IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от wannarock
    Първоначално изпратено от съни(тя)
    ....................

За по-правилно отчитане, новият брой на акциите от увеличение от сплит, доколкото знам ги записват на отделен ред до реалното им получаване, ...но цената се редуцира
    ако се обстрахираме от особеностите на осчетоводяване по съотвените сметки и акцентираме на датата, в която би следвало да възникне основание за промяна, то до днес броят на акциите, макар и с право на допълнителна акция и броят на акциите от утре до датата, когато ще се впише новия брой, е един и същ според мен. тогава (макар и да се осчетоводяват различно дивидента и т.н. сплит) след като за сега не е променен броя на акциите, а пазарната им цена вече е около 1/2 то това как ще се отрази върху стойността на портфейлите. търся не счетоводната, а икономическата логика
    и още един въпрос за по-интересно - как ще удвояват броя на акциите, ако от утре продадат или купят нови - пак ли по две??? хайде счетоводителите са на ход
    Именно...от счетоводна гледна точка беше тази вметка.
    На различни редове в портфейла - налични и неналични(+ от сплита) акции с актуалната пазарна цена.Така, счетоводно всичко е точно.
    Формално, също...търгуваш само с наличните

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
      Първоначално изпратено от wannarock

не съм много сигурен, че ще може да преоценява портфейла си все едно са по две. дори акциите в процес на сетълмент се споменават изрично като такива. допълнителните акции, аналогично на дивидента би трябвало да се впишат към датата на получаване. но намаляването на портфейла ще е формално, а не по стойност, което ще доведе до изкривяване стойността на дяловете. казусът е интересен и според мен е за юрист
      не е аналогично
      Дивидентът е получаване на печалба(участие в разпределянето на ФР), вкл. и в случаите на stock divident
      Сплитът е трансформиране на перата в СК, но той се запазва същият.

За по-правилно отчитане, новият брой на акциите от увеличение от сплит, доколкото знам ги записват на отделен ред до реалното им получаване, ...но цената се редуцира
      ако се обстрахираме от особеностите на осчетоводяване по съотвените сметки и акцентираме на датата, в която би следвало да възникне основание за промяна, то до днес броят на акциите, макар и с право на допълнителна акция и броят на акциите от утре до датата, когато ще се впише новия брой, е един и същ според мен. тогава (макар и да се осчетоводяват различно дивидента и т.н. сплит) след като за сега не е променен броя на акциите, а пазарната им цена вече е около 1/2 то това как ще се отрази върху стойността на портфейлите. търся не счетоводната, а икономическата логика
      и още един въпрос за по-интересно - как ще удвояват броя на акциите, ако от утре продадат или купят нови - пак ли по две??? хайде счетоводителите са на ход
      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
        Първоначално изпратено от coolice
        Първоначално изпратено от stoian
        За цената ясно ама не разбрах за обема-май пак е същият.Хади стига че много оспамихме темата.Утре ще видим.Айде със здраве.
        със здраве бате по оспамихме ама си пишем инетресни неща

не се изразих правилно

имах на предвид че ако някои фонд има 100 000 монбата да речем на стоиност от днес приблизитрелно 2 600 000 от утре ще ги изчислява по новата цена защото новите още ги няма и това ще му намали размера на активите мислиш че при такова положение имат далавера да продават евтино ..... и да блъскат цената надолу по скоро трябва да подкрепят ъпа

Няма нищо такова
        ако фонда има днес 100 000 акции, утре ще си преоценява портфейла все едно има 200 000 акции, нищо, че 100 000 ще бъдат захранени след време

Това, че "това ще му намали размера на активите" е много много много много погрешно и абсолютно неправилно, чак не мога да повярвам на очите си, че го чета
        не съм много сигурен, че ще може да преоценява портфейла си все едно са по две. дори акциите в процес на сетълмент се споменават изрично като такива. допълнителните акции, аналогично на дивидента би трябвало да се впишат към датата на получаване. но намаляването на портфейла ще е формално, а не по стойност, което ще доведе до изкривяване стойността на дяловете. казусът е интересен и според мен е за юрист

