар

• според мен не може толкова много да се увеличат материалите в производство за една година
                        колкото и много повече да произвеждаш
                        колкото и много порече да са нарастнали цените
                        а защо да трупаш прекалено големи количества СМЗ
                        трупаш оборотен капитал,който също струва пари
                        все още не мога да кажа,защо точно така отразяват нещата
                        но определено отчетите не отразяват реалното положение във фирмата
                        и като материали в производство, и като СМЗ, и като печалби реализирани от бизнеса
                        колкото и бързо да се развива бизнеса,не може да има такъв паричен поток, разходите ти нарастват,а приходите ги няма никъде
                        все пак производството е нещо реално и нереални неща не се случват
                        още по-малко в този бизнес, където всичко се знае, пазарите както навсякъде са разпрадалани и т.н.
                        друго мнение???? но обосновано!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от никой.
                          може ли някой да ми даде пояснение защо - Изменение на запасите от продукция и незавършено производство нарастват от /-432хлв/ към края на 2006 до /-14940/ към края на 2007г.
                          и ако перото не беше толкова отрицателно какво щеше да се случи с другите показатели от ОПР?
                          Похарчени са пари за суровини и материали, използвани за производството на продукция, която обаче още не е продаде и затова не се отчита в ОПР. Затова запасите от продукция и незавършено производство нарастват толкова в баланса. Накратко - произвеждат доста повече, отколкото успяват да продават и другото го трупат в склада. Донякъде е нормално за един бързорастящ бизнес. Лично на мен не ми харесва. Като видя такъв силно отрицателен паричен поток от оперативна дейност (-6159) ми призлява направо. Явно мениджмънтът е залагал доста по-силни продажби в сметките си, ако не - това е явна негова грешка. Уж печелим сума ти пари, пък няма нищо в касата и трябва да теглим нови заеми, за да продължим да работим.

Коментар

• може ли някой да ми даде пояснение защо - Изменение на запасите от продукция и незавършено производство нарастват от /-432хлв/ към края на 2006 до /-14940/ към края на 2007г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                              Първоначално изпратено от обзървър
                              http://www.investor.bg/?cat=10&cid=1212&type=5

Консолидираното P/E е 34,18
                              по данни на инвестора
                              Е, и..?
                              Нищо
                              без извод
                              просто по-долу бях видял че се споменава 33 и реших да кажа точната стойност

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                                Първоначално изпратено от Батя
                                Първоначално изпратено от обзървър
                                http://www.investor.bg/?cat=10&cid=1212&type=5

Консолидираното P/E е 34,18
                                по данни на инвестора
                                Е, и..?
                                форуърд е
                                forward ??? А интересно ако можеше да прадаваш на късо - би ли продал ?!

Коментар

Working...
                                X