IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
    С тези сметки излиза, че е много по - изгодно да не се записват нови привилегии за 5 лв./бр., за да бъдат по - малко или изобщо да няма и да се взима по 30 - 40 ст. средногодишно дивидент по обикновените.

Аз между другото се надявах на такъв вариант - да не дадат дивидент по обикновените тази година, да не емитират нищо /имаха достатъчно кеш за целта/, да не дадат дивидент и другата година, за да се стабилизират финансово и от 2017/2018 каквото печалбата покаже. Те обаче, за да прекарат малкото дивидентни акции, решиха друго и си го набиха яко. Сега ще плащат лихви и ушите ще им свирят. След това пък /когато новите дивидентни станат прости/, сигурни ще ни клатят по познатите начини - купуване на акции от непублични компании, огромни бонуси, външни услуги и т.н. Логиката говори за такова бъдеще....

П.П. Въпреки това имам тук - ей така, напук и заради малката ми надежда, че това няма да се случи.
    Last edited by 15%; 28.04.2016, 20:54.
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
      С тези сметки излиза, че е много по - изгодно да не се записват нови привилегии за 5 лв./бр., за да бъдат по - малко или изобщо да няма и да се взима по 30 - 40 ст. средногодишно дивидент по обикновените.
      И аз си помислих същото

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Хубаво - ако ти си по-близо до истината и се запишат около или малко над 300 000 акции - и ако Жабокът трябва да плаща по 200 Б задължителен дивидент (т.е. да се пласират 333 000 привилегии), печалба ще остава 700-800 Б например. Идват по 30-35 ст на акция - и то ако не се въстановят по-високи нива на печалбата... е - не може ли да се раздава по левче на всеки 3 години?
        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Или приемаме негативен вариант - пласират се 400 000 нови акции. Задължителен дивидент за: 240 Б. При годишна печалба 800 Б (приемам дори спад) могат да се раздават по 20 ст ежегодно. Е, при цена на акция 3.5 лв, това е дивидентна доходност 5.7%, горе-долу колкото при Трейдингът.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Хубаво - ако ти си по-близо до истината и се запишат около или малко над 300 000 акции - и ако Жабокът трябва да плаща по 200 Б задължителен дивидент (т.е. да се пласират 333 000 привилегии), печалба ще остава 700-800 Б например. Идват по 30-35 ст на акция - и то ако не се въстановят по-високи нива на печалбата... е - не може ли да се раздава по левче на всеки 3 години?

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение

ситуацията с последният дивидент по обикновенните беше тактически ход(изключение), свали розовите очила, погледни предишните години, когато са давали дивидент по обикновенните, колко печалба са правили и колко правят сега след "разрастването" на бизнеса

при добро стечение на обстоятелствата 200 000 акции, така мисля
              Ще се запишат повече от 200 000. Жабокът се е показал коректен и нозина ще се възползват. Печалбата понякога расте, понякога намалява, нормално за всяка компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                Е импи, нали не забравяш, че "простите" акции сега вече са 2,4 мил. Как ще не е проблем за 1 лв дивЕдент !?!? Нали трябва да се изкара над тази печалба. !? И защо смяташ дивидент на 3,4 кинта, като привилегията ще ти ожмули джоба с 5 кинта/кадастрон ?
                Че какво общо имат новите привилегии със старите акции? Увеличили са се акциите с 400 000... толкова ного ли?

Коментар

..... Значи дори да няма разрастване на бизнесът (а той си расте по-бръзо или по-бавно)......

ситуацията с последният дивидент по обикновенните беше тактически ход(изключение), свали розовите очила, погледни предишните години, когато са давали дивидент по обикновенните, колко печалба са правили и колко правят сега след "разрастването" на бизнеса

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  Никой и не очаква да съберат 5 КБ. Ти колко нови акции ще се пласират - мислиш?
                  при добро стечение на обстоятелствата 200 000 акции, така мисля
                  Last edited by ceneto; 28.04.2016, 19:27.
                  “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

Не се карайте, другари.

