IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев
    ......Викаш фондовете хич нямали Монбатки - ни една ......
    Грую, много глупости си изписал пак в постингите си, но не мисля да отделям време да ти отговарям. В спора с теб няма да се намери истината. Карай я както си знаеш!

Коментар

• [quote="Грую Груев"]
      Първоначално изпратено от plus

Груев правеше едни изказвания за Енемона, които аз подкрепих.Но след отчета се оттеглих.Затова го разбирам сега всичко е набутал там, очаквайки това да е новия Монбат.И това може да стане , но не точно сега.
      - все пак това е само един акумулаторен завод, при това в Монтана (мисля, че всеки знае какви са заплатите там - а как заплатите влияят на рентабилността е ясно на всички, нали), а и едно заводче в Добрич (там положенмието със заплащането на горе-долу същото) + 2 нестартирали завода в близки страни (единият може и да не стартира)

Ми това само разсъждение дава ясна преценка за рожденното ти място.
      Я попитай родителите ти пак нещо за тези градове

Коментар

• Искам само нещо да добавя по отношение на Монбат.Имам съсед който е шофьор на тир и работи за "Перчемлиев" ако не бъркам името от Несебър.Та този съсед ме зарина с рекламни материали на Монбат.Попитах го от къде ги има и знаете ли че той ми каза че всеки ден заминават по 4 тира пълни с акумулатори на Монбат за Западна Европа.Човека е шофьор и нито се занимава с акции нито разбира нещо.Интересно ми стана че го каза като нещо нормално и ежедневно.

P.S Написаното не е препоръка за покупко-продажба на акции на Монбат.Всеки може да се опита да си провери информацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от plus

Груев правеше едни изказвания за Енемона, които аз подкрепих.Но след отчета се оттеглих.Затова го разбирам сега всичко е набутал там, очаквайки това да е новия Монбат.И това може да стане , но не точно сега.
          да така е, но ако ги прочетеш отново, ше видиш, че казвам, че ще има ръст като пробие 21 - ниво, което не бе пробито и аз разтоварих прилично на около 20 кинта. Сега акцията е още надолу и там пак си чакам - ако пробие емисионнат ще я чакам на 15, ако ли не ще я купя след пробив на 21. Въобще пазара в момента е яко шит и не желая да звучи като злорадстване - ама моите акции са паднали по-малко, пък твоите повече. Просто забелязвам несъответствия и свръх очаквания, които коментирам.
          Пак ще кажа - тук нямам акции, но доста фондове имат и това е основното, което крепи акцията, но стратегията на фондовете може да се смени, което не ви го пожелавам, макар понякога да си мисля, че прекаленото упване затруднява логиката - все пак това е само един акумулаторен завод, при това в Монтана (мисля, че всеки знае какви са заплатите там - а как заплатите влияят на рентабилността е ясно на всички, нали), а и едно заводче в Добрич (там положенмието със заплащането на горе-долу същото) + 2 нестартирали завода в близки страни (единият може и да не стартира) и всички това на стойност 0.5 млрд. левчета и цената на един акумулатор Монбат=Бош (все пак Бош е световна марка или пък бъркам). И всичко това на фона на стойността на дружества като Еубг (мног по-сериозни експанзионистични намерения и то в доаста по-перспективен сектор) или Синергон (верно бат Бедо е тук, но фундамента е повече от железен) струващи съответно 320 и 160 милки, за Р/Е-та пак казвам, няма да говорим - все пак това не е най-точния критерий (има и други дружества, ама хайде да не правя излишна реклама - дет се вика не е препоръка
          В заключение - добра акция, на доста висока цена, но всеки сам решава как, къде и колко да се набута (спечели).
          Успех на всички инвестиращи - ние сме горивото на всяка акция, без нас трябва да върви на изпарения
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Първоначално изпратено от Хосе
            Първоначално изпратено от Грую Груев
            ...най-великата инвестиция, завода в сърбия е с неясно бъдеще, а всички прогнози се крепят на неговото пускане, пък и друго си е дакажеш, че имаш двойно повече акции, нали.
            Какво не ти е ясно за този завод - тръгва през юли. Ако мислиш че сърбите се неандерталци и ще изгонят чуждите си инвеститори, ще оставят народа си бос и гладен и ще сринат икономиката си просто защото са обидени заради Косово, много се лъжеш.
            А за крепенето на прогнозите забрявяш и завода в Румъния - там какво очакваш та така бързо го отписа, да го нацели метеорит ли?
            Двойно повече акции нямат никакво значение. Двойно по-голям уставен капитал има.
            всички дф-та са се налапали здраво тук
            това също не е вярно. Разгледай пак портфейлите на ДФ и виж, в колко точно от тях я има тази акция и в какви обеми.

