IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Madman
    Теглим кредити и раздаваме дивидент )

Браво, бе, в кои учебници го пише това?
    мога да ти посоча, но ще излезне като заяждане
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от mashina
      това продължава да бъде едно от най-скъпите дружества на БФБ. С тези показатели е ужасно! Компанията е много хубава, но всичко хубаво си има и цена. А на монбатката му е под 20 лева, каквото и да си говориме. След този срив я вижте на какви мултипълс се търгуват масово повечето дружества. Това ако трябва да почне да се търгува и то така, отиваме под 20 кинта.

Имах акции, но продадох, за щастие. Екуест благодаря, последния път как им ги метнах на 27.5
      Suglasen sum s mashina! Kompaniata e dobra, no vse oste nadzenena, 550 mln lv. za zavod za akumulatori mi se vijda dosta ) za da ne kaja prekaleno! Spored men nivata za vlizane sa okolo 19-20 lv.
      Kogato mu dojde vremeto (kakto kazvashe edin Kozel) ste otelim znachimoto vnimanie na Monabt s edna prilichna 6 zifrena suma (star fen sum na tazi akzia), a do togava uspeh za kompaniata i spezjalni pozdravi za Daniela! Produljavajte v sustia duh!

Podpis:
      edin dreben anonimen investitor (verno che za internet e normalno horata da sa anonimni )

Коментар

• Увеличението на акциите със собствен капитал е един очакван и логичен ход с оглед идеята да се реинвестира печалбата. Счетоводно се вкарва печалбата в собствения капитал. Просто и ясно, няма нищо общо с цените на акциите.
        Дивидента който раздават са го обещали още при излизането на борсата и си изпълняват обещанието. Казали са минимум 20%,не съм изчислявал, но предполагам че дават 20%. При условие че е Бобоков е против раздаването на дивиденти самият факт че изпълняват тези обещания е достатъчен за да покаже че мажоритаря, добър или лош, пази някаква репутация пред миноритарите.
        С инвестициите в Сърбия ще видим какво ще стане, не очаквам нищо добро там, дано да бъркам. Не смятам че инвестицията ще е провал, но според мен ще даде резултат с година или две по късно от очакваното , взимайки в предвид признаването на Косово от България.
        Приемането на правила за обратно изкупуване си е 100% PR ход, при условие че мажоритаря и сега подкрепя акцията купувайки като физическо лице. Така или иначе сбирщината паникьосани инвеститори трябва да бъде успокоена по някакъв начин.
        Очевидно мажоритаря има сериозни инвестиционни планове и смята да разчита на борсата или на облигационни заеми в един бъдещ период. Поради тази причина се старае да удовлетвори максимално миноритарите при създалата се ситуация. Което е и максималното което всеки би могъл да пожелае - все пак борсата не е благотворителна организация и мажоритарите се опитват да извлекат ползи точно колкто и миноритарите. Предприетите действия са повече отколкото е предприело което и да е друго дружество на борсата, което показва че ръководството на Монбат взима БФБ насериозно. Което от друга страна май не е много правилно, но това е друга тема
        Личното ми мнение е че обратното изкупуване на ЦК е лош ход и не трябва да се предприема. Защо - всеки може да си прецени.
        Имам малко акции в компанията
        Мнението не е препоръка за нищо
        Горното мнение не е препоръка за покупка или продажба на ЦК

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
          Пич, ама ти сериозно ли?
          Повече от година тия хора са на БФБ, още ли не си разбрал че за тях коректността и доверието е над всичко. Това което подсказваш са дребни хитринки неприсъщи за сериозен мениджмънт като този на Монбат. Не приемай сплита като номер за повишаване на цената (ако беше такъв, наистина нямаше да го направят сега). Идеята според мен е че с разрастване на компанията е нормално уставния й капитал да бъде увеличен и да изглежда по-солидно в очите на партньорите.
          ами точно това е целта - най-великата инвестиция, завода в сърбия е с неясно бъдеще, а всички прогнози се крепят на неговото пускане, пък и друго си е дакажеш, че имаш двойно повече акции, нали. И когато следващите прогнози не излязат - ми сърбите са виновни, ама ние нали ви дадохме по още една акция, пък и невероятния дивидент от няма и 20 стинки на акция, никак не е за пренебрегване. Спасението на тази акция е, че всички дф-та са се налапали здраво тук и евентуален силен спад не е от полза на никого и все някой ще успее да подкрепи цената, пък останалите ще се стараят да не му пречат (както се случва по доста други позиции, ама нали пусто се бият за титлата най и редовно си правят подложки, а не разбират, че така си режат собствения клон). Проблемът е, че има и бая чужденци, а неизпълнението на прогнозите (досега всичко бе супер, но и ниавта бяха доста ниски, а вече сме друга бира и всеки ще ви каже как расте малък и как среден бизнес и колко са 20% ъп на 2 и 3-пъти по-висока база) ще е ясен сигнал именно към тях, а при тази липса на кеш (що ли всички се залъгваме, че имало страшно много кеш, ма всички чакали - и какво по-точно чакат да им излязат всички инвеститори от фондовете ли???), няма да име кой да поеме удара, а той ще е жесток, защото това е една от малкото позиции, които оше се крепят, а когато се разкешира ударно (справка - Хим-а) първо си отиват компаниите с най-малко загуба или с най-голяма печалба (въпрос на сантимент и обикновена психонагласа - другите ги чакаме, щот някак си ни боли да излезем от там точно сега).
          А за великия мениджмънт - поразпитай малко за Бобоков( може и във фирмите му - предполагам знаеш кои други фирми притежава, може и да откриеш нещо , иначе Даниела е супер - старае се и е за пример,е еот време на време изтрещява, но пък никой не обича да го критикуват, особено в тегави моменти като сегашните, но една птичка пролет не прави, пък и не може, а и не е разрешено да огрява навсякъде
          Освен да ви пожелая успех и не забравяйте - най-бързо летящите, най-бързо се сгромолясват (всеки може сам да си направи сметка, кои бяха "ракетите на 2007").
          Авторът няма акции на Монбат и няма да влезе на тези нива, но пожелава успех на всички инвестиращи - все пак ей го де е 2100, май до тогава имаше план за развитието на монбатя
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Теглим кредити и раздаваме дивидент )

Браво, бе, в кои учебници го пише това?

Коментар

• въпросът беше към Даниела, ама като си решил ти да отговаряш ок.

Ами да ти кажа напълно сериозен е и няма нищо общо с дребните хитринки, за които говориш. Според теб Арома хитринки ли направиха или си вкараха абсолютен автогол с този дивидент, че сега Астерата ще се провали с гръм и трясък?
              Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                аз имам един въпрос към Даниела, не смятате ли че момента за тези новини е изключително неподходящ?

наистина не може да става и дума за сравнение, но все пак хвърлете по един поглед какво стана с Арома.
                Пич, ама ти сериозно ли?
                Повече от година тия хора са на БФБ, още ли не си разбрал че за тях коректността и доверието е над всичко. Това което подсказваш са дребни хитринки неприсъщи за сериозен мениджмънт като този на Монбат. Не приемай сплита като номер за повишаване на цената (ако беше такъв, наистина нямаше да го направят сега). Идеята според мен е че с разрастване на компанията е нормално уставния й капитал да бъде увеличен и да изглежда по-солидно в очите на партньорите.

Коментар

• аз имам един въпрос към Даниела, не смятате ли че момента за тези новини е изключително неподходящ?

наистина не може да става и дума за сравнение, но все пак хвърлете по един поглед какво стана с Арома.
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah

Даниела, колегата се пооля малко и според мен сгреши. Недей да приемаш заяжданията толкова лично и не очаквай извинение. Имай предвид, че мнозинството от пишещите тук загубиха много пари напоследък и е обяснимо, да са нервни. От няколко месеца не притежавам акции на Монбат (както и изобщо български акции), но продължавам да следя компанията и работата и. Мисля, че това ме прави по-обективен и ще кажа, че сте светлинни години напред в сравнение с всички други български публични дружества с много неща, но най-вече с отношението си към инвеститорите. Това е споменавано много пъти от доста хора и ти го знаеш. Твоята работа и прозрачността на Монбат нямат аналог в този полу- ориенталски "пазар".
                    Не се поддавай на провокации, защото не е на лична основа, колкото и да ти се струва несправедливо. Криза е.
                    Продължавай в същия дух. Пожелавам ти успехи в професионален и личен план и здраве.
                    Поздрави.
                    Напълно съм съгласен с написаното и повярвай ми Даниела, повечето мислим така.
                    Моята представа за откритост и коректност с инвеститорите се покрива напълно с това, което правите ти и въобще цялото ръководство на Монбат. Подкрепяме напълно политиката ви, независимо че в момента имаме спад по позицията и въобще на цялата борса.

P.S. Наистина не приемай лично нещата, които един или друг изнервен инвеститор ти пише. Кореспонденцията с такива хора по-скоро е наше, форумно задължение.

Коментар

• голяма драма направихте от това. моля ви не се занимавайте с моята особа. никой не е идеален!
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от blah blah
                        Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                        Първоначално изпратено от wannarock
                        Първоначално изпратено от Боримечката
                        wannarock, не смятам, че си прав в този случай. Монбат провежда много добра и открита политика спрямо миноритарните си акционери и г-жа Пеева не прави изключение.
                        Mоже да греша! Аз казвам какво не ми харесва. Може би очакванията ми, свързани с Монбат са твърде високи.
                        Може би си достатъчно некоректен, за да си позволяваш да ме коментираш в други теми.

Може би не си бил достатъчно дълго в тази тема през изминалата година /гледам регистрацията ти е много прясна/ , за да си запознат с практиката, която установихме във форума в темата Монбат. С това, че бях първият ДВИ, който се регистрира за да отговаря на инвеститорите и не с никове, а със собственото си име.
                        Може би ............
                        Даниела, колегата се пооля малко и според мен сгреши. Недей да приемаш заяжданията толкова лично и не очаквай извинение. Имай предвид, че мнозинството от пишещите тук загубиха много пари напоследък и е обяснимо, да са нервни. От няколко месеца не притежавам акции на Монбат (както и изобщо български акции), но продължавам да следя компанията и работата и. Мисля, че това ме прави по-обективен и ще кажа, че сте светлинни години напред в сравнение с всички други български публични дружества с много неща, но най-вече с отношението си към инвеститорите. Това е споменавано много пъти от доста хора и ти го знаеш. Твоята работа и прозрачността на Монбат нямат аналог в този полу- ориенталски "пазар".
                        Не се поддавай на провокации, защото не е на лична основа, колкото и да ти се струва несправедливо. Криза е.
                        Продължавай в същия дух. Пожелавам ти успехи в професионален и личен план и здраве.
                        Поздрави.
                        +1. Споделям същото мнение.
                        Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                          Първоначално изпратено от wannarock
                          wannarock, не смятам, че си прав в този случай. Монбат провежда много добра и открита политика спрямо миноритарните си акционери и г-жа Пеева не прави изключение.
                          Mоже да греша! Аз казвам какво не ми харесва. Може би очакванията ми, свързани с Монбат са твърде високи.
                          Може би си достатъчно некоректен, за да си позволяваш да ме коментираш в други теми.

Може би не си бил достатъчно дълго в тази тема през изминалата година /гледам регистрацията ти е много прясна/ , за да си запознат с практиката, която установихме във форума в темата Монбат. С това, че бях първият ДВИ, който се регистрира за да отговаря на инвеститорите и не с никове, а със собственото си име.
                          Може би ............
                          Поздрави.

Коментар

• Първоначално изпратено от milionera
                            Първоначално изпратено от c.r.e.a.m
                            Много инсайдерска позиция. Иначе и на нея щяха да й ройнат гъона.
                            oooooooooo chusvstvam nekoi e izpusnal vlaku ni sa iadosvaiii she chakash drugiu vlak ama kato gledam drugite bg majoritari baia ima da chakash
                            Ни са ядосвам, мене влаку на Монбата ни ма интерисува. Въпреки това съм на мнение, че който си задържи акциите на Монбат до края на годината, ще бъде двойно по-щастлив от сега.
                            Не е препоръка...

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock

Може би ............

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
                                Коя акция в понеделник ще е локомотива ,къде си форексов

днйеска са джурнах и ази тука

Коментар

Working...
                                X