IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...?ref=mobileapp

Коментар

• Гуру тук не мисля, че има.
      Надали са малко нагълталите вода.
      Аз виждам актива как се топи, печалбата от миналата година как е двойна загуба по спомен и такива неща. А и как пада актива, който вади оперативна печалба.
      Друга бира са цесиите и водевила, който би последвал с тях.
      Но като цяло за едни чашата е полупразна, за други - полупълна.
      Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
        Какво по-точно имаш предвид?
        Малко ми е неудобно пред ГУРУТО на позицията да изказвам мнение ( щом питаш така вероятно има някакви уловки ),ама все пак :
        Приходите се покачват въпреки спада цените на петролните продукти.
        Все повече нараства дела на търговията на едро.
        Рязко намалели текущи пасиви ( е и активите падат ,но с по малко ).
        Печалбата е рекордна ,макар че се дължи на финансови приходи все пак е супер на базата резултата от предния отчет.
        Даже и загубата от оперативна дейност е приемлива ,щом се дължи на
        плащания на доставчици.Появява се за пръв път от 2 години и се надявам да се дължи на покупка на повече горива.
        Това е накратко по цифрите . Тенденцията в развитието е добра ,но трябва да се види и консолидацията.
        Това ,което ме притесняваше основно е чия собственост е Елит Петрол – Ловеч е показано в материалите.
        За липсата на задължения към Корп.банка - засега оставям без коментар.

Затова вчера си купих още 1100 бр и ще чакам развитието на сагата с КТБ , големите акционери и държавния дял.

Коментар

• Като гледам са отчели положителни разлики от прехвърляне на дъщерните дружества и от там идва голямата печалба.. това не ми изглежда много повод за радост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
            Той отчетът е добър,

С риск да се повторя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнение
              Т ВАС ще отмени със сигурност това решение, .....
              И кой ще обжалва?
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                Излезе ииндивидуален тримесечен отчет ,който според мен е добър. -
                http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831496285

Но акцията си има доста подводни камъни и тъмни страни.
                Той отчетът е добър, но все пак цялата сага около собствеността на Петрол продължава. С малоумното си решение за цесиите, САС направо закопават Петрол и всички усиля (да не говорим и милионите левове) хвърлени от Гришата, за да стабилизира компанията. ВАС ще отмени със сигурност това решение, но все пак нека не забравяме и че мустакатият се опитва да си опази активите от разграбване и е извадил явно дебелата пачка с пари от Сърбия.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                  Излезе ииндивидуален тримесечен отчет ,който според мен е добър.

Коментар

Какво става?
                    Излезе ииндивидуален тримесечен отчет ,който според мен е добър. -
                    http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831496285

Но акцията си има доста подводни камъни и тъмни страни.

Коментар

Какво става?
                      Имат си хората пари,харчат(инвестират)

Коментар

• Какво става?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/..._data_20_juni/

Съдът: Фалитът на КТБ е с дата 20 юни

БНБ обжалва в съда решението за фалита на КТБ, иска по-ранна дата - 28 апр
                          Неплатежоспособността на Корпоративна търговска банка (КТБ) е настъпила още в деня, в който банката затвори и беше поставена под специален надзор - 20 юни 2014 г. Това реши Софийският апелативен съд и отмени решението на долната инстанция, според което начална дата на неплатежоспособността беше шести ноември 2014 г. – когато Българската народна банка (БНБ) отне лиценза на КТБ...

това според мен ще обърка в Петрол ...картите на масата.....
                          СПоред мен ВКС ще отмени това решение, защото е безумно глупаво. Специалния надзор не настъпи след като банката затвори. Тя реално можеше да продължи още известно време да работи преди да й свършат парите. Специален надзор бе въведен след като бе поискан самите изпълнителни директори на КТБ. Това е инструмент, с който БНБ може да помогне на закъсали банки да избегнат фалита или да ги защити при злонамерени атаки. Именно тук е проблемът в репението на СГС. Те приемат, че специален надзор се поставя, когато банката е изпаднала вече в неплатежоспособност, което на практика означава, че е фалирала вече, а законът за БНБ казва съвсем друго. Просто СГС или са получили добри финансови потоци от Сърбия или просто са си тъпи и не познават законите. Ето защо няма да се случи нищо след това решение.

Коментар

• копаете ли тук? .................. копаете ли? .............. мисирко, петрол ли търсиш или дъно
                            Last edited by polki; 08.07.2015, 02:02.
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                              Доста от сделките с разпореждане с активи са недействителни и се връщат в патримониума на Петрол .

Разбира се някой трябва и да свърши работата си !
                              Както се казва:"Да бе,да."
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от efron80 Разгледай мнение
                                Не обръщам внимание на комунисти които създадоха модела КОЙ
                                Нора Ананиева и отрочетата и как ще ги квалифицираш !?

Коментар

Working...
                                X