Опс - сборището е в четвъртък.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеКолеги, някой може ли да даде инфо какво става с облигациите и кога ще се появят в платформите ? Някакви срокове ли чакаме ?
Поздрави !
Ако ти е сгодно - ела и ти.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнениеАми не е много гениално. При една добра сума ще ти дадат подобна доходност (лихва) във всяка банка.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеГоркият Император, който все не може да оцени перспективите в бизнесите, но в 95% от случаите печели и само от дивиденти си докарва 12-14% доходност...
... да поплачем дружно за.
И това да ми го рече човек, вкопчен удавническата само в 1 (една) акция.
(оплезено човеченце)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАко съдя по написаното в платформата, вече официално си имам облизвации.
15 058 облизвации ще има: това означава, че компанията ще плаща като лихвички и задължителен дивидент около 655 бимберици годишно - нещо съвсем по силите на Жабокът, дори и без планираното набъбване на бизнесът.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Ако съдя по написаното в платформата, вече официално си имам облизвации.
15 058 облизвации ще има: това означава, че компанията ще плаща като лихвички и задължителен дивидент около 655 бимберици годишно - нещо съвсем по силите на Жабокът, дори и без планираното набъбване на бизнесът.Last edited by Императорът; 17.12.2013, 09:28.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеимах в предвид че това е актуалният въпрос за деня - нали днес беше последният срок за плащане
Ако бъдат записани всички облизвации, задължителните плащания на Жабоците (лихви по облизвациите + дивиденти по привилегированите) ще бъдат до 715 Б - сума, която е съвсем-съвсем по силите на компанията.Last edited by Императорът; 13.12.2013, 12:47.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениекато не може да оцени перспективите в бизнесите - какво да направи????
цял живот да зяпаш в тавана и да ръчкаш по 10 акции на борсата - това инвестиране ли му казваш???
... да поплачем дружно за.
И това да ми го рече човек, вкопчен удавническата само в 1 (една) акция.
(оплезено човеченце)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениети разпродаде М+С и ХЕС и избра СОФКОМ?!?!
И не съм избрал Жабокът - неговата тежест в портфейлът ми почти не се е променила - просто част от акциите замених с облизвации. Парите от хидравликите отидоха по други - по-атрактивни и доходоносни направления. Има ма-а-алка разлика между дивидентната доходност на Атерките или Химимпортовиците или дори Трейдингите - и тая на хидравликите в момента... от тях вече предостатъчно се напечелил за 11-12 години, което не значи, че няма да се върна към тях някой ден.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениетука въпроса е дали се платиха облигациите и дали е успешна емисиятаМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениекато не може да оцени перспективите в бизнесите - какво да направи????
цял живот да зяпаш в тавана и да ръчкаш по 10 акции на борсата - това инвестиране ли му казваш???
Добро утро Fortis
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениети разпродаде М+С и ХЕС и избра СОФКОМ?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеа стига бе, дотук ли я докарахме някакви (бъдещи) облигации да обясняват историята на артията. Не е препоръка, имам артииимах в предвид че това е актуалният въпрос за деня - нали днес беше последният срок за плащане
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениетоя въпрос се пита в темата през 2-3 страници сигурно 15 пъти вече, преди 6-7 месеца и аз се изтапаних
разгледай назад мисля всеки се е изходил по въпроса
Бях се спрял на това, че ги подпират с цел да направят облигациите по -привлекателни, но сега ми стана ясно, че са гласували за обратно изкупуване и мажоритарите държат повечето акции.
Интересен остава избора между облигации и привилегированите. Съгласен съм, че грубите сметки показват атрактивността на акциите, но сигурността на облигациите, това че след 3 години може да си дръпнеш парите, не е за подценяване. По ред причини не очаквам превъзходни резултати от този бизнес през следващите 3 години.
Не е препоръка.Last edited by h.petrov; 13.12.2013, 00:02.
Коментар
Коментар