IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• новата функция за тестовете на спреда е много добра, тука нали имаше маркетмейкър а спреда 10-28% или маркет мейкъра е само на привилегиите там е 3%
    Last edited by ceneto; 06.07.2017, 21:10.
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Мдам - не е ного редно - но все пак си чешат собственият бизнес. Аз - докато ми снасят добре дивидентченца: доволен.
      Прав си, Импе. Това е собственият им бизнес. А акционерите са... (нека всеки сам да довърши изречението).

Коментар

• Мдам - не е ного редно - но все пак си чешат собственият бизнес. Аз - докато ми снасят добре дивидентченца: доволен.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе - не им бях чел отчетите отдавна и не знам ти как скубеш хъхряците, ама и тия бая си скубят акционерите
          При 1,3млн финансов резултат много лапат семейство Вачеви бе!
          А като гледам и 1трим на 2017 са увеличили още разходите за възнаграждения та печалбата е още по-зле!
          Сега панимаю защо записаха на РъБъ последните привилегии
          Успех!

"През 2016 година възнаграждения, получени общо през годината от
          членовете на съвета на директорите възлизат на 597 хил. лв. – брутно
          възнаграждение.

За отчетния период Общото събрание на акционерите на „СОФИЯ
          КОМЕРС-ЗАЛОЖНИ КЪЩИ” АД е определило постоянно възнаграждение и
          такова е било изплатено, както следва:
          • на г-жа Ирена Тодорова Вачева в качеството й на изпълнителен член
          на СД на Дружеството, е изплатено възнаграждение в размер на
          63 000 лв.;
          • на г-н Тодор Ангелов Вачев в качеството му на председател на СД на
          Дружеството, е изплатено възнаграждение в размер на 60 000 лв.;
          В качеството си на експерт финансови и стопански анализи назначен по трудов договор г-н
          Тодор Вачев е получил 390 000 лв.
          • на г-н Владимир Делчев Владимиров, в качеството му на независим
          член на СД на Дружеството, е изплатено възнаграждение в размер на
          84 000 лв."

Коментар

Според написаното в елегантно обновеният жабешки сайт, дивидентът по привилегиите около утре ще бъде снесен
            Импе, дано не са платили повече от 200-300лв някой да смени темплейта:
            https://colorlib.com/wp/themes/travelify/

Коментар

• Според написаното в елегантно обновеният жабешки сайт, дивидентът по привилегиите около утре ще бъде снесен

Коментар

• Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнение
                пъкна
                Кое бе? Дивидентът по простите ли? При тебе чак сега ли?

Коментар

• пъкна
                  Не е препоръка за вземане на инвестиционно решение за покупко / продажба!

Коментар

• Уважаеми господа от Инвестора бихте ли били така добри да актуализирате информацията си за новите привилигировани акции на СОФКОМ щото от справката излиза, че от 1 година няма такива?! Нещо изоставате и да давате препратка към обикновенните акции на компанията? Благодаря.

Коментар

Я: вярно, че са ме написали - само дето са ми броили само простите акции. Или привилегиите не бяха с право на глас ли?
                      С право на глас са, явно е техническо несъответствие.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

В момента са с проформа ДВИ, поне така се усеща, както е и при много други компании на БФБ.

Подкрепям и аз Импето за ДВИ, един от най - старите им акционери, познава добре компанията и шефовете, никой друг като него не пише с такъв плам за СОФКОМ.
                        Ми след десет години цоцане на сосни дивиденти и лихви - би било противоестествено да не пиша с - както ти се изрази - плам.

Ако искат Ирен и Тодор да ме турят ДВИ и да ми викат: Пламенчо.
                        Last edited by Императорът; 02.06.2017, 23:13. Причина: Пламенчо.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                          на сайта са качили информация за събранието http://sofcom.bg/2017/06/02/%D1%80%D...%81%D0%BE.html

п.с. импе голям пропуск, да се загубиш така, гледам си в списъка дето е с предполагаемите присъстващи на събранието
                          Я: вярно, че са ме написали - само дето са ми броили само простите акции. Или привилегиите не бяха с право на глас ли?

Коментар

• Импей питай жабоците още ли ще вдигат фонда раб.заплати и докога, ще има ле таван))) Да не се окаже, че отгоре е само небето))))))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• на сайта са качили информация за събранието http://sofcom.bg/2017/06/02/%D1%80%D...%81%D0%BE.html
                              Бих искала да Ви уведомя, че на 31.05.2017 г. се проведе редовно годишно Общо събрание на акционерите в Дружеството, на което бяха представени 1 612 987 (един милион шестстотин и дванадесет хиляди деветстотин осемдесет и седем) броя акции, представляващи 66,62 % (шестдесет и шест цяло и шестдесет и две стотни проценти) от общия брой акции с право на глас и 62,01 % (шестдесет и две цяло и една стотна проценти) от капитала на Дружеството.

На общото събрание бяха представени три пълномощни, на името на акционерите Калоян Иванов Ленков, ДФ „ЮГ МАРКЕТ ОПТИМУМ“ и ДФ „ЮГ МАРКЕТ МАКСИМУМ“, управлявани от „ЮГ МАРКЕТ ФОНД МЕНИДЖМЪНТ“ АД. Останалите акционери гласуваха лично или чрез своя законен представител (за акционерите юридически лица).

На следващо място, Общото събрание прие решение за разпределяне на гарантиран дивидент на акционерите, притежаващи привилегировани акции от капитала на Дружеството в размер на 0,225 лв. (двадесет и две цяло и пет десети стотинки), както и на дивидент на акционерите с обикновени акции в размер на 0,25 лв. (двадесет и пет стотинки) на акция.

В рамките на така приетите решения Съветът на директорите беше овластен от акционерите да извърши необходимите правни и фактически действия, свързани с процедурата по изплащане на дивидента на акционерите. Конкретните условия и ред за изплащане на дивидента ще бъдат определени допълнително от Съвета на директорите.

Съгласно закона и Устава на Дружеството право да получат дивидент ще имат акционерите (привилегировани и обикновени), вписани в книгата за акционерите, водена от Централен депозитар на 14-тия ден след датата на годишното общо събрание (14.06.2017 г.).

Общото събрание на акционерите прие решения за промяна на адреса на управление на Дружеството, което наложи извършване на промяна и в Устава на Дружеството, както и за преизбиране на настоящите членове на Съвета на директорите за нов 5-годишен мандат, считано от провеждане на общото събрание. Приетите промени са заявени за вписване по електронното дело на Дружеството в Търговския регистър към Агенцията по вписванията.
                              п.с. импе голям пропуск, да се загубиш така, гледам си в списъка дето е с предполагаемите присъстващи на събранието
                              Last edited by ceneto; 02.06.2017, 21:26.
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                                Eх Импе,Импе - не отиде на ОСА и два дена след него няма кой да каже проведе ли се ?
                                ,гласуваха ли дивидент ?
                                какво казаха Вачеви за дружеството. ?

Поне се кандидатирай за ДВИ и да ни осведомяваш.
                                В момента са с проформа ДВИ, поне така се усеща, както е и при много други компании на БФБ.

Подкрепям и аз Импето за ДВИ, един от най - старите им акционери, познава добре компанията и шефовете, никой друг като него не пише с такъв плам за СОФКОМ.
                                Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X