Въобще апокалипсиса присъства в целия ти пост, както и на масата други форумци, а това ми говори само едно - пазара ни е близо до точката oversold, масата е паникьосана до краен предел и е разпродала акциите си в очакване да купи на дъното. Само че масата никога не купува на дъното, тя продава там, ще си купи след като види 30% ръст в цените, убеди се че лошото е минало, но тогава се оказва че вече е близко следващия връх.

А за великия мениджмънт - поразпитай малко за Бобоков
            Защо пък тази потайност? Давай направо инфо, факти. Ти си информирания, къде ще ходя да търся по-информиран да разпитвам. Казвай каквото знаеш, вади кирливи ризи, нали затова е форум, да си помагаме с информация и да отваряме очите на заблудените (в случая това съм аз).

Надолу има и други "весели" мнения - едни се опасяват че ще се теглят кредити за да се плати дивидента, ама той пък уж бил много малък, ама в касата нямало пари, ама обещаха дивидент. После пък обратното изкупуване било лош ход, ама пък ревете срещу Керезов що не правили обратно и т.н. и т.н. все весели истории
            Давайте кой как си знае пък накрая ще си ги мерим пак в съответната тема.
            Успех в търговията!
            здрасти Хосе,
            пъво искам да заявя отново няколко факти - нямам акции тук и засега нямам никакви интереси (не ме вълнува дали ще е нагоре или надолу), нямам официални данни срещу г-н Бобоков и неговия бизнес, но такива няма и срещу г-н Софиянски, г-н Костов, г-н Велчев, г-н Ал. Бож. (той даже е шеф и на един твърде цитиран и доста "обективен" център) и т.н., не съм прокурор, следовател или съдия за да ги съдя, но това е форум и всеки може да споделя сам мнението си.
            Ще се спра само на факти и на обективни данни, както и ще посоча възможни според мен сценарии и конкретни несъответствия.
            1. За бизнеса в Сърбия - викаш сърбетата не били неандерталци - ми сигурно не са, но явно хич не си запознат с народопсихологията им. Да им кажеш, че Косово не е сръбско, а мисля това е официалната пзиция на България, ако не ме лъже паметта, е по-жестоко от това да наречеш ром - цигинин или немец-фашист. Това е все едно да кажеш на македонец, че е българин и то да го завиш на всеослушание по централната емисия новини. Няма такива шовинисти като сърбите - ще ти приведа 2 факта и едно следствие от втория факт.
            Първо - едно сърбе спечели медал по плуване завчера, но го дисквалифицираха, щот помъкна фланелка Косово е Србия. Забележи това е спортист, живеещ в САЩ, спечелил златен медал (първи в кариерата му) и напълно наясно. че на спортистите им е забранена всякаква политика и какво прави - рискува (отказва се) от златния си медал само и само да покаже на света , че Косово е Сърбия. Това викаш не е неандерталско изпълнение, нали, това е патриотизъм . Какво те кара да мислиш, че утре ако изобщо стартира този завод, някое селянче няма да му превъртят бушоните и да саботира продукцията, зер Косово е Сърбия, а мръсните "татаро-българи" са го признали. Все пак тук говорим за да доста по-прости и надъхани хорица от един жевеещ в САЩ спортист.
            Второ - сърбите винаги са били галеници на съдбата, губели са всички войни (тотално са били размазвани в тях) и накрая винаги са били отгоре. Съвсем до скоро, българите им бяхме най-омразния съсед, сега вече са албанците , та що си мислиш, че ще ни погледнат с добро око и то особено след като националистите спечелят изборите през май (нали не си забравил, че има избори и предполагам си наясно кой ще ги спечели). Та викаш некво заводче ще бъде от особена важност за тях - ох, забравих, кай не знае Бобоков, кой не е чувал за него, само споменаването на името му ще кара работниците да свалят с преклонение глава и да работят 24/7 за добруването на акционерите в Монбатя - нали трябва да се изпълнява плана до 2100 година
