IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В статията на Инвестор, ясно пише за това левче дивидент.Ще се разбере на събранието

Коментар

• Добре значи тва с левчето дивидент по редовните отпада или ?

Коментар

• Както казах това и по-долу.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Борсови новини

София Комерс не се отказва от плана за емитиране на нови привилегировани акции

http://www.investor.bg/novini-i-anal...-akcii-212344/

Коментар

• Предлагам да се успокоим, защото вярвам, че в скоро време ще имаме яснота за случващото се в Жабокът. Имайте доверие и проявете храброст.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Не Ви ли е срам?
              честно казано и аз се изненадах колко зле е корпоративното управление тук.

Коментар

• Мен не ме е срам. Предположих, че няма да има нови привилегии на цена под 5лв и то така и стана дори по-рано от очакваното

ps. тук и аз съм в кюпа до последно, та да видим докъде ще го докарат

Коментар

• Не Ви ли е срам?
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Говори за да не се излагат..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Тук започва да прилича на прецакване
                      Не знам дали това ще мине през КФН - да действат по свое усмотрение без общи събрания.

Ще взема да говоря с тях, да ги питам какво всъщност мислят да правят - може и да дам някакво предложение.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15%
                        Абе Импе, ти част от компанията ли си или не? Как е възможно да се кефиш на привилегии или каквото и да било на 12% лихва?!?! Ти, за себе си, би ли давал подобна лихва, при положение, че Софарма да кажем плаща 3%?!?! Това са нашите пари като акционери, недей да гледаш като външен кредитор!!!
                        Ще ти дам пример - искаш да си купиш апартамент и те питат каква лихва искаш - 3% или 12%?
                        Значи Огнян Донев, според теб ако мислеше за акционерите си, трябваше да каже - не, не искам 3%, искам 12-15% лихва
                        Ами кефя се, защото имам облигации. А от привилегированите съм си вземал 9 години дивидента.

Коментар

• Тук започва да прилича на прецакване

Коментар

• Ако искаха да прецакват - защо мислеха да емитират нови привилегировани? А защо ни дадоха облигации с 12% лихва? 12% прецакня ли е?
                            Да не говорим, че можеха просто полека да изкупят голяма част от привилегированите досега - и като дават гарантиран дивидент, да го дават на себе си.

Впрочем за мен нова емисия привилегировани е излишно, авантюра. Съвсем е достатъчно да си останат тия 2 220 000 акции, дето сега са реално съществуващи и по тях да се разпределя по 20-40 ст дивидент годишно, че даже и повече.
                            Last edited by Императорът; 29.02.2016, 23:57.

Коментар

• "София Комерс-Заложни къщи предлага на общото събрание да отмени решенията, взети на проведеното на 16 февруари 2016 г. извънредно събрание, на което акционерите одобриха намерението за емитиране на нови привилегировани акции за до 5 млн. лв."
                              на мен ми звучи точно като отказване. както чета статията, искат да направят увеличение на капитала, но да не издават привилегии.

а това "акционерите да овластят Съвета на директорите на София Комерс за срок от 5 години след събранието през април по своя преценка и като определи всички параметри на съответните емисии, да увеличи капитала на компанията" ми е доста.. не знам как да го кажа по меко. Предлагат да се реши по свое усмотрение да правят каквото решат по емисиите.

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                                Вероятно повече тук няма да има тлъст дивидент ако въобще има някакъв.
                                Няма причина да няма, компанията си печели добре и дори все по-добре - а ръководството е доказало коректност. Просто създават впечатление, че сами не знаят какво правят. Предложението за това поредно сборище не променя намерението за увеличаване на капиталът, но създава чувство за хаос и неопределеност.

Лично аз не виждам никаква причина за увеличаване на капитала.

Коментар

Working...
                                X