Аз знам и двете в Мизия, да, но друго общо няма.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Химко АД (4CK / HIMKO)
Collapse
X
-
1. От 4 месеца Джовани е напуснал Ново Химко, без това да е официално съобщено. Версията е, че това е било условие на руснаците.
2. РАО няма, а ма няма нищо общо с Индагро. Индагро бе партньор със СИБанк, като лично Цветелина ръководеше пускането на комбината, когато Индагро го бе взел под наем. За да няма пускане има 2 причини:1. Различните икономически лобита в НДСВ и лично мазното мафиотче Севлиевски, който като министър на енергетиката отказа да подпише програмата на Индагро, защото бе получил солидна сума от дебелите. 2. Жалбите на РАО до съда срещу Индагро за неизпълнение на програмата по пускане на комбината.
Така, че Б , пак ще ти напиша, РАО е измислена работа на дебологъзите лайнари, които направиха от Химко купчина желязо, което МНОГО, МНОГО трудно пак ще работи
Коментар
-
Атомстройекспорт печели АЕЦ Белене?
23 септември 2006 / News.dir.bg
Руската компания "Атомстройекспорт" води в конкурсната процедура за изграждане на АЕЦ "Белене" в България, съобщи Прайм-ТАСС.
Според руската агенция за икономическа информация, "Атомстройекспорт" ще бъде обявен за победител при партньорство с френската компания "Арева" и немската "Siemens". Резултатите от конкурса ще бъдат огласени след публикуването на мониторинговия доклад на Европейската комисия за възможността България да се присъедини към ЕС на 1 януари 2007 г., което трябва да стане на 26 септември. На второ място остава чешката компания Scoda Alliance. Агенцията цитира българският в."Труд" и ИТАР-ТАСС. За най-добра оферта е призната руската, като се предвижда дострояване на първи енергоблок по стария, но значително усъвършенстван проект и строителството на 2-ри блок с нов 1000 мегаватов реактор. Агенцията припомня, че строителството на АЕЦ "Белене" е било изоставено през 1992 г. и едва по-късно е бил обявен конкурсът за дострояването й. Предполага се, че в АЕЦ ще бъдат изградени два енергоблока с обща мощност 1600-2000 мегавата. Прайм-ТАСС пише още, че единствената българска АЕЦ Козлодуй работи с реактори от типа ВВЭР и че в момента на пуска в експлоатация, всички ядрени реактори там са били руски.
Коментар
-
6tom na anonimen ne sam interesen nqma da mu otgovarqm no samoto izre4enie 4e Rao SPRQLO Indagro mi se struva nelepo,za6toto Indagro e Rao.
a kolkoto za alternativniq dostav4ik ne znam kakvo da kaja,osven 4e 97% ot gazta,s koqto razpolaga Bulgargaz e ruska i idva ot Gazprom(alternativen dostav4ik).himko 6te e rezultat na geopolitikata na balgariq,kakto i prestrukturiraneto na Bulgargaz.Ne otkrivam toplata voda,vsi4ko tova be6e diskutirano ve4e.Zatova nqma da vlizam i v podrobnosti 6toto e gubene na vreme.Uspeh vi jelaq.Kakto i na men
Коментар
-
Колега Буров, очевидно пропускаш нещо твърде съществено. В състава на Ново Химко беше ( поне преди няколко месеца),и фирмата Индагро,представлявана от Джовани Дел Конте според регистрацията им във Врачанският окр. съд! Същият ( пак според регистрацията ) владееше 80 % от капитала на Дружеството. На този етап не знам за настъпили промени ,но прави впечатление,че същият спря да се афишира и по медии и по други форуми от които да е видно,че все още има интерес към проекта. Подозирам някакво развитие в тази посока непосредствено след решението на ВКС. Колкото до отношенията им с Булгаргаз си спомням,че един от основните им аргументи беше осигурена доставка на природен газ от алтернативен доставчик!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Burovblagodarq ti za kulturniq ton KOLEGA no argumentite ti za udarite pod krasta sa argumenti,koito potvarjdadavt ideqta,4e nito novo himko nito Rao iskat Himko.Ne go iskat 6toto 6te e nerentabilno.tuk nqma da se vpuskam v podrobnosti no te molq da preosmisli6 vazmojnosta 4e Gazprom(novo Himko) i Indagro(Rao) se konkurirat za Himko.Te ne go iskat no pak im trqbva 6toto Himko im e koz v pregovorite s darjavata otnosno i Belene i Tezove i pro4ie.Zatova se i namesi Rao prez 2005 i zapo4naha juridi4eskite sporove i pe4eleneto na vreme i t.n.
