Аз все си мисля, че това увеличение на капитала се прави на малко по-ниска цена от "реалната", за да предизвика голям интерес сред инвестиционната общност и бизнес средите, което си е на практика чиста реклама, но, от друга страна, емисионната цена надали е много по-ниска от реалната, защото това би означавало мажоритарният собственик сам да навреди твърде много на своите интереси, повече отколкото си заслужава тази реклама и осветляване на дружеството. Същото важи и за размера на увеличението - трябва да е приблизително колкото интереса, но в никакъв случай по-голям, за да не се развали добрият имидж на дружеството.
Всичко това ме навежда на мисълта, че ще се стигне до изкуствено голямо свръхзаписване, защото всички очакват свръхзаписване и участват с по-голям от желания реално капитал. А след излизането акциите ще се търгуват на нива 4,5-4,7 лв като средносрочно ще се достигне нива от 5 лева.
Успех на всички бъдещи акционери на Химимпорт!
Всичко това ме навежда на мисълта, че ще се стигне до изкуствено голямо свръхзаписване, защото всички очакват свръхзаписване и участват с по-голям от желания реално капитал. А след излизането акциите ще се търгуват на нива 4,5-4,7 лв като средносрочно ще се достигне нива от 5 лева.
Успех на всички бъдещи акционери на Химимпорт!
Коментар