Марияне фондовете актуализират акциите си когато ги видят в подсметките си

например ако имаме 4 % актив от рамерите на фонда от акцията Х при

двукратно увеличение на капитала за собствена сметка акцията Х вече заема 2 % от размерите на фонда (заради цената и временно разбира се докато прикл. процедурата и ако не са настъпили други събития)

ако искаш пример мога да ти дам на лични

Коментар

не е аналогично
          Дивидентът е получаване на печалба(участие в разпределянето на ФР), вкл. и в случаите на stock divident
          Сплитът е трансформиране на перата в СК, но той се запазва същият.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
            За цената ясно ама не разбрах за обема-май пак е същият.Хади стига че много оспамихме темата.Утре ще видим.Айде със здраве.

не се изразих правилно

имах на предвид че ако някои фонд има 100 000 монбата да речем на стоиност от днес приблизитрелно 2 600 000 от утре ще ги изчислява по новата цена защото новите още ги няма и това ще му намали размера на активите мислиш че при такова положение имат далавера да продават евтино ..... и да блъскат цената надолу по скоро трябва да подкрепят ъпа
            Няма нищо такова
            ако фонда има днес 100 000 акции, утре ще си преоценява портфейла все едно има 200 000 акции, нищо, че 100 000 ще бъдат захранени след време

Това, че "това ще му намали размера на активите" е много много много много погрешно и абсолютно неправилно, чак не мога да повярвам на очите си, че го чета
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от M&A
              от утре ще могат спокойно да си помпят акумулаторите в очакване на новите акции ако ме разбирате какво искам да ви кажа.
              Who cares about valuations??

Коментар

• от утре ще могат спокойно да си помпят акумулаторите в очакване на новите акции ако ме разбирате какво искам да ви кажа.

Коментар

• в предния пост си признах за грешката поне това го мога..... от два дни почти само аз си пиша от ъпърите по тази тема нормално все някаде да сгреша като вадя ли вадя аргументи защо трябва да сме на ъп и да спечелят НЕпродалите последните два дни

все още най ниско е 13.989 което е равно на 27,978 стари и послушалите форекса и продали вчера или днес са вътре засега ще видим утре 9:30 на кои му стиска да продаде най евтино

не е препоръка

е добре заз това не съм прав ама за другото форекса е с наи многото глупости досега ще видим кои утре ще продаде най евтино
                  Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice
                    и все пак ако утре фондовете искат да правят изсипвания и да блъскат цената могат да оперират само с половината си акции за полвината пари или за това греша ? ще си ползват късия сертификат ?

аз форекса съм решил да го гоня по постове но ще пиша ъпърски
                    това звучи, като "ако баба ми беше мъжка"

Коментар

• и все пак ако утре фондовете искат да правят изсипвания и да блъскат цената могат да оперират само с половината си акции за полвината пари или за това греша ? ще си ползват късия сертификат ?

аз форекса съм решил да го гоня по постове но ще пиша ъпърски
                      Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
                        Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                        чак не мога да повярвам на очите си, че го чета
                        Е, айде сега... сефте?! Въпросният екземпляр е изписал къде-къде по-големи глупости досега!
                        Нали и ти си един от тях бееее ....

Коментар

• е добре заз това не съм прав ама за другото форекса е с наи многото глупости досега ще видим кои утре ще продаде най евтино
                          Business as Usual

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
                            чак не мога да повярвам на очите си, че го чета
                            Е, айде сега... сефте?! Въпросният екземпляр е изписал къде-къде по-големи глупости досега!
                            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от coolice

не се изразих правилно

Няма нищо такова

Коментар

• Първоначално изпратено от stoian

не се изразих правилно

Business as Usual

Коментар

Working...
                                X