IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мостстрой АД (5MY / MOSTS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мен ми прави впечатление, че земите и сградите пак намаляват. Явно имотите на мостс се прехвърлят на други лица.

Коментар

• Сега оглеждам и отчета по-добре, то и какъв отчет просто нямам думи (така направен, че да не се разбере нищо) и какво да видя загубата не е била 452 000 лв. както в отчета за приходите и разходите, а 965 000 лв. (отчета за собствения капитал). Винаги съм бил горд, от печалбата ми от акциите на Мостстрой закупени на 9 лв. и продадени на 450 лв., ама сега ще ме е срам да се хваля, защото дружеството май ще си запази за дълго името за най-голям спукан балон.

Не е препоръка за покупка или продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
        Ще ви помоля да не злорадствате наистина. Някои очакваха такъв отчет други не. Пожелавам на инвестиралите в МОСТС, успех и здрави нерви и следващия път да гледат фундамента на дружеството, в което инвестират.
        В грешка си, не злорадствам заради отчета(както казах, спред мен е добър, изключвайки един ред), радвам се на Пепи, който драскаше по 1 Библия и 2 Корана във всеки пост за МОСТ(я, и рима имало), а сега стана лаконичен.

Коментар

• Какво нещо са наистина очакванията))))

И аз очаквах по-лош отчет...от...неотразени вземания и разни др.фактори
          Та, този започва даже да ми харесва:
          -ДМА нарастват над 20%....ами браво, нали ще се строят мостове и магистрали
          -материалните запаси--скачат почти двойно
          -почти тройно увеличение на кеша
          -активите нарастват с над 60%

-нарастването на задълженията ...по-малко от двойно

Само договорите, по които работят в момента са два пъти повече от балансовото им число...

Оставам си фен на тази позиция)))и на по-добрите пътища в България)))

Коментар

• Първоначално изпратено от patkan
            Ако не се гледа графата печалба/загуба, може да се каже, че отчетът е добър, но както се казваше в "Приятели" щом стане въпрос за храна: "Джоуи не дели" Та и с Божков тъй... и при MOSTS и при HDPAT това е бъдещето - нарастващи приходи, загуба, клоняща към нулата. Ако имат сериозни намерения, ще извадят рано или късно печалбата, иначе свиват шатрата и циркът си отива... Нямам акции на гореспоменатите дружества, но съм фен на Пепи!

Какъвто и да е отчет да бяха изкарали нямаше как да оправдае моментната цена, ама този ...... При такъв отчет цена и 60 лв. на акции ще е много, ако щат да си работят денонощно и да строят хиляди мостове. Честно загуба и то при условие, че времето през септември - декември беше чудесно за работа, а наистина имат и поръчки, просто е безумие. Не ми се коментира повече, защото повечето тука се дебели глави и каквото и да им се каже знаят две неща - майстора работи много и като спечелим този или онзи проект какви печалби ще изкараме. Ако продължават да изкарват така пари да не земат и да фалират

ПС: Надявам се да не ми се обидите много, но истината боли.

Коментар

• Това е един прекрасен отчет четете между редовете.Пре предния отчет разпродадоха до около 150 лв а сега къдесме

Коментар

• Ще ви помоля да не злорадствате наистина. Някои очакваха такъв отчет други не. Пожелавам на инвестиралите в МОСТС, успех и здрави нерви и следващия път да гледат фундамента на дружеството, в което инвестират.

Коментар

• Задължения по търговски заеми___________478
                  Задължения към доставчици и клиенти____8828
                  Задължения по получени аванси_________3287
                  Задължения към персонала______________2875
                  Данъчни задължения, в т.ч.:_____________2393
                  - корпоративен данък върху печалбата______0 ( )
                  - данък върху добавената стойност_______355
                  - други данъци________________________2038
                  Задължения към осигурителни предприятия_1599
                  5. Други краткосрочни задължения_________120

Задължения към Пепи - 0! Т.е. или всичко му е платено или са го минали я като персонал я като аванс

Имам акции. ( И с Пепи имаме много общи позиции )

Коментар

• Гроздето е кисело и е на високо, какво да говорите, освен да злорадствате друго не ви остава. :-))))

Коментар

• Първоначално изпратено от the mag
                      Абе хора, та това е 27% над цената на които сте почнали годината, какво сте се заоплаквали...
                      Не ве, не се оплакваме, злорадстваме, щото Пепи се задави докато ядеше отчета на MOSTS, пресипна и няма вече да може да надува гърло по възлюбената си позиция(разбирай "ще пише само с малки букви, край на големите").

Коментар

• Нямам акции тук ама ми стана много любопитно да видя кво е станало та толкова се реве във форума. Мислех си че до 850, може би 800 е паднала И кво да видя- минимум от 906. Абе хора, та това е 27% над цената на които сте почнали годината, какво сте се заоплаквали...

Коментар

• Ако не се гледа графата печалба/загуба, може да се каже, че отчетът е добър, но както се казваше в "Приятели" щом стане въпрос за храна: "Джоуи не дели" Та и с Божков тъй... и при MOSTS и при HDPAT това е бъдещето - нарастващи приходи, загуба, клоняща към нулата. Ако имат сериозни намерения, ще извадят рано или късно печалбата, иначе свиват шатрата и циркът си отива... Нямам акции на гореспоменатите дружества, но съм фен на Пепи!

Коментар

• Спокойно,колеги този бик пак ще си навири рогата,направо може да се изправи на два крака като същински минотавър...въпроса е кога и имаме ли нерви да чакаме (и акции естествено)...
                            "Аз винаги казвам истината,дори и когато лъжа!"

Коментар

• ето откъде ще излязат доста пари и ще влязат в по-добри дружества

кой каза, че нямало пари....има, в балонерите е пълно )) все едно са си на кеш

Коментар

• Отчет под очакванията, а! Този бик май ще излезе в пенсия за известно(или неизвестно) време. Ще даде път на други млади добичета да търсят щастие под слънцето!

Израз на лично убеждение.Не е препоръка!

Коментар

Working...
                                X