IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от coolice
    Първоначално изпратено от Forex Master
    Дрън, дрън... че пляс... Аз какво питам, той какво ми отговаря?! Какво ти пречеше да се "увеличи капитала чрез превръщане на част от печалбата в капитал" и без да се прави сплит като се дава една безплатна акция за всяка стара?
    а запазване на процентния дял на сегашните акционери ? или викаш борса без правила ни трябва.....
    Въпросът е много интересен. Поставил го бях при увеличението на капитала на Арома, но след кратка дискусия съмненията останаха.... Нека поръзсъждаваме: Увеличението на капитала става "със собствени средства", т.е. със средства на акционерите.Увеличава се капиталът два пъти и би следвало всеки акционер да получи толкова акции, колкото е имал и без да се променя цената им, т.е.без да се сплитват. Така и ще се запази процентният дял на всеки акционер. А сега какво става-акциите се сплитват и всеки акционер получава два пъти повече, т.е.запазва се стойността на притежаваните активи. Но собственият капитал се увеличава два пъти, т.е. акционеритеимат вече два пъти по-ниско дялово участие. Това не е ли разводняване на капитала? Или по-скоро бих го нарекъл обезценяване на акциите. Ефектът се подсилва с масирани изкупувания на "обезценени" вече акции под формата на "обратно изкупуване", примерно...

Коментар

• Докато умните умуват , лудите търгуват...А може и да е обратното...

Коментар

• Уникални сте, уникални ... хахаха !

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master
          Как би променил процентния дял на сегашните акционери ако на всяка стара акция безплатно дадеш по една нова?! Ти имаш ли завършено основно образование? С каква оценка по математика си го завършил?
          E, ti mnogo slojno si trugnal da mu obiasniavash. Ne vijdash li che pishe neshta, koito niakade e chul.

Коментар

Дрън, дрън... че пляс... Аз какво питам, той какво ми отговаря?! Какво ти пречеше да се "увеличи капитала чрез превръщане на част от печалбата в капитал" и без да се прави сплит като се дава една безплатна акция за всяка стара?
            а запазване на процентния дял на сегашните акционери ? или викаш борса без правила ни трябва.....
            Как би променил процентния дял на сегашните акционери ако на всяка стара акция безплатно дадеш по една нова?! Ти имаш ли завършено основно образование? С каква оценка по математика си го завършил?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Business as Usual

Коментар

• Forex, само как те замангелъосаха, монбатката отцепи

Коментар

Бате не ми се спори заради спора просто опонирам на големите глупости на форекса за сплита ( по големи от моите ) фактът е че има 19 милки добавени към капитала и това е по полезно отколкото ако ги бяха дали като дивидент поне така мисля... тук нали го имаме това безумно условие за внасяне на капитала не е като да регна чужда фирма с капитал 1 000 000 да ми трябва 6000 като удвоявам каитала още 6000
                  Ами като не ти се спори просто заради спора, моля те обясни какво си имал предвид с това, че щяло да има повече пари за инвестиции и лихвите щяли да са по-ниски.

Коментар

• Първоначално изпратено от kod123
                    Първоначално изпратено от coolice
                    по-големият капитал на дружеството вдъхва респект у неговите партньори и съдейства за по-лесното получаване на облигационни и банкови заеми и намаляване на лихви по съществуващи
                    Е, и как ще увеличиш капитала като направиш сплит? Питах тогава, питам и сега?

Текст от ТЗ
                    Чл. 197. (1) Общото събрание може да реши да увеличи капитала чрез превръщане на част от печалбата в капитал.
                    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                      Lihvata, koiato edna firma plashta, ne zavisi ot kolko e goliam sobstveniat im capital, a ot creditniat rating.
                      Tezi 19m otivat kato sobstven capital v balansa na drujestvoto. Ne mojah da razbera kakav efekt ima tova vurhu investiciite i zashto mislish, che sega shtiali da imat poveche pari za investicii. Balansirashtiat element kato uvelichavash sobstvenia capital e namaliavane na likvidnite sredstva.
                      Бате не ми се спори заради спора просто опонирам на големите глупости на форекса за сплита ( по големи от моите ) фактът е че има 19 милки добавени към капитала и това е по полезно отколкото ако ги бяха дали като дивидент поне така мисля или просто бяха разепили акцията на две под което се разбира сплит... тук нали го имаме това безумно условие за внасяне на капитала не е като да регна чужда фирма с капитал 1 000 000 да ми трябва 6000 като удвоявам каитала още 6000
                      Business as Usual

Коментар

Бате ти не се разбра значи че не сплит а за увеличение на капитала със собствени средства по чл 197 от тз

и Мариян и неговата статия дето написа "по известна сред инвеститорите като сплит" ти даже го цитираше ..... Щяхте да видите какъв сплит е ако ни бяха накарали да си ги платим .....

пак повтярям не е сплит това е невярно твърдение
                        Батка тези 19.млн и досега са били част от собствения капитал (shareholders equity) под формата на резерви и печалби за минали периоди. Сега само ще бъдат прехвърлени от там в основния капитал (е.г. registered and paid capital). Това по не води до никакво изменение на собствения капитал (e.g. shareholders equity) и е точно stock split.
                        Не е препоръка за покупко/продажба, а просто мнение! Поздрави на КаФеНе!

Коментар

Първоначално изпратено от coolice
                          по-големият капитал на дружеството вдъхва респект у неговите партньори и съдейства за по-лесното получаване на облигационни и банкови заеми и намаляване на лихви по съществуващи
                          Е, и как ще увеличиш капитала като направиш сплит? Питах тогава, питам и сега?

Текст от ТЗ
                          Чл. 197. (1) Общото събрание може да реши да увеличи капитала чрез превръщане на част от печалбата в капитал.

Ако искаш да ти напиша счетоводните операции.
                          Съжалявам, че предишния текст ми го изтриха.

Коментар

• Тя да може да затвори днес над 10,96 а пък нека мастера да си трака колкото иска

Коментар

• Бате ти не се разбра значи че не сплит а за увеличение на капитала със собствени средства по чл 197 от тз

и Мариян и неговата статия дето написа "по известна сред инвеститорите като сплит" ти даже го цитираше ..... Щяхте да видите какъв сплит е ако ни бяха накарали да си ги платим .....

пак повтярям не е сплит това е невярно твърдение
                              Business as Usual

Коментар

Аз ти твърдях че разликата е че има едни 19 милиона пари за инвестиране а по-големият капитал на дружеството вдъхва респект у неговите партньори и съдейства за по-лесното получаване на облигационни и банкови заеми и намаляване на лихви по съществуващи
                                Lihvata, koiato edna firma plashta, ne zavisi ot kolko e goliam sobstveniat im capital, a ot creditniat rating.
                                Tezi 19m otivat kato sobstven capital v balansa na drujestvoto. Ne mojah da razbera kakav efekt ima tova vurhu investiciite i zashto mislish, che sega shtiali da imat poveche pari za investicii. Balansirashtiat element kato uvelichavash sobstvenia capital e namaliavane na likvidnite sredstva.

Коментар

Working...
                                X