If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Основно правило - цената се формира от търсене и предлагане. Да видим какво ще се получи с 50% по-малко акции.
Радини вълнения... Абе нали всички които стискате тук уж сте дългосрочни и "нехазартни" инвеститори?! Какво толкова се вълнувате, че акциите за търгуване били по-малко с 50%? Нали само след 3 месеца пазара ще бъде наводнен с монбатки и всеки пожелал тогава ще може да си купи за без пари!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Кой купил - купил.Обръщам се към всички акционери на Монбат.От утре ще имаме уникална възможност всички, които сме останали на тази позиция, да подкрепим акцията. По технически причини ще получим допълнителните акции след 3месеца. Това води до автоматично намаляване на броя на акции наполовина/което води при равни други условия до покачване-при същото търсене, предлането е 2пъти по-малко/, но по-важното е на каква цена ще се търгува новата акция. През последните няколко дни спекулативно се разпродадоха над 20 000бр акции. С каква цел? На някои хора не им се чака 3мес и ще искат още утре да ги възстановят. Че кой не иска така?Но задаваме ли си въпроса, ако всеки бе направил така,какво би станало - бихме сринали цената. Затова нека утре да покажем на т.н. "селски тарикати", които ще искат да си ги закупят отново, че такава цена вече няма Ако някой реши поради някаква нужда да продава, то нека цената бъде на подходящи нива - на MAX. Така или иначе ще бъдем всички съакционери поне още за 3мес и аз не виждам по лесен начин акцията да намери достойната си цена.Трябва едно да разберем че интереса е общ за всички и ДА НЕ РЕЖЕМ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИМ. Отново повтарям, че имаме УНИКАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ, следващите месеци Монбат да стане новата ракета на БФБ. Друго на 23юни дават девидента - 3 500 000 и ако всички го вложим в закупуване на нови акции - предположение за цената към 30юни - ако действаме като едно, аз казвам 30лв Сещате се какво стана с цената на Петрол нали?
Нещо да ни пречи да го направим, или да чакаме 300% приръст на Монбат за да намери цената мястото което заслужава.
АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ!Май наистина ще става тука горещо!Отляво хиените/"тарикатите"/ са ясни, отдясно е интересно-кой продава 50% от акциите си, при положение, че вчера можеше и 100%.Основно правило - цената се формира от търсене и предлагане. Да видим какво ще се получи с 50% по-малко акции.
а това с неналичните акции ми е много интересно, от коя дата се записват? от утре ли? и въз основа на какъв първичен документ?
п.с. не се заяждам, а питам, за да ми стане ясно евентуално
ами, да...от утре
...въз основа на решението в ДВ за ....сплит - имаш само формална промяна на броя акции
а това с неналичните акции ми е много интересно, от коя дата се записват? от утре ли? и въз основа на какъв първичен документ?
ами, да...от утре
...въз основа на решението в ДВ за ....сплит - имаш само формална промяна на броя акции
За по-правилно отчитане, новият брой на акциите от увеличение от сплит, доколкото знам ги записват на отделен ред до реалното им получаване, ...но цената се редуцира
ако се обстрахираме от особеностите на осчетоводяване по съотвените сметки и акцентираме на датата, в която би следвало да възникне основание за промяна, то до днес броят на акциите, макар и с право на допълнителна акция и броят на акциите от утре до датата, когато ще се впише новия брой, е един и същ според мен. тогава (макар и да се осчетоводяват различно дивидента и т.н. сплит) след като за сега не е променен броя на акциите, а пазарната им цена вече е около 1/2 то това как ще се отрази върху стойността на портфейлите. търся не счетоводната, а икономическата логика
и още един въпрос за по-интересно - как ще удвояват броя на акциите, ако от утре продадат или купят нови - пак ли по две??? хайде счетоводителите са на ход
Именно...от счетоводна гледна точка беше тази вметка.
На различни редове в портфейла - налични и неналични(+ от сплита) акции с актуалната пазарна цена.Така, счетоводно всичко е точно.
Формално, също...търгуваш само с наличните
почти ми стана ясно
Коментар