            2. Викаш фондовете хич нямали Монбатки - ни една . Специално заради теб си направих труда да прегледам портфейлите на 3 фонда от трите най-големи дружества (ДСК, Ебана и Райфата), ще ме прощаваш, че не направих рисърч на всички, но както вече споменах - нямам акции и интереси тук - ти ако искаш можеш да го направиш. Та какво показа рисърча (данните са към 31.12.2007 - като умен човек, предполагам знаеш зашо нямам по-нови данни, ти ако имаш можеш да ги постнеш) - Елана Балансиран Еврофонд - 2-ра по обем акция в портфейла, 5,78% от всички активи на фонда са тук, Райфайзен Акции - 1-ва по обем акция в портфейла, около 8% (малко им е сложен метода на изчисление) от всички активи на фонда са тук, ДСК Растеж -2-ра по обем акция в портфейла, 6,99% от всички активи на фонда са тук. Та какво излезе нямат никви Монбатки, нали
            Ха сега специално за теб няколкото несъответсвия:
            - Първо несъответствие - по време на великия януарски йебън, акцията слезе на 20 кинта и нямаше купувачи, Софикса беше 1320, Хима беше 10-ка, Синергона - 10-ка, ПИБ-а - 9 и нещо, сега имае Софикс 1180, Монбат - 24 , а къде са останалите акции - можеш и сам да видиш, нали - извод: Монбата е мега акция и нищо не може да я спре, ще излети поне до 45 или акцията е надценена (според сегашния пазар) и скоро ще литне надолу.
            - Второ несъответствие - прословутото Р/Е - мисля, че тук е безсмислено да ти вадя Р/Е- та, само ще те помоля, ако има друга ликвидна акция с подобно Р/Е да ми я покажеш (изключвам Трейса, там е друга бира
            Първи възможен сженарий - няма достатъчно купувачи на пазара (май това не е нужно да го доказвам , фондовете не купуват - нямат пари (възможно), пристиснати са от обратни изкупувания (не е изключено), чакат нови дъна (явно сегашните ценови нова никак не са атрактивни). Не зная кое е вярното, ти сам си реши, но ако приемем,ч е имат обратни изкупувания, как според теб най-лесно ще си свалят стойността на един дял - а сетих се, като свалят стойността на акцията с най-голяма тежест в портфейла
            Втори възможен сценарий - всичко си е ок, сега като мине уикенда сме яко ъп, всичко е било беър трап, да вземат нещастните 5 акцийки на баба Цонка от Долно Уйно и да си осреднят портфейлите
            П.С. И накрая, Хосе, мога само да ти пожелая да не пренаименоваш фонда си от Хосе Хай профит фънд на Хосе екстрийм лос фънд.
            Успех на всички инвестиращи и нека силата бъде с вас , дори и след най-черната нощ следва сияйно утро...
            +1
            иска ми се и сред българите да има такъв патриотичен дух
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Съгласен съм, че Монбат може да падне и още доста, както и че не е евтина акция. А защо не е евтина, дори и след този срив, мисля, че може и да има основателна причина. Ако продължи движението надолу, то това ще бъде заради състоянието на пазара, преоценката на риска изобщо, а не толкова заради самата компания. На борса може да се случи една акция да се търгува на Р/Е 40 и това да се приема за справедливо, а след месеци или седмици съотношението да е 25, но да се възприема за високо, без компанията да си е влошила перспективите или резултатите.
              Грую, не съм адвокат на Бобокови и както ти каза и Хосе тук е хубаво да споделиш каквото си чул за тях. Ченгета ли са, престъпници ли са, държавата ли са окрали, просто го сподели. Всички знаем какви са собствениците на едрия бизнес в България, така че информирай ни и за двамата братя, макар да не ми се вярва да са сред най-зловещите собственици на листнати дружества.
              Няма да е зле да си прочетеш творенията в темата за Енемона отпреди няколко седмици. Хайде сега сравни отношението към инвеститорите на мажоритарите на Монбат с това на любимите ти Прокопита.
              Нищо лично нямам срещу теб, всеки е добре дошъл да коментира аргументирано и е тъпо да се разделяме на отбор Монбат, отбор Енемона и т.н. Все пак е препоръчително да се концентрираш върху акциите, от които ти губиш, а май Монбат не е сред тях.

