IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вероятно повече тук няма да има тлъст дивидент ако въобще има някакъв.

Коментар

• С риск Жабешките шефове да ми се обидят, но това вече става несериозно. Последно - какво правим? Така губят доверието на акционерите си.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dzk Разгледай мнение
        Ново двайсет. какви са пак тези простотии. Играем си на иди ми - доди ми. Ще издаваме привилегии, ся нама да издаваме привилегии, варианти ще бъдат. Утре какво ще издаваме: деривати и ипотечни облигации?
        и тлъст дивидент по обикновените като за последно, докато не им се е увеличил броя

що ли не се изненадвам

Коментар

• Ново двайсет. какви са пак тези простотии. Играем си на иди ми - доди ми. Ще издаваме привилегии, ся нама да издаваме привилегии, варианти ще бъдат. Утре какво ще издаваме: деривати и ипотечни облигации?

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
            За какви 50% говорим?
            Тук няма мажо. Това не е хим-а където някой държи 71% , а пък другите да се оправят по единично. Колеги сме и без лоши чувства наистина смятам че не си чел отчетите на дружеството към момента.
            мисирке, спорът ти не трябва да е с мене, а с онзи по-долу, който твърди, че има мажоритарен дял, който е под въпрос ако новата емисия префове е в по-голям размер. Вие самите акционери не сте наясно с това, в което сте инвестирали, което разбира се говори зле за вас, не за заложнииците.
            твърдението ти, че няма мажоритар е доста слабо, очевидно не знаеш кой кой е. Успех и ще се видим пак при цена от 3.25 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
              ти нали не мислиш, че дори и делът им да падне под 50%, ще има по-голям от тях? Те пак ще са мажоритарните акционери.
              За какви 50% говорим?
              Тук няма мажо. Това не е хим-а където някой държи 71% , а пък другите да се оправят по единично. Колеги сме и без лоши чувства наистина смятам че не си чел отчетите на дружеството към момента.
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                Верно не си запознат с акцията.
                Сигурно не заеш и разпределението на капитала в %
                ти или не знаеш какво е това преференциални акции без право на глас, или знаеш какъв ще е капитала на лихварската къща след пет години, или има и трето нещо, което аз не знам какво е. Разчитам, че ти си по-умен и знаеш повече от мен, така че би би бил така добър да споделиш какво е това трето нещо?

Коментар

на първо място - до пет години ще са измислили как да не станат миноритарни, ако много го искат;
                  на второ място - ти нали не мислиш, че дори и делът им да падне под 50%, ще има по-голям от тях? Те пак ще са мажоритарните акционери.
                  Верно не си запознат с акцията.
                  Сигурно не заеш и разпределението на капитала в %
                  Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                    Според мен всеки собственик на бизнес и то мажоритар го мисли. Поставям се на мястото на мажоритаря, който едва ли иска да изгуби контрол над бизнеса. На тази база си правя и извода че не биха паднали под 5лв. Ще пожиеем и ще видим какво ще предложат.
                    на първо място - до пет години ще са измислили как да не станат миноритарни, ако много го искат;
                    на второ място - ти нали не мислиш, че дори и делът им да падне под 50%, ще има по-голям от тях? Те пак ще са мажоритарните акционери.

Коментар

ти сериозно ли? След пет години какво щяло да бъде? Ами след 10 години, а 20 години?
                      Според мен всеки собственик на бизнес и то мажоритар го мисли. Поставям се на мястото на мажоритаря, който едва ли иска да изгуби контрол над бизнеса. На тази база си правя и извода че не биха паднали под 5лв. Ще пожиеем и ще видим какво ще предложат.

Коментар

добре сега ще са без, но след 5г като станат и те обикновени?
                        ти сериозно ли? След пет години какво щяло да бъде? Ами след 10 години, а 20 години?

Коментар

просто новите префове ще са без право на глас, нещо, за което и самите лихвари намекнаха
                          добре сега ще са без, но след 5г като станат и те обикновени?

Коментар

пазара != един пф

Акционер с < 5% собственост да ти определя нещата за години напред ми се струва като нещо което не би се случило, съмнява ме да са склонни да паднат под 5лв.

Ако предположим че решат да наберат същата сума, която са решили на цена 3.5 за привилегия, то новите привилегии ще са почти 50% повече около 1400000 броя и мажоритарния им дял остава под въпрос.
                            просто новите префове ще са без право на глас, нещо, за което и самите лихвари намекнаха

Коментар

по-скоро ще намалят цената на новите привилегии в такъв случай. все пак не са по-големи от пазара.
                              пазара != един пф

Акционер с < 5% собственост да ти определя нещата за години напред ми се струва като нещо което не би се случило, съмнява ме да са склонни да паднат под 5лв.

Ако предположим че решат да наберат същата сума, която са решили на цена 3.5 за привилегия, то новите привилегии ще са почти 50% повече около 1400000 броя и мажоритарния им дял остава под въпрос.

Коментар

аз нямам акции тук. Обаче не виждам причина ако акцията се търгува сега на 4, то след дивидента да не падне на 3,25. Нека видим.
                                Не казвам, че няма да падне, но много трудно ще остане там.
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X