IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
    Не исках да бъда груба, но направо не е за вярване, вече втори ден се занимавате с моето работно време, пък гледам и че график сте ми направили. Само дето не ползвам обедна почивка, започвам работа в 8.00 и свършвам работа някъде около 21.30 часа.
    Ако знаехте колко други още ангажименти имам - как ли щяхте да реагирате незнам. И добре, че изкарвам парите си със собствения си труд и знания.
    Незнам дали си давате сметка, но моите трудови правоотоношения нямаше да бъдат коментирани, ако дружествата, с които работя не бяха публични и нямаше задължение да оповестяват тази информация. Мисля, че това колко часа работя и с кого работя засяга само мен и моите работодатели.

Мисля, че е крайно грозно да продължавате да ме обсъждате, още повече, че досега, поне така пишехте допреди няколко дни съм се била справяла добре със задълженията си.
    А относно това, че по начертания от вас график ако съм на робата в едното от дружествата, а вие ме питате за другото, как ще ви отговоря и дали ще мога - направо паднах от смях.
    Някой да е останал в тази тема без отговор, някой акционер да се обадил и да не е получил отговор - не си спомням да се е случило, и не бих допуснала.
    Благодаря все пак, че има толкова загрижени хора за мен, че чак график са ми направили.
    Оценявам високо инвеститорския ви интерес.
    Здравей Даниела,

Тези, които ти правят разписанието са хора игнорирани отдавна от почти целият форум, направи същото и ти с тях..
    Те не са предствителна извадка, так че продължавай все в същият дух да си вършиш работата.
    Ако питаш мен ти и г-н Митанкин трябва да сте ДВИ-та на цялата БФБ, защото си вършите КАЧЕСТВЕНО работата, а именно качеството падна страхотно в този форум напоследък.

Поздрави!

Коментар

• Не исках да бъда груба, но направо не е за вярване, вече втори ден се занимавате с моето работно време, пък гледам и че график сте ми направили. Само дето не ползвам обедна почивка, започвам работа в 8.00 и свършвам работа някъде около 21.30 часа.
      Ако знаехте колко други още ангажименти имам - как ли щяхте да реагирате незнам. И добре, че изкарвам парите си със собствения си труд и знания.
      Незнам дали си давате сметка, но моите трудови правоотоношения нямаше да бъдат коментирани, ако дружествата, с които работя не бяха публични и нямаше задължение да оповестяват тази информация. Мисля, че това колко часа работя и с кого работя засяга само мен и моите работодатели.

Мисля, че е крайно грозно да продължавате да ме обсъждате, още повече, че досега, поне така пишехте допреди няколко дни съм се била справяла добре със задълженията си.
      А относно това, че по начертания от вас график ако съм на робата в едното от дружествата, а вие ме питате за другото, как ще ви отговоря и дали ще мога - направо паднах от смях.
      Някой да е останал в тази тема без отговор, някой акционер да се обадил и да не е получил отговор - не си спомням да се е случило, и не бих допуснала.
      Благодаря все пак, че има толкова загрижени хора за мен, че чак график са ми направили.
      Оценявам високо инвеститорския ви интерес.

Коментар

• Аз пък съм на мнение, че Даниела трябва да помисли за листване на фирмата си (ако наистина има такава).

Коментар

• Д.Пеева ви каза, че твърде много внимание й отделяте, а вие пак продължавате! Какво ви интересува канчето на другия не мога и отказвам да разбера! Ако отделяхте толкова време за оценка на компаниите може би щеше да е по-добре
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
            От 9 до 11 часа дви на монбат
            От 11 до 13 за као
            От 13 до 14:30 обедна почивка
            От 14:30 до 17 за еубг
            От 17 до 19 за ...
            ...
            забравил си КДН, не че има значение.

Коментар

• Първоначално изпратено от evren
              Първоначално изпратено от Forex Master
              Спазването на духа на закона е много по-важно от спазването на буквата на закона. Законодателят е направил един модерен закон и е имал точно конкретни неща предвид. Взел е предвид наложилата се практика в модерния свят и ИЗРИЧНО ги е записал в закона!

ДВИ налага боравенето с вътрешна и често поверителна информация, именно затова е изискването за точно определен вид трудовоправно отношение!!!

Именно "елегантното" заобикаляне на закона /не съм сигурен дали е само заобикаляне или си е направо нарушение?!/, показва че сульо и пульо са излезли на БФБ да събират лесни пари. Спазването на закона проформа за тези мажоритари изисква купуването на... конфекция от подобен вид "услуги". Услугата ВИ се продава в насипно състояние и се сменя само етикетчето/заглавието...

Абе... модерен закон и побългарено прилагане... нищо ново под слънцето! Но докога така ше я караме? Според мен тези мажоритари трябва да бъдат одрусани с яки глоби!
              В КТ няма забрана за сключване на повече от един трудов договор :

Чл. 111. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., бр. 25 от 2001 г.) Работникът или служителят може да сключва трудови договори и с други работодатели за извършване на работа извън установеното за него работно време по основното трудово правоотношение (външно съвместителство), освен ако не е уговорено друго в индивидуалния му трудов договор по основното му трудово правоотношение.
              От 9 до 11 часа дви на монбат
              От 11 до 13 за као
              От 13 до 14:30 обедна почивка
              От 14:30 до 17 за еубг
              От 17 до 19 за ...

Ами кое е основното трудово правоотношение? Ами какво ще стане ако някой инвеститор на монбатя иска да чуе двито когато тя е в работното време за каото?!
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                Ако следваме твоята логика, ще излезе че и дипломираните експерт-счетоводители трябва да са на трудов договор, щото кой ако не те боравят с вътрешна информация!?!
                Пак слагаш знак за равенство между ябълки и круши... Поредната доза абсолютно несъстоятелни и неадекватни сравнения!

Експерт-счетоводителите и одиторите боравят СЪС СВЪРШЕНИ ФАКТИ. Тяхната задача е да отразят във финансовите отчети МИНАЛИ операции и да удостоверят/гарантират, че тези операции са адекватно и правилно отразени в счетоводните книги!

Одиторите няма нужда да знаят какви са бъдещите плановете за да си вършат работата!!! Но ДВИ има /трябва да има/ достъп до информацията за БЪДЕЩИТЕ инвестиционни планове на компаниите. Защото драги ми Смехурко, цената на борсата се определя не от миналите събития, а от ОЧАКВАНИЯТА ЗА БЪДЕЩЕТО на дадената компания!
                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Спазването на духа на закона е много по-важно от спазването на буквата на закона. Законодателят е направил един модерен закон и е имал точно конкретни неща предвид. Взел е предвид наложилата се практика в модерния свят и ИЗРИЧНО ги е записал в закона!

ДВИ налага боравенето с вътрешна и често поверителна информация, именно затова е изискването за точно определен вид трудовоправно отношение!!!

Именно "елегантното" заобикаляне на закона /не съм сигурен дали е само заобикаляне или си е направо нарушение?!/, показва че сульо и пульо са излезли на БФБ да събират лесни пари. Спазването на закона проформа за тези мажоритари изисква купуването на... конфекция от подобен вид "услуги". Услугата ВИ се продава в насипно състояние и се сменя само етикетчето/заглавието...

Абе... модерен закон и побългарено прилагане... нищо ново под слънцето! Но докога така ше я караме? Според мен тези мажоритари трябва да бъдат одрусани с яки глоби!
                  В КТ няма забрана за сключване на повече от един трудов договор :

Чл. 111. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., бр. 25 от 2001 г.) Работникът или служителят може да сключва трудови договори и с други работодатели за извършване на работа извън установеното за него работно време по основното трудово правоотношение (външно съвместителство), освен ако не е уговорено друго в индивидуалния му трудов договор по основното му трудово правоотношение.

Коментар

От опит знам, че е много трудно да разбереш какво е имал предвид "законодателят" когато е писал закона. В повечето случаи предположенията са грешни и изсмукани от пръстите. Какъвто е и твоя случай. Особено голяма глупост са приказките ти за "ДВИ налага боравенето с вътрешна и често поверителна информация, именно затова е изискването за точно определен вид трудовоправно отношение!!!" Ако следваме твоята логика, ще излезе че и дипломираните експерт-счетоводители трябва да са на трудов договор, щото кой ако не те боравят с вътрешна информация!?! Само си помисли KPMG например на колко публични дружества е одитор и колко е несправедливо и едва ли не незаконно това според теб.

Аман от глупости!
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Спазването на духа на закона е много по-важно от спазването на буквата на закона. Законодателят е направил един модерен закон и е имал точно конкретни неща предвид. Взел е предвид наложилата се практика в модерния свят и ИЗРИЧНО ги е записал в закона!

Коментар

Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                        Само за пример нека отбележа, че дейността Връзки с инвеститорите във всички други държави, освен България и Бразилия се извършва от специализирани IR компании, а не от лица, назначени по трудов договор.
                        Това твърдение, Даниела, меко казано е доста произволно...