Коментар

• Може и да е под 10,но може и да не е .Но да му мисли който е спекулативно тук.Дългосрочните инвестиции в читави компании винаги са били по-печелившия вариант,особено на полуборси.

Не разбирам какво толкова ви е направила компанията, че така по шопски"мене може и да не ми е добре,ма по-важно е на Вуте да му е зле".

Коментар

• Новите акции се дават само и единствено с идея да се вкара печалбата в собственият капитал. Счетоводно правило - зад дългосрочни активи трябва да стоят дългосрочни пасиви. Няма нищо общо с цената на акциите, ликвидността на Монбат си е достатъчно висока. Увеличението на средствата със собствен капитал не би трябвало да се отразява на цената, тъй като реално нищо не се променя. За разлика от увеличенията чрез емитиране с издаване на права, които поне според мен би трябвало да сриват акцията много надолу. Което се и забелязва напоследък - тоест ентусиазираните купувачи на всичко което мърда най-после са поизчезнали. Реално не се променя нищо. Дали сега е момента - ами сега е обявеното Общо събрание. Хората си карат по програма и това е. Ако искате да отложат инвестициите с няколко месеца или години докато ви харесва пак тренда?
                  Не е препоръка за нищо
                  Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на ЦК

Коментар

• Interesno sled razdavaneto na bezplatnite akciiki kakva shte se sluchi ? mnogo interesno. a ako nai golemite fondove dargat takiva paketi sled oshte 2-3 meseca na totalno teglene ot strana na drebnite investitori na kolko li shte razprodavat takiva golemi obemi... i shte ima li koi da kupuva. Zashto kato vsichko e SUPER se davat tezi bezmisleni novi akcii.. moge bi ne im trqbvat keshove i ei taka ot samarqnstvo. Sled razdavaneto akciqta e nqkade pod 10 lv.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                      Първоначално изпратено от Грую Груев
                      ...най-великата инвестиция, завода в сърбия е с неясно бъдеще, а всички прогнози се крепят на неговото пускане, пък и друго си е дакажеш, че имаш двойно повече акции, нали.
                      Какво не ти е ясно за този завод - тръгва през юли. Ако мислиш че сърбите се неандерталци и ще изгонят чуждите си инвеститори, ще оставят народа си бос и гладен и ще сринат икономиката си просто защото са обидени заради Косово, много се лъжеш.
                      А за крепенето на прогнозите забрявяш и завода в Румъния - там какво очакваш та така бързо го отписа, да го нацели метеорит ли?
                      Двойно повече акции нямат никакво значение. Двойно по-голям уставен капитал има.
                      това също не е вярно. Разгледай пак портфейлите на ДФ и виж, в колко точно от тях я има тази акция и в какви обеми.

Въобще апокалипсиса присъства в целия ти пост, както и на масата други форумци, а това ми говори само едно - пазара ни е близо до точката oversold, масата е паникьосана до краен предел и е разпродала акциите си в очакване да купи на дъното. Само че масата никога не купува на дъното, тя продава там, ще си купи след като види 30% ръст в цените, убеди се че лошото е минало, но тогава се оказва че вече е близко следващия връх.

Защо пък тази потайност? Давай направо инфо, факти. Ти си информирания, къде ще ходя да търся по-информиран да разпитвам. Казвай каквото знаеш, вади кирливи ризи, нали затова е форум, да си помагаме с информация и да отваряме очите на заблудените (в случая това съм аз).

Надолу има и други "весели" мнения - едни се опасяват че ще се теглят кредити за да се плати дивидента, ама той пък уж бил много малък, ама в касата нямало пари, ама обещаха дивидент. После пък обратното изкупуване било лош ход, ама пък ревете срещу Керезов що не правили обратно и т.н. и т.н. все весели истории
                      Успех в търговията!
                      здрасти Хосе,
                      пъво искам да заявя отново няколко факти - нямам акции тук и засега нямам никакви интереси (не ме вълнува дали ще е нагоре или надолу), нямам официални данни срещу г-н Бобоков и неговия бизнес, но такива няма и срещу г-н Софиянски, г-н Костов, г-н Велчев, г-н Ал. Бож. (той даже е шеф и на един твърде цитиран и доста "обективен" център) и т.н., не съм прокурор, следовател или съдия за да ги съдя, но това е форум и всеки може да споделя сам мнението си.
                      Ще се спра само на факти и на обективни данни, както и ще посоча възможни според мен сценарии и конкретни несъответствия.
                      1. За бизнеса в Сърбия - викаш сърбетата не били неандерталци - ми сигурно не са, но явно хич не си запознат с народопсихологията им. Да им кажеш, че Косово не е сръбско, а мисля това е официалната пзиция на България, ако не ме лъже паметта, е по-жестоко от това да наречеш ром - цигинин или немец-фашист. Това е все едно да кажеш на македонец, че е българин и то да го завиш на всеослушание по централната емисия новини. Няма такива шовинисти като сърбите - ще ти приведа 2 факта и едно следствие от втория факт.
                      Първо - едно сърбе спечели медал по плуване завчера, но го дисквалифицираха, щот помъкна фланелка Косово е Србия. Забележи това е спортист, живеещ в САЩ, спечелил златен медал (първи в кариерата му) и напълно наясно. че на спортистите им е забранена всякаква политика и какво прави - рискува (отказва се) от златния си медал само и само да покаже на света , че Косово е Сърбия. Това викаш не е неандерталско изпълнение, нали, това е патриотизъм . Какво те кара да мислиш, че утре ако изобщо стартира този завод, някое селянче няма да му превъртят бушоните и да саботира продукцията, зер Косово е Сърбия, а мръсните "татаро-българи" са го признали. Все пак тук говорим за да доста по-прости и надъхани хорица от един жевеещ в САЩ спортист.
                      Второ - сърбите винаги са били галеници на съдбата, губели са всички войни (тотално са били размазвани в тях) и накрая винаги са били отгоре. Съвсем до скоро, българите им бяхме най-омразния съсед, сега вече са албанците , та що си мислиш, че ще ни погледнат с добро око и то особено след като националистите спечелят изборите през май (нали не си забравил, че има избори и предполагам си наясно кой ще ги спечели). Та викаш некво заводче ще бъде от особена важност за тях - ох, забравих, кай не знае Бобоков, кой не е чувал за него, само споменаването на името му ще кара работниците да свалят с преклонение глава и да работят 24/7 за добруването на акционерите в Монбатя - нали трябва да се изпълнява плана до 2100 година
                      2. Викаш фондовете хич нямали Монбатки - ни една . Специално заради теб си направих труда да прегледам портфейлите на 3 фонда от трите най-големи дружества (ДСК, Ебана и Райфата), ще ме прощаваш, че не направих рисърч на всички, но както вече споменах - нямам акции и интереси тук - ти ако искаш можеш да го направиш. Та какво показа рисърча (данните са към 31.12.2007 - като умен човек, предполагам знаеш зашо нямам по-нови данни, ти ако имаш можеш да ги постнеш) - Елана Балансиран Еврофонд - 2-ра по обем акция в портфейла, 5,78% от всички активи на фонда са тук, Райфайзен Акции - 1-ва по обем акция в портфейла, около 8% (малко им е сложен метода на изчисление) от всички активи на фонда са тук, ДСК Растеж -2-ра по обем акция в портфейла, 6,99% от всички активи на фонда са тук. Та какво излезе нямат никви Монбатки, нали
                      Ха сега специално за теб няколкото несъответсвия:
                      - Първо несъответствие - по време на великия януарски йебън, акцията слезе на 20 кинта и нямаше купувачи, Софикса беше 1320, Хима беше 10-ка, Синергона - 10-ка, ПИБ-а - 9 и нещо, сега имае Софикс 1180, Монбат - 24 , а къде са останалите акции - можеш и сам да видиш, нали - извод: Монбата е мега акция и нищо не може да я спре, ще излети поне до 45 или акцията е надценена (според сегашния пазар) и скоро ще литне надолу.
                      - Второ несъответствие - прословутото Р/Е - мисля, че тук е безсмислено да ти вадя Р/Е- та, само ще те помоля, ако има друга ликвидна акция с подобно Р/Е да ми я покажеш (изключвам Трейса, там е друга бира
                      Първи възможен сженарий - няма достатъчно купувачи на пазара (май това не е нужно да го доказвам , фондовете не купуват - нямат пари (възможно), пристиснати са от обратни изкупувания (не е изключено), чакат нови дъна (явно сегашните ценови нова никак не са атрактивни). Не зная кое е вярното, ти сам си реши, но ако приемем,ч е имат обратни изкупувания, как според теб най-лесно ще си свалят стойността на един дял - а сетих се, като свалят стойността на акцията с най-голяма тежест в портфейла
                      Втори възможен сценарий - всичко си е ок, сега като мине уикенда сме яко ъп, всичко е било беър трап, да вземат нещастните 5 акцийки на баба Цонка от Долно Уйно и да си осреднят портфейлите
                      П.С. И накрая, Хосе, мога само да ти пожелая да не пренаименоваш фонда си от Хосе Хай профит фънд на Хосе екстрийм лос фънд.
                      Успех на всички инвестиращи и нека силата бъде с вас , дори и след най-черната нощ следва сияйно утро...
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Хосе, когато паниката е обвзела ума на много играчи бъди сигурен, 4е от 100 кладенеца вода ще извадят за да доказват страховете си.
                        Относно сърбия и аз не очаквам да има големи последици. Все пак БГ е шестия по големина инвеститор там, а всеки политик много добре знае, че по-страшно от гладния електорат няма.
                        По скоро песимистите да се замислят над нещо друго - Основната сурoвина на Монбат е олово а неговата цена е в $, докато приходите са в EUR
                        Относно допълнителните акции се вижда желанието на мениджмънта за увеличаване на ликвидността, тъй като е малко нелогично една от най-ликвидните позиции да е с под 20млн акции . Иначе от счетоводна гледна точка ефекта е нулев, единственото което може да стане е пазара да даде премия за ликвидност
                        За дивидента и моето мнение е, че не му е момента сега, но пък това доказва коректостта на мениджмънта и неговата отговорност да изпълнява своите обещания. Много от вас предполагам си спомнят миналата година колко вой нададоха някой хора като разбраха, че няма да има дивидент
                        До реално обратно изкупуване се надявам да не се стига, а средствата да продължат да се инвестират както до сега - в реалното производство и нови пазари. По скоро за мен това е вербална намеса за успокоение на дребните инвеститори, но пък и дава опция на мениджмънта да не допусне подобни случки като януари месец когато нямаше бидове.

Коментар

• Груев,

нямам нищо лично срещу теб, но защо с такъв хъс плюеш тук?

Нали нямаш акции,какъв ти е проблема тогава?

Не вярвам сърбите да спрат бизнеса на всички читави компании,чиито правителства са признали Косово.Доста хора ще излязат на улицата.Погледни кои държави са признали областа.

Нормално е ракетите от миналата да върнат.А това , че тази акция не падна толкова много означава, че прогнозите на мениджмента се изпълняват.А зад тях стои реално производство.Не като други ,които изкараха отчети базирани на врътки и преоценки.

А че цената е по-висока ,сравнена с някои дружества на БФБ е нормално целите са високи. И както виждаме се постигат с труд.

Не мисля ,че хода с увеличението на капитала е с толкова повърхностна цел да се вдигне цената на акцията.Напротив при нормалните борси това понякога води до спад на цената.Тук става въпрос за по- добра ликвидност ,за по-солидна визия и пр.

Пак се говори за Бобоков,не съм му адвокат, но колко са мажоритарите на БФБ, за които могат да се кажат само добри думи.
                          Да не говорим , че някои са свързани и с криминални деяния.

Аз също съм против дивидент , когато компанията е в растеж.Но след като са го обещали,трябва да го направят.Което говори за отношение към инвеститорите.И то предимно към дългосрочните, а не тези търсещи новата ракета.

Ако прочетем малко Таун и неговите съвети,ще разберем че Монбат донякъде отговарят на изискванията му към компаниите,но за да спечелим трябва да сме дългосрочни.А когато видим проблеми с неизпълнение на прогнозите-можем да продадем.