Ako pak se stigne do puskane ili nqkakvi na4alni fazi na predpuskane Novo Himko 6te e 6efa,6toto za rusnazite im e po ikonomi4no te da sa(6te platqt po malko zadaljeniq).A na Ov4arov nikak ne mu e lesno sega 6toto ne e v poziciq da izbira-nikoi ne go iska.
gore dolu taka stoqt ne6tata spored men pak moje i da barkam,na darjavno nivo ne sa naqsno pak nie li da sme naqsno
Г-н Буров РАО спря Индагро. Нека да коментираме сериозно. Все пак има и други форуми за изява.
Коментар
-
blagodarq ti za kulturniq ton KOLEGA no argumentite ti za udarite pod krasta sa argumenti,koito potvarjdadavt ideqta,4e nito novo himko nito Rao iskat Himko.Ne go iskat 6toto 6te e nerentabilno.tuk nqma da se vpuskam v podrobnosti no te molq da preosmisli6 vazmojnosta 4e Gazprom(novo Himko) i Indagro(Rao) se konkurirat za Himko.Te ne go iskat no pak im trqbva 6toto Himko im e koz v pregovorite s darjavata otnosno i Belene i Tezove i pro4ie.Zatova se i namesi Rao prez 2005 i zapo4naha juridi4eskite sporove i pe4eleneto na vreme i t.n.
Ako pak se stigne do puskane ili nqkakvi na4alni fazi na predpuskane Novo Himko 6te e 6efa,6toto za rusnazite im e po ikonomi4no te da sa(6te platqt po malko zadaljeniq).A na Ov4arov nikak ne mu e lesno sega 6toto ne e v poziciq da izbira-nikoi ne go iska.
gore dolu taka stoqt ne6tata spored men pak moje i da barkam,na darjavno nivo ne sa naqsno pak nie li da sme naqsno
Коментар
-
Бъдете наясно,че все още няма насрочена дата от ВКС по повод жалбите на Булгаргаз и НЕК ! Датата 11.10 т. г. касае инфантилното твърдение за някакви имагинерни вземания от далечната и людоедна държавица Нигерия!!! Това са предсмъртните гърчове и опити на готовите за консумация от поданиците на упоменатата държава бивши собственици дебелосерковци !
Коментар
-
Аз също мисля така. Въобще мнението ми за "бъдещето" на Химко АД е широко известно във форума - няма такова. Дали заводът Химко ще работи или не, дали ще е под шапката на Ново Химко или не, всичко това няма значение. Важното е, че дружеството Химко АД няма бъдеще.
А кой печели Белене, няма да ти кажа, защото ще ми резнат главицата))) Но можеш да си сигурен, че печели най-логичния избор. Няма да има изненади.....
He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от анонименнЕдин въпрос към специалиста атомик: Има ли контрол върху облъчването ви. Демек поел ли си си нормата. Как можеш да коментираш нещо за което нямаш никаква информация.
А ти по-добре кажи наистина ли си нов тук във форума, щото аз се съмнявам....He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от анонименнАко някой бе прочел по добре пишех за атомни специалисти , а не за празни глави.
Моето уважение към КОЛЕГА като информация и коментар.
ПАК ПОВТАРЯМ: Няма нищо общо между Химко и Белене! Между Белене и договора за доставките на газ - да, може би! Но не и между Химко и Белене!He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар