Ignore !
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
pastir
Първоначално изпратено от оркаПървоначално изпратено от EquityPrivateTova ne e tochno taka. Profitabilnosta na drujestvoto spada drastichno prez mart i april. Prez mart neznaino zashto prodajbite sa mnogo niski, sushtoto e i prez april. Prez january Monbat ima oborot 19.4m BGN, prez fevruari 20.0m BGN, a prez mart e na 16.0m BGN, prez april - 14.7m BGN. Na fona na tova, EBITDA margin (izmeritel za profitabilnost) spada ot 22% prez januari do 17% prez mart. Prez mart imat "drugi prihodi" ot 4.9m BGN, koeto izkustveno vdiga obshti oborot. Ako produljavat taka, moje i da ne stignat oborot ot 200m BGN v kraia na godinata.
За EBITDA marginа - за мен щеше да бъде по-интересно как се променя марджина при растяща цена на оловото и при намаляваща. Т.е. съпоставяне за посочените съответни периоди май и юни....
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateTova ne e tochno taka. Profitabilnosta na drujestvoto spada drastichno prez mart i april. Prez mart neznaino zashto prodajbite sa mnogo niski, sushtoto e i prez april. Prez january Monbat ima oborot 19.4m BGN, prez fevruari 20.0m BGN, a prez mart e na 16.0m BGN, prez april - 14.7m BGN. Na fona na tova, EBITDA margin (izmeritel za profitabilnost) spada ot 22% prez januari do 17% prez mart. Prez mart imat "drugi prihodi" ot 4.9m BGN, koeto izkustveno vdiga obshti oborot. Ako produljavat taka, moje i da ne stignat oborot ot 200m BGN v kraia na godinata.
За EBITDA marginа - за мен щеше да бъде по-интересно как се променя марджина при растяща цена на оловото и при намаляваща. Т.е. съпоставяне за посочените съответни периоди май и юни....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ViperТова ми хареса според теб най - добрите дружества трябва да поевтинеят с 20-25% за да достигнат реалната си цена лиСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Има няколко дружества които ще станат "добри" дружества ако акциите им паднат с още 20-25%...?
Спирам със спама до тък, че и аз се поувлякохМненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ViperМонбат доказва...
Първоначално изпратено от Viperкажи според теб едно добро дружество!?
Има няколко дружества които ще станат "добри" дружества ако акциите им паднат с още 20-25%...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от ViperСравенението на държавен резерв с часна фирма е меко казано да сравняваш крава с лъв
На резерва щат не щат, пари ще дадат. Няма къде да ходят... А фирмичката може и да фалира, ако някой там реши че много му се "отдават" спекулациите! :lol:
Форекс, защо е необходимо да спамиш всяка тема, кажи според теб едно добро дружество!?Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ViperСравенението на държавен резерв с часна фирма е меко казано да сравняваш крава с лъв
На резерва щат не щат, пари ще дадат. Няма къде да ходят... А фирмичката може и да фалира, ако някой там реши че много му се "отдават" спекулациите! :lol:Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ViperФорекс, заеш ли фирма търгуваща с петрол да не спекулира с наличностите, аз не знам да има такава.
Познавам фирма която най-много от всички обича да спекулира с наличностите от всички други фирми в България търгуващи с петролни деривати. Казва се "Държавен резерв"...
На всички е ясно че го правят заради дебелите комисионни - официални и неофициални. Проблемът е че сега трябва да допълват 10% от резерва защото към определена дата ЕС иска да имаме точно определен резерв. Проблемът на този проблем е, че правителството трябва да гласува средствата за това. А проблемът на този проблем на проблема е че 100% от необходимите средства вече са били осигурени с миналогодишния бюджет и количествата закупени...
Сещаш ли се защо се е получило така? Някой е решил, че му се "отдава" да спекулира с цените и "пътьом" да си докара някой друг милион бели пари за черни дни. Само че пазарът им показа че хич не им се "отдава" да спекулират, а само да влачат комисионни като правят поразии за десетки милиони за да направят комисионна от няколкостотин хиляди!!!
Извода си го направи сам, кои фирми са най-податливи на подобни авантюри!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex MasterПървоначално изпратено от КамменMaster ако ти се отдаде да печелиш освен на Forex няма ли да го направиш?
Ей затова когато стане въпрос за правене на пари, занимавай се с неща от които разбираш (образование, опит, история на успеваемост, признание от гилдията и тем подобни), а не с неща които смяташ че ти се "отдават"...
Коментар
-
Първоначално изпратено от КамменMaster ако ти се отдаде да печелиш освен на Forex няма ли да го направиш?
Ей затова когато стане въпрос за правене на пари, занимавай се с неща от които разбираш (образование, опит, история на успеваемост, признание от гилдията и тем подобни), а не с неща които смяташ че ти се "отдават"...Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар