IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
    искам да доуточна> намаляването на баланса е положително в тази конюнктура, но не виждам как един миноритар би спечелил в тази акция??
    Да, положително е, но както спомена въпроса е гледната точка.
    За едни чашата е полупразна, за друг обаче е полупълна, че да не казвам и нагоре.
    Иначе едни 234 млн. ако са от тук ще ги търсим, а това, че актива рЕзко се е хързулнал, ще търсим тука едни пари...А тия милиони като нищо са при Алфа и Корект, за 100 и за 40 млн., ама май лева бяха несъстоятелностите, ама едните май бяха с дата, преди писмото на КТБ за предсрочност.
    Може и много да греша.
    Без препоръки!

Коментар

• искам да доуточна> намаляването на баланса е положително в тази конюнктура, но не виждам как един миноритар би спечелил в тази акция??

Коментар

• [QUOTE=Монти;1059904919

Това е интересен момент ....234 м. лв за Петрол а той струва по 60 м. .по акции.....
        Може да е жълтина но е ....[/QUOTE]

по отчет има 82 М. собствен кап. !!

при тези параметри, цената трябва да е 0,01 Лв.. Къде са отишли тези 234 м.???.. Гришо и Цецо със сигурнст няма да ги разделят с миноритарите!!

Целият баланс е олекотен със 163 Мио.!! за 1 година (307 - 144)

после иди и инвестирай в БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          :Това е ясно ....
          Важното докъде му стига на тиквата и грух интереса ,тук ....
          Съда и прокуратурата са техни и ще отсъдят каквото те искат като с Шлифера , фалшифицираните избори и т.н..
          След нам си колко прехвърляния какво точно ще отсъдят, че ми е повече от интересно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Това е интересното, как остава непроменен като има принудителна продажба на Елит Петрол?
            Да не говорим, че приходите заради ниски цени намалявали, но в същото време намаляват литрите.
            Как па замина вчерашния пост, а хубаво мислех другаде да го пращам тоя пост, пък не ми се рови сега.
            По спомен...станциите същите, а спада на продажби откъде и що така. Особено в литрите. Дългове освен облигазиите не останали, към 80 млн. стопени, които са към дъщерно. Дъщерно обаче е получило и Еврокапитал и Варна сторидж срещу 80 млн., като Еврокапитал беше за 28.5 млн., пита се колко е Варната, върти ми се наистина, че в един момент беше издут актива там до 50 млн., но мога много да греша. Собствения капитал вече е 83 млн. или леко под регистрирания от 109 млн.Активите...500 + млн. бяха, после 375 млн. ли, сега 144 млн. май беше актива.
            Отделно някакви запори на сметки за евентуални до $ 30 млн., Резерва нещо имаше претенции пак за едни десетки милиони.
            Мече, какво да гони държавата според теб, то колко пъти се прехвърля собственост, активи, ние чакаме държавата да си събере масата. Ей вчера писах - дирели 234 млн., от кой обаче било тайна, не мисля че са много клиентите на КТБ с такива задължения.Което не ограничава кръга до един субект все пак.
            Нямам никакви препоръки, писал съм по спомен!
            :Това е ясно ....
            Важното докъде му стига на тиквата и грух интереса ,тук ....
            Съда и прокуратурата са техни и ще отсъдят каквото те искат като с Шлифера , фалшифицираните избори и т.н..

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Това е интересен момент ....234 м. лв за Петрол а той струва по 60 м. .по акции.....
              Може да е жълтина но е ....

Ей сега ще те налази ефрона как постваш от прасешкия сайт.
              ОК, ако приемем, че искат 234 млн. от дружество, което в отчета показва само 30 млн. и то по облигации, то въпросът е как ще ги сберат? По-долу писах как Еврокапитал и Варна отиват в дъщерно. Сещаш ли се с дъщерно на дъщерното на дъщерното чия санкция се иска за разпореждане с активи? На арменския поп.
              Запор на акциите на Сульо, Пульо, Атанас и аз - ти ми запорирай акциите, пък аз ще ти ги дам и без бой като актива е леко встрани от тях.
              Нямам никакви препоръки, брътвежи разни рано сутрин!

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                Броя на бензиностанциите остава непроменен 335 бр. мисля което е добре,също и дълга значително намалява обаче има брутална обезценка на активи......Пишат още че приходите намаляват главно заради по-ниските цени на горивата.....Консолидиран отчет ни трябва

Това е интересното, как остава непроменен като има принудителна продажба на Елит Петрол?
                Да не говорим, че приходите заради ниски цени намалявали, но в същото време намаляват литрите.
                Как па замина вчерашния пост, а хубаво мислех другаде да го пращам тоя пост, пък не ми се рови сега.
                По спомен...станциите същите, а спада на продажби откъде и що така. Особено в литрите. Дългове освен облигазиите не останали, към 80 млн. стопени, които са към дъщерно. Дъщерно обаче е получило и Еврокапитал и Варна сторидж срещу 80 млн., като Еврокапитал беше за 28.5 млн., пита се колко е Варната, върти ми се наистина, че в един момент беше издут актива там до 50 млн., но мога много да греша. Собствения капитал вече е 83 млн. или леко под регистрирания от 109 млн.Активите...500 + млн. бяха, после 375 млн. ли, сега 144 млн. май беше актива.
                Отделно някакви запори на сметки за евентуални до $ 30 млн., Резерва нещо имаше претенции пак за едни десетки милиони.
                Мече, какво да гони държавата според теб, то колко пъти се прехвърля собственост, активи, ние чакаме държавата да си