Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Гуру тук не мисля, че има.
Надали са малко нагълталите вода.
Аз виждам актива как се топи, печалбата от миналата година как е двойна загуба по спомен и такива неща. А и как пада актива, който вади оперативна печалба.
Друга бира са цесиите и водевила, който би последвал с тях.
Но като цяло за едни чашата е полупразна, за други - полупълна.
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеКакво по-точно имаш предвид?да изказвам мнение ( щом питаш така вероятно има някакви уловки ),ама все пак :
Приходите се покачват въпреки спада цените на петролните продукти.
Все повече нараства дела на търговията на едро.
Рязко намалели текущи пасиви ( е и активите падат ,но с по малко ).
Печалбата е рекордна ,макар че се дължи на финансови приходи все пак е супер на базата резултата от предния отчет.
Даже и загубата от оперативна дейност е приемлива ,щом се дължи на
плащания на доставчици.Появява се за пръв път от 2 години и се надявам да се дължи на покупка на повече горива.
Това е накратко по цифрите . Тенденцията в развитието е добра ,но трябва да се види и консолидацията.
Това ,което ме притесняваше основно е чия собственост е Елит Петрол – Ловеч е показано в материалите.
За липсата на задължения към Корп.банка - засега оставям без коментар.
Затова вчера си купих още 1100 бр и ще чакам развитието на сагата с КТБ , големите акционери и държавния дял.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеТой отчетът е добър,
С риск да се повторя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеТ ВАС ще отмени със сигурност това решение, .....Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИзлезе ииндивидуален тримесечен отчет ,който според мен е добър. -
http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831496285
Но акцията си има доста подводни камъни и тъмни страни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеИзлезе ииндивидуален тримесечен отчет ,който според мен е добър.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеКакво става?
http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831496285
Но акцията си има доста подводни камъни и тъмни страни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеКакво става?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеhttp://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/..._data_20_juni/
Съдът: Фалитът на КТБ е с дата 20 юни
БНБ обжалва в съда решението за фалита на КТБ, иска по-ранна дата - 28 апр
Неплатежоспособността на Корпоративна търговска банка (КТБ) е настъпила още в деня, в който банката затвори и беше поставена под специален надзор - 20 юни 2014 г. Това реши Софийският апелативен съд и отмени решението на долната инстанция, според което начална дата на неплатежоспособността беше шести ноември 2014 г. – когато Българската народна банка (БНБ) отне лиценза на КТБ...
това според мен ще обърка в Петрол ...картите на масата.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнениеДоста от сделките с разпореждане с активи са недействителни и се връщат в патримониума на Петрол .
Разбира се някой трябва и да свърши работата си !Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от efron80 Разгледай мнениеНе обръщам внимание на комунисти които създадоха модела КОЙ
Коментар
Коментар