Коментар

• После пък обратното изкупуване било лош ход, ама пък ревете срещу Керезов що не правили обратно и т.н. и т.н. все весели истории
                            Кога си ме видял да искам обратно изкупуване от Химимпорт? Там е също толкова лоша идея и мениджмънта го осъзнава. Ако обичаш поглеждай и никовете, пишещите в този форум са си отделни личности. Това че има един куп народ които искат някои да им изкупи акциите защото не им издържат нервите не е и не би трябвало да е проблем на никой мениджър на компания.
                            Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на ЦК

Коментар

Успех в търговията!

Коментар

Първоначално изпратено от Хосе
                                Пич, ама ти сериозно ли?
                                Повече от година тия хора са на БФБ, още ли не си разбрал че за тях коректността и доверието е над всичко. Това което подсказваш са дребни хитринки неприсъщи за сериозен мениджмънт като този на Монбат. Не приемай сплита като номер за повишаване на цената (ако беше такъв, наистина нямаше да го направят сега). Идеята според мен е че с разрастване на компанията е нормално уставния й капитал да бъде увеличен и да изглежда по-солидно в очите на партньорите.
                                ами точно това е целта - най-великата инвестиция, завода в сърбия е с неясно бъдеще, а всички прогнози се крепят на неговото пускане, пък и друго си е дакажеш, че имаш двойно повече акции, нали. И когато следващите прогнози не излязат - ми сърбите са виновни, ама ние нали ви дадохме по още една акция, пък и невероятния дивидент от няма и 20 стинки на акция, никак не е за пренебрегване. Спасението на тази акция е, че всички дф-та са се налапали здраво тук и евентуален силен спад не е от полза на никого и все някой ще успее да подкрепи цената, пък останалите ще се стараят да не му пречат (както се случва по доста други позиции, ама нали пусто се бият за титлата най и редовно си правят подложки, а не разбират, че така си режат собствения клон). Проблемът е, че има и бая чужденци, а неизпълнението на прогнозите (досега всичко бе супер, но и ниавта бяха доста ниски, а вече сме друга бира и всеки ще ви каже как расте малък и как среден бизнес и колко са 20% ъп на 2 и 3-пъти по-висока база) ще е ясен сигнал именно към тях, а при тази липса на кеш (що ли всички се залъгваме, че имало страшно много кеш, ма всички чакали - и какво по-точно чакат да им излязат всички инвеститори от фондовете ли???), няма да име кой да поеме удара, а той ще е жесток, защото това е една от малкото позиции, които оше се крепят, а когато се разкешира ударно (справка - Хим-а) първо си отиват компаниите с най-малко загуба или с най-голяма печалба (въпрос на сантимент и обикновена психонагласа - другите ги чакаме, щот някак си ни боли да излезем от там точно сега).
                                А за великия мениджмънт - поразпитай малко за Бобоков( може и във фирмите му - предполагам знаеш кои други фирми притежава, може и да откриеш нещо , иначе Даниела е супер - старае се и е за пример,е еот време на време изтрещява, но пък никой не обича да го критикуват, особено в тегави моменти като сегашните, но една птичка пролет не прави, пък и не може, а и не е разрешено да огрява навсякъде
                                Освен да ви пожелая успех и не забравяйте - най-бързо летящите, най-бързо се сгромолясват (всеки може сам да си направи сметка, кои бяха "ракетите на 2007").
                                Авторът няма акции на Монбат и няма да влезе на тези нива, но пожелава успех на всички инвестиращи - все пак ей го де е 2100, май до тогава имаше план за развитието на монбатя
                                Г-н Грую Груев, винаги си се отличавал като трезв глас сред истеричната т.нар. инвестиционна общност. С малки изключения съм много /обикновенно не степенувам/ съгласен с теб. Ако приемаш чуждо мнение, искам да ти обърна внимание на един факт, който се отнася до всички инвестиции в Сърбия. По време на бомбандировките в Белград бе открито метрото! В София научихме японците на мързел! А как ще се развие пазара мога само да предполагам Интелигентен човек си и мисля, че ме разбираш.
                                Поздрави
                                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Working...
                                X