IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
    До колкото разбирам една облигация я смятат 24 акции, един лот е 10 облигации, тоест трябва да имаш 240 акции за да купиш един лот, и 480 за два. Ако имаш по-малко от 240, не може да купиш нищо, и ако имаш 479 - пак купуваш само един лот.
    Не си в час. Подписката за облигациите приключи преди повече от два месеца. Оттук нататък може да си купиш от вторичния пазар, на лотове от по 10 облигации.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Гунаров - не зная такова нещо, защото никога досега не съм имал облизвации, а и не виждам логика в. Откъде-накъде, ако продавам акции на Ски-скокчето (напримерно) някой идиот може да ми купи само една, нищо че струва 4 стинки и половина, а ако някой иска да си купи една облизвация за 100 кинта (в случая 200 - щото - еврови) - да не може, но да трябва да набие поне 2 Б?

А за това дето викаш - сигурен ли си - защото - ето:

http://www.investor.bg/trades/index/...ligations.html

Аз не виждам някоя друга облизвация да се търгува в лотове по десет - или само за Жабокът има специални правила - както миналото лято имаше специални правила за събранията на М+С?

Затуй - чиновници - виновни - ако бях на мястото на г-н Вачев (или поне с неговата фигура), щях да отида да си поприказвам с тях на около три очички както се казваше на времето.
      Сигурен съм. В момента на БФБ има само две емисии облигации, при които един лот е равен на повече от една облигация - Индустриален холдинг България и Пазарджик нещо си... Тези сделки, за които говориш са си за облигации с номинал 1000. Няма никакви специални правила. Аз бих търсил вината, че това не е съобразено и написано в проспекта, в емитента, а не в борсата.

Коментар

• ами точно нуртс облигациите са по 1000eur
        нищо че на сайта на инвестора пише 100лв, а в сайта на инфосток пише че 1000eur струва една акция

http://www.bse-sofia.bg/?page=Quotes...HA&compnum=327
        “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Нищо не разбрах.

Ето написано е: напримерно НУРТС - продедени 6 облизвации по 99.999 кинта.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе тия на линка всички са около 100,
            защото това е процент от номинала на облигацията;
            жабока пак ще се вижда като 100 например и това ще означава,
            че продаваш или купуваш на цена 100% от 10х100eur,
            докато обикновено е 100% от 1000eur.
            За мен няма логика да се емитират облигации по 100 eur, а да трябва
            да се търгуват на лотове от по 10 - в такъв случай е по-добре да са си
            1000eur.
            Last edited by ceneto; 14.02.2014, 23:54.

Коментар

• Гунаров - не зная такова нещо, защото никога досега не съм имал облизвации, а и не виждам логика в. Откъде-накъде, ако продавам акции на Ски-скокчето (напримерно) някой идиот може да ми купи само една, нищо че струва 4 стинки и половина, а ако някой иска да си купи една облизвация за 100 кинта (в случая 200 - щото - еврови) - да не може, но да трябва да набие поне 2 Б?

А за това дето викаш - сигурен ли си - защото - ето:

http://www.investor.bg/trades/index/...ligations.html

Аз не виждам някоя друга облизвация да се търгува в лотове по десет - или само за Жабокът има специални правила - както миналото лято имаше специални правила за събранията на М+С?

Затуй - чиновници - виновни - ако бях на мястото на г-н Вачев (или поне с неговата фигура), щях да отида да си поприказвам с тях на около три очички както се казваше на времето.

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                Не виждам нищо изненадващо. Досега на БФБ винаги лотовете при облигациите с номинал 10 или 100 са включвали съответно 100 или 10 броя ценни книжа. Чак обвинения, че ти пречат чиновниците... Малко е прекалено.
                ето какво пише в проспекта:
                "Търговията с облигации на дружеството на регулиран пазар ще се извършва на БФБ-София АД
                чрез лицензиран Инвестиционен посредник, член на БФБ-София. За да закупят или продадат
                облигации на БФБ-София, инвеститорите и акционерите подават съответните нареждания за
                покупка и продажба до инвестиционния посредник, с който имат сключен договор. При
                сключване на борсовата сделка инвестиционният посредник осъществява необходимите
                действия за регистрация на сделката в ЦД и за извършване на сетълмента, с което
                облигациите се прехвърлят от сметката на продавача в сметката на купувача.
                "
                аз като любител инвеститор откъде трябва да разбера че ще се търгуват само по 10 лота, за да запиша кратно на 10 лота?

Коментар

• До колкото разбирам една облигация я смятат 24 акции, един лот е 10 облигации, тоест трябва да имаш 240 акции за да купиш един лот, и 480 за два. Ако имаш по-малко от 240, не може да купиш нищо, и ако имаш 479 - пак купуваш само един лот.
                  Last edited by dzk; 14.02.2014, 18:34.

Коментар

• А кото е записал само 8 броя, как да ги търгува....

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      За злочестина: вярно се оказа - говорих с Ники Христов - но проблемът идва не от компанията, а от БФБ. Сам нашият човек каза, че е бил изненадан и шокиран от това решение, съвсем неочаквано за него и за ръководството на Жабокът - но се опитват да разрешат проблемът и има надежда това да се случи и то не в неопределено далечно време.

Разбира се: винаги има вариант за търговия на извънборсов пазар.

Познатата до болка напоследък история - хората се опитват да работят, чиновниците гледат всячески да им пречат.
                      Не виждам нищо изненадващо. Досега на БФБ винаги лотовете при облигациите с номинал 10 или 100 са включвали съответно 100 или 10 броя ценни книжа. Чак обвинения, че ти пречат чиновниците... Малко е прекалено.

Коментар

• Значи е вярно. Ще очакваме тогава инфо за развитието, но ме съмнява нещо да се промени.

Коментар

• За злочестина: вярно се оказа - говорих с Ники Христов - но проблемът идва не от компанията, а от БФБ. Сам нашият човек каза, че е бил изненадан и шокиран от това решение, съвсем неочаквано за него и за ръководството на Жабокът - но се опитват да разрешат проблемът и има надежда това да се случи и то не в неопределено далечно време.

Разбира се: винаги има вариант за търговия на извънборсов пазар.

Познатата до болка напоследък история - хората се опитват да работят, чиновниците гледат всячески да им пречат.

Коментар

• Кой е пуснал тая информация?

Сега ще звънна до централата на Жабоците, за да запитам.

Коментар

• Някой има ли информация за облигациите. Сега изглежда че ще ги пускат на лотове по 10, и който няма необходимите бройки акции няма да може да вземе колкото реши.

Коментар

• ...а защо да не пазаруват отделни заложни къщи със секси локация или да не правят нови на подходящи места? Това продължава от години - откриват се нови обекти, нерентабилни се закриват - и няма нищо извратено в това.

А и защо мислите, че нови обекти - само в България, но да няма експанзия в околни и не съвсем околни дръжави, дето хората - повече пари?

Ако бяхте пъкнали на сборище, щяхте може би и повече да знаете - ама пък който ного знай - бръзо остарява и рано се смрясква....

Коментар

Working...
                                X