Който има акции, ще получи права.

Добре е, че нещата се задвижват - ясно е, че няма да се запишат всички нови акции, въпросът е: колко.

И защо - негодници такива - искате да ме направите на салам? Като не ви кефи цена от 3.4 кинта, не продавайте на толкова - аз лично нямам намерение да.

Правя си следната сметчица: Сега се снася задължителен дивидент 300 Б, плюс лихви по облизвациите (парите за изплащане на главницата на - са си налични) Въпреки това често-често се снася дивидент и по простите акции.
                    Е, ако бъдат записани около половината и даже малко повече от половината нови привилегировани, то за техният дивидент ще отиват 360 Б. Значи дори да няма разрастване на бизнесът (а той си расте по-бръзо или по-бавно), ПАК няма да е проблем през година да се снася по левче по простите акции... най-ного понякога да пропуснат 2 години без. Е, на цена 3.4 кинта (напримерно), пада се дивидентна доходност 8-9% за срок от 3 години (ако плащат по левче на 3 години)... колко компании на БФБ сега имат такава дивидентна доходност?

Така че който ще да продава акции на 3.4 кинта - аз не ща.
                    Е импи, нали не забравяш, че "простите" акции сега вече са 2,4 мил. Как ще не е проблем за 1 лв дивЕдент !?!? Нали трябва да се изкара над тази печалба. !? И защо смяташ дивидент на 3,4 кинта, като привилегията ще ти ожмули джоба с 5 кинта/кадастрон ?
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не се карайте, другари.

Който има акции, ще получи права.

Добре е, че нещата се задвижват - ясно е, че няма да се запишат всички нови акции, въпросът е: колко.

И защо - негодници такива - искате да ме направите на салам? Като не ви кефи цена от 3.4 кинта, не продавайте на толкова - аз лично нямам намерение да.

Правя си следната сметчица: Сега се снася задължителен дивидент 300 Б, плюс лихви по облизвациите (парите за изплащане на главницата на - са си налични) Въпреки това често-често се снася дивидент и по простите акции.
                      Е, ако бъдат записани около половината и даже малко повече от половината нови привилегировани, то за техният дивидент ще отиват 360 Б. Значи дори да няма разрастване на бизнесът (а той си расте по-бръзо или по-бавно), ПАК няма да е проблем през година да се снася по левче по простите акции... най-ного понякога да пропуснат 2 години без. Е, на цена 3.4 кинта (напримерно), пада се дивидентна доходност 8-9% за срок от 3 години (ако плащат по левче на 3 години)... колко компании на БФБ сега имат такава дивидентна доходност?

Така че който ще да продава акции на 3.4 кинта - аз не ща.

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
                        Е, казвам какво ми направи впечатление. А за правата: всички притежатели на акции ли получават права, или трябва да се запишем че искаме права? Това не го разбрах. И друго: тези които имат облигации, получават ли права? Май не, но да попитам пак де
                        Правата получаваш автоматично в платформата си без да заявяваш нищо. Облигациите нямат такива права.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
                          Ами хич не ти личи.......и аз не съм икономист ама на тия въпроси отговорите ще получиш в буквара на инвеститора
                          А защо трябва да ми личи? Какво знам и какво не, не е публична информация.

Коментар

Вече ходих, май е време и за теб
                            Ами хич не ти личи.......и аз не съм икономист ама на тия въпроси отговорите ще получиш в буквара на инвеститора

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
                              Това е инвеститорски форум.......отивай да се учиш и тогава ела да пишеш тук.....
                              Вече ходих, май е време и за теб

Коментар

Е, казвам какво ми направи впечатление. А за правата: всички притежатели на акции ли получават права, или трябва да се запишем че искаме права? Това не го разбрах. И друго: тези които имат облигации, получават ли права? Май не, но да попитам пак де
                                Това е инвеститорски форум.......отивай да се учиш и тогава ела да пишеш тук.....

Коментар

Working...
                                X