The term (IR) describes the department of a company devoted to handling inquiries from shareholders and investors, as well as others who might be interested in a company's stock or financial stability.
                        Защото освен България и Бразилия, това е масовата практика и в САЩ и в Канада и в Австралия ивъв Великобритания. Практиката е не само да има служител за връзки с инвеститорите но и Директор със съответен отдел и служители!

Many larger publicly-traded companies now have dedicated IR officers (IROs), who oversee most aspects of shareholder meetings, press conferences, private meetings with investors, (known as "one-on-one" briefings), investor relations sections of company websites, and company annual reports.
                        http://en.wikipedia.org/wiki/Investor_relations
                        Не ми се иска да спорим, още повече че от целия ми пост това Ви се е сторило най-важното за коментар. Приемам, че вината е моя и може би не съм се изразила правилно - само в тези две страни това е задължително законодателно решение с посочване на вида на правоотношението.
                        В никакъв случай обаче не е произволно хвърлено. Напротив - имам достатъчно наблюдения в световен мащаб за тази позиция. Дружествата разбира се могат да решат сами дали това да е техен служител или компания, специализирана. Докато нашето законодателство е точно дефинирало правоотношението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                          Само за пример нека отбележа, че дейността Връзки с инвеститорите във всички други държави, освен България и Бразилия се извършва от специализирани IR компании, а не от лица, назначени по трудов договор.
                          Това твърдение, Даниела, меко казано е доста произволно...

The term (IR) describes the department of a company devoted to handling inquiries from shareholders and investors, as well as others who might be interested in a company's stock or financial stability.
                          Защото освен България и Бразилия, това е масовата практика и в САЩ и в Канада и в Австралия ивъв Великобритания. Практиката е не само да има служител за връзки с инвеститорите но и Директор със съответен отдел и служители!

Many larger publicly-traded companies now have dedicated IR officers (IROs), who oversee most aspects of shareholder meetings, press conferences, private meetings with investors, (known as "one-on-one" briefings), investor relations sections of company websites, and company annual reports.
                          http://en.wikipedia.org/wiki/Investor_relations

Коментар

• Здравейте настоящи и бъдещи инвеститори на Монбат,

Виждам, че вчера отделихте страшно много време за коментари относно мен. Не бива да отделяте толкова време за това.
                            Относно себе си мога да ви гарантирам, че каквото зависи от мен ще го правя и занапред информацията, която следва да получавате относно Монбат да я полувате в пълен обем и в срок. Т.е. ще продължавам да си изпълнявам задълженията, така както съм го правила до сега.
                            Относно конфликти на интереси - такива също не съществуват, тъй като нито едно от дружествата, които коментирате няма общ мажоритар, няма лица от корпоративните ръководства, които да се дублират в някое от дружествата и най-важното нито едно от дружествата по никакъв начин не осъществява стопанска дейност свързана със стопанската дейност на някое от другите дружества.
                            Относно това колко трудови договора мога да имам - няма конкретно ограничение, стига да успявам да си върша работата добре навсякъде. Поемането на подобен род ангажименти не е нещо ново за мен и до сега слава богу успявам да се справям.
                            А дали договорите ми са много - нека аз и моите работодатели да преценяваме това. Всеки един от тях е уведомен по надлежния ред за работата ми за друга компания и не възразява.
                            Само за пример нека отбележа, че дейността Връзки с инвеститорите във всички други държави, освен България и Бразилия се извършва от специализирани IR компании, а не от лица, назначени по трудов договор. Такова е обаче законодателното решение в България и ние трябва да се съобразяваме с него.
                            Относно позицията ми като Председател на Асоциацията на ДВИ в България - вече близо 4 години успявам да се справям и с нея и смятам, че резултатите са налице. Като Председател на Асоциацията на ДВИ нямам трудов договор с Асоциацията. Освен това в тази си дейност разчитам на помощта и подкрепата на останалите членове на УС, между които Николай Митанкин, София Аргирова, Пелагия Виачева, Георги Бахнев и други.
                            Благодаря на тези, които продължават да имат доверие в мен и моите възможности, опит и професионализъм, като ще направя всичко необходимо да не ги разочаровам.
                            Успех на всички

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                              За да се спази изискването за тр.договор на ДВИ -то с компанията има елегантен начин за да се отговори на изискването.
                              Правилно. Както и друг път съм казвал, у БГ-то законът е "врата в полето"... Само хората с липса на въображение минават през нея?!

Коментар

• Тука нещата започват да се наместват. Не останаха много "круши за обиране". Над 90% от офертите вдясно започват от 14.50лв.

Коментар

Working...
                                X