IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Химко АД (4CK / HIMKO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как се правят бързи 50%
    02.08.2007 11:48
    От: Теодор Минчев

Търговията с книжата на Химко буквално "полудя", като днес някои инвеститори, любители на силните усещания и "дейтрейдинга" в буквалния смисъл на думата, можеха да направят между 30 и 50% от търговията с тях.

Естествено лесно е да се говори след свършен факт и когато сме видели как се е движила цената на акциите до момента.

Акциите на компанията възобновиха търговията си във вторник, след като бяха спрени от търговия поради неспазване на законовите изисквания за предаване на отчет. От тогава до днес те поскъпваха почти всеки ден с позволените за деня 30%.

В основата на ръста им са разпространените в медиите спекулации, че е възможно заводът да заработи отново след 5-6 месеца.

Съдебната сага за това кой ще оздравява неработилия 4 години врачански торов завод приключи в полза на "Ново Химко".

Дружеството вече изпълнява оздравителния план, според който за 15 години трябва да бъдат изчистени дългове от 85 млн. лв., каза шефът на управителния съвет Андрей Семерджиев цитиран от финансовия сайт money.bg.

След като стартираха днешния ден за пореден път с повишение до ценовото ограничение за деня от 0.494 лв. за брой, изненадващо за инвеститорите последваха силни разпродажби на акциите на компанията, като сделки дори се сключиха на най-ниско ниво от 0.289 лв. за брой.

Желаещите инвеститори, естествено, тези които не са "умрели от страх" след срива и не са очаквали да последва ново поевтиняване в книжата утре, примерно с 20-30 процента, можеха да купят прилично количество акции на нива от около 0.3 лв. за брой, и само около час по-късно да се пробват да ги продадат на нива над 0.4 лева за брой, на които са се изтъргували над 100-на хил. акции.

По този начин, естествено от гледна точка назад във времето, което за борсата не важи, любителите на "хазарта" спокойно биха реализирали доходност в размер на между 30 и 50%, инвестирайки не особено големи суми.

Коментар

• А г-н Тояга, ама защо само оттук нататък???
      :-) хитрувате нещо

Първоначално изпратено от toyaga
      наиграхте ли се. според мен комисията по хазарта трябва да се самосезира, освен това нали се плаща данък при приходите от хазарт, така че тези дето са спечелили да заделят за данък. освен това, поне според мен КФН трябва внимателно да следи позицията и да си назначи проверка за действията на участниците най-вече от тук нататък. иначе и мен ме кефи Химко
      изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• наиграхте ли се. според мен комисията по хазарта трябва да се самосезира, освен това нали се плаща данък при приходите от хазарт, така че тези дето са спечелили да заделят за данък. освен това, поне според мен КФН трябва внимателно да следи позицията и да си назначи проверка за действията на участниците най-вече от тук нататък. иначе и мен ме кефи Химко

Коментар

• Труден ден , 100 % печалба и много лични грешки / 106 ме подведе /.
          Утре ще мисля дали да влеза пак , ако има евтини акции . Вече средната цена на свободните акции ще бъде по- висока.

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
            Споко, утре ще е твърдо под 0,40
            е ти пък,чак под 0.40

Коментар

• Споко, утре ще е твърдо под 0,40

Коментар

• pravlno li se zabelqzva, 4e Karoll si napulniha porqdu4no prednite 2 dena i sega sa v takti4esko iz4akvane!? ili sa deistvali ot imeto na nqkoi tehen klient?!
                tova ne moga da znam, no nqkoi neshta sa o4evadni!

Коментар

• Бета Корп са малко страхливи, ама за разлика от други посредници направиха 10% за един ден! :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Caessar
                    Kak e, банда,ще ни бъде ли нас - Химкофеновете?Поздрави на всички - гледам доста нови участници тук?
                    Играта е интересна и привлича новите

Коментар

• Първоначално изпратено от ANDREI
                      ЗАРКО - 106 , ИСКА ТИ СЕ ДА КУПИШ ПО ЕВТИНО НО... !

НАТИСКАШ , НО ..... !

ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ТЪРСИШ НА 50 СТ .!

ПОЗДРАВИ , ПРИЯТЕЛ !

Какви са тия фантазии, бе приятел? Сега влизам във форума, защото до сега бях ангажиран.
                      Ето, признавам, че днес ми се е изпълнила лимитираната поръчка и сега се колебая, дали:

- да си допълня някои от моите (истински, но отново - спекулативни, щом са на БФБ - позиции) ,

...ИЛИ...

- да си купя един камион с дини - страхотно ги обичам (особено в последните няколко дни - са ми голямата страст) - много вървят с мастичка на кристали... ))

Нищо не мога да кажа повече по позицията - днес адреналинът е бил висок - за кратко време нещата са се завъртели, както може да се случи по всяка позиция.

Абсолютно никакви препоръки - към никого! Всеки решава сам със своята глава! Не съжалявам, че съм излязъл от позицията, дори в бъдеще цената да се утрои!

Аз ще си ям отстрани дините, ще си пия мастичката и ще ви завиждам за силните емоции! ))
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Kak e, банда,ще ни бъде ли нас - Химкофеновете?Поздрави на всички - гледам доста нови участници тук?

Коментар

• ЗАРКО - 106 , ИСКА ТИ СЕ ДА КУПИШ ПО ЕВТИНО НО... !

НАТИСКАШ , НО ..... !

ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ТЪРСИШ НА 50 СТ .!

ПОЗДРАВИ , ПРИЯТЕЛ !
                          Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

• Дружеството вече изпълнява оздравителния си план, според който за 15 години трябва да бъдат изчистени дългове от 85 млн. лв. По 120 хил. лв. месечно ще бъдат изплащани на бившите работници. Върнат е и целият дълг към държавата в размер на 4,6 млн. лв., каза шефът на управителния съвет Андрей Семерджиев.

Източник: Money.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                              Първоначално изпратено от nevermind
                              Първоначално изпратено от M-yMaker
                              Първоначално изпратено от cmexypko
                              Първоначално изпратено от M-yMaker

но НХ = Х ?
                              НХ - Ново Химко
                              то че ми е "Хикс" темата - така си е, но по скоро имах предвид
                              Н(ово) Х(имко) = Х(имко) ?
                              absElutno!
                              Тука трябва да е abSELLutno )
                              Или може би - ЕбсЕлютно

Коментар

• До сега рекорда по обем е бил на 04/09/2006 - 1556008, но все пак има още време до края на сесията!
                                Оставям Ви сами да проверте цената на която са се търгували тогава!

Не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

Working...
                                X