Първоначално изпратено от dzk
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеГунаров - не зная такова нещо, защото никога досега не съм имал облизвации, а и не виждам логика в. Откъде-накъде, ако продавам акции на Ски-скокчето (напримерно) някой идиот може да ми купи само една, нищо че струва 4 стинки и половина, а ако някой иска да си купи една облизвация за 100 кинта (в случая 200 - щото - еврови) - да не може, но да трябва да набие поне 2 Б?
А за това дето викаш - сигурен ли си - защото - ето:
http://www.investor.bg/trades/index/...ligations.html
Аз не виждам някоя друга облизвация да се търгува в лотове по десет - или само за Жабокът има специални правила - както миналото лято имаше специални правила за събранията на М+С?
Затуй - чиновници - виновни - ако бях на мястото на г-н Вачев (или поне с неговата фигура), щях да отида да си поприказвам с тях на около три очички както се казваше на времето.
Коментар
-
ами точно нуртс облигациите са по 1000eur
нищо че на сайта на инвестора пише 100лв, а в сайта на инфосток пише че 1000eur струва една акция
http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...HA&compnum=327“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Импе тия на линка всички са около 100,
защото това е процент от номинала на облигацията;
жабока пак ще се вижда като 100 например и това ще означава,
че продаваш или купуваш на цена 100% от 10х100eur,
докато обикновено е 100% от 1000eur.
За мен няма логика да се емитират облигации по 100 eur, а да трябва
да се търгуват на лотове от по 10 - в такъв случай е по-добре да са си
1000eur.Last edited by ceneto; 14.02.2014, 23:54.“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Гунаров - не зная такова нещо, защото никога досега не съм имал облизвации, а и не виждам логика в. Откъде-накъде, ако продавам акции на Ски-скокчето (напримерно) някой идиот може да ми купи само една, нищо че струва 4 стинки и половина, а ако някой иска да си купи една облизвация за 100 кинта (в случая 200 - щото - еврови) - да не може, но да трябва да набие поне 2 Б?
А за това дето викаш - сигурен ли си - защото - ето:
http://www.investor.bg/trades/index/...ligations.html
Аз не виждам някоя друга облизвация да се търгува в лотове по десет - или само за Жабокът има специални правила - както миналото лято имаше специални правила за събранията на М+С?
Затуй - чиновници - виновни - ако бях на мястото на г-н Вачев (или поне с неговата фигура), щях да отида да си поприказвам с тях на около три очички както се казваше на времето.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнениеНе виждам нищо изненадващо. Досега на БФБ винаги лотовете при облигациите с номинал 10 или 100 са включвали съответно 100 или 10 броя ценни книжа. Чак обвинения, че ти пречат чиновниците... Малко е прекалено.
"Търговията с облигации на дружеството на регулиран пазар ще се извършва на БФБ-София АД
чрез лицензиран Инвестиционен посредник, член на БФБ-София. За да закупят или продадат
облигации на БФБ-София, инвеститорите и акционерите подават съответните нареждания за
покупка и продажба до инвестиционния посредник, с който имат сключен договор. При
сключване на борсовата сделка инвестиционният посредник осъществява необходимите
действия за регистрация на сделката в ЦД и за извършване на сетълмента, с което
облигациите се прехвърлят от сметката на продавача в сметката на купувача.
"“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
До колкото разбирам една облигация я смятат 24 акции, един лот е 10 облигации, тоест трябва да имаш 240 акции за да купиш един лот, и 480 за два. Ако имаш по-малко от 240, не може да купиш нищо, и ако имаш 479 - пак купуваш само един лот.Last edited by dzk; 14.02.2014, 18:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЗа злочестина: вярно се оказа - говорих с Ники Христов - но проблемът идва не от компанията, а от БФБ. Сам нашият човек каза, че е бил изненадан и шокиран от това решение, съвсем неочаквано за него и за ръководството на Жабокът - но се опитват да разрешат проблемът и има надежда това да се случи и то не в неопределено далечно време.
Разбира се: винаги има вариант за търговия на извънборсов пазар.
Познатата до болка напоследък история - хората се опитват да работят, чиновниците гледат всячески да им пречат.
Коментар
-
За злочестина: вярно се оказа - говорих с Ники Христов - но проблемът идва не от компанията, а от БФБ. Сам нашият човек каза, че е бил изненадан и шокиран от това решение, съвсем неочаквано за него и за ръководството на Жабокът - но се опитват да разрешат проблемът и има надежда това да се случи и то не в неопределено далечно време.
Разбира се: винаги има вариант за търговия на извънборсов пазар.
Познатата до болка напоследък история - хората се опитват да работят, чиновниците гледат всячески да им пречат.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
...а защо да не пазаруват отделни заложни къщи със секси локация или да не правят нови на подходящи места? Това продължава от години - откриват се нови обекти, нерентабилни се закриват - и няма нищо извратено в това.
А и защо мислите, че нови обекти - само в България, но да няма експанзия в околни и не съвсем околни дръжави, дето хората - повече пари?
Ако бяхте пъкнали на сборище, щяхте може би и повече да знаете - ама пък който ного знай - бръзо остарява и рано се смрясква....Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
Коментар