If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако приемем хипотезата, че Капман ще продължат стратегията на ПОСТЕПЕННО излизане от позизицията /с леки поддръжки/, то някои хора могат да бъдат спокойни. Падането ще е плавно.
Не препоръка за нищо.
* think positive * think simple * think big *
* be moderate * be cool * be yourself *
...... защо отчетите на HDPAT са на печалба (консолидираните), a тези на MOSTS са на загуба?!?!
За жалост, всъщност зависи от гледната точка, доста хора гледат именно печалбата... И само нея.
Странно, но до днес едва ли всички купувачи са се надявали, че отчета ще донесе печалба от, да речем, 40 млн. лева. С такава печалба толкова широко приетото за меродавно съотношение P/BV щеше да има "по-нормални" стойности. И кои по-точно са нормалните? Според Инсайдер-а 16 означава много голям балон. А 6 по-добре ли е? Или 0,5? Защото мога да дам примери и за двата случая, като първото се купува като лудо, а второто - не. Интересно.
Айде, моля, не се притеснявайте толкова за акционерите на Майстор МОСТС. :-))
Понеже си ми любимец, ще ти обърна внимание на един особено интересен факт. Може би най-интересния от всичко, което се изписа тук. Щом има толкова негативно настроени пишещи /темата е една от най-коментираните тази вечер/, значи няма кой да продаде утре.
Абе, забравихте ли, че сме в ЕС и корпоративният данък е 10%, и офшорките вече не са на мода ! ))) Както се казва "пилците се броят на есен", а Вие си четете отчетчета. :-)) И каква загриженост само. :-))) Айде, моля, не се притеснявайте толкова за акционерите на Майстор МОСТС. :-))
Браво, какво е това внимание към отчета на мостчетата))
Като нямате акции, кое точно ви притеснява или се радвате колко умничко сте гледали досега отстрани)))няма лошо...
Q4 даже е по-добър от Q3/кой не ги прави врътките с обезценки/, има ги и индикациите за много работа ...
...какво ли сте писали през октомври))...
мдаа, да видим сега колко още ще го държите балона
още колко отчета ви трябват за да разберете че той батко с миноритари не дели
има си офшорки където ще си преточва каймака пък вие стискайте акцийки балонни и се кьоркайте на сайта на агенция пътища коя магистрала бил спечелил, кой мост щял да строи Рибоци!
ама аз искам да питам след като HDPAT има конкуренция, а MOSTS няма, защо отчетите на HDPAT са на печалба (консолидираните), a тези на MOSTS са на загуба?!?!
нали като е монополист уж МОСТС, то трябва да ехеее далеч напред в печалбата?!
Не искаш да попиташ, а да се погавриш(няма лошо, разтоварват се хората), ама логиката ти куца...
Аз също се чудя защо наистина толкова го плюете отчета. Открай време е ясно, че тук и при HDPAT (както и за жалост в много други дружества) се търгуват очаквания.
Лично мое мнение е, че докато при HDPAT има голяма конкуренция, при MOSTS нещата стоят доста по-добре и в строенето на мостове са едва ли не монополист. Не притежавам акции, защото са ми много скъпи, но с удоволствие бих си купил
ама аз искам да питам след като HDPAT има конкуренция, а MOSTS няма, защо отчетите на HDPAT са на печалба (консолидираните), a тези на MOSTS са на загуба?!?!
нали като е монополист уж МОСТС, то трябва да ехеее далеч напред в печалбата?!
Аз също се чудя защо наистина толкова го плюете отчета. Открай време е ясно, че тук и при HDPAT (както и за жалост в много други дружества) се търгуват очаквания.
Лично мое мнение е, че докато при HDPAT има голяма конкуренция, при MOSTS нещата стоят доста по-добре и в строенето на мостове са едва ли не монополист. Не притежавам акции, защото са ми много скъпи, но с удоволствие бих си купил
незнам какво толкова ви разочарова в отчета ,вярно че няма печалба , ама това не е нищо ново , на всички ни е известно че мостовете се търгуват на очаквания .А рано или късно и това ще стане
А, че загубата по ОПР е 452 000 лв. / по 4,04лв. за акция/ е абсолютно вярно. Също толкова вярно е, че собствения капитал намалява с 965 000 лв. / 8,62 лв. на акция/ поради последващи преоценки на активите и пасивите /които явно не са в полза на акционерите/. Като прибавим към това и факта, че счетоводната стойност на акция е 56,16лв. ?!?!?! или P/BV = 16 ?!?!?! направо не е за разправяне :-)
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Сега оглеждам и отчета по-добре, то и какъв отчет просто нямам думи (така направен, че да не се разбере нищо) и какво да видя загубата не е била 452 000 лв. както в отчета за приходите и разходите, а 965 000 лв. (отчета за собствения капитал). Винаги съм бил горд, от печалбата ми от акциите на Мостстрой закупени на 9 лв. и продадени на 450 лв., ама сега ще ме е срам да се хваля, защото дружеството май ще си запази за дълго името за най-голям спукан балон.
Не е препоръка за покупка или продажба
Имаш някаква грешка, Абритус. Загубата си е точно, колкото в ОПР.
Нямам никаква грешка, погледни собствения капитал текущ период - предходен период. Разликата от 965 000 лева е загубата на дружеството. Правена е преоценка на активите (между другото почти целия собствен капитал е натрупан от преоценка на активи, а не от резерви получени от печалби, които все се очакват) при които дружеството намалява със 657 000 лв. преоценъчния резерв. Това трябва да бъде включено в отчета за приходи и разходи, в графата разходи по икономически елементи, като други разходи и така да увеличи загубата. Явно са счели, че загубата и сега е много и не са го направили това. Но какво да се прави, то достатъчно човек да им погледне отчета за паричния поток, който сто на сто няма нищо с действителността. Какво да очакваш с такъв мажоритар всъщност.
незнам какво толкова ви разочарова в отчета ,вярно че няма печалба , ама това не е нищо ново , на всички ни е известно че мостовете се търгуват на очаквания .
А рано или късно и това ще стане
а растящите приходи от продажби , материални запаси , незавършено производство и вземания са доказателство че дружеството се азвива и работи здраво ,
Сега оглеждам и отчета по-добре, то и какъв отчет просто нямам думи (така направен, че да не се разбере нищо) и какво да видя загубата не е била 452 000 лв. както в отчета за приходите и разходите, а 965 000 лв. (отчета за собствения капитал). Винаги съм бил горд, от печалбата ми от акциите на Мостстрой закупени на 9 лв. и продадени на 450 лв., ама сега ще ме е срам да се хваля, защото дружеството май ще си запази за дълго името за най-голям спукан балон.
Не е препоръка за покупка или продажба
Имаш някаква грешка, Абритус. Загубата си е точно, колкото в ОПР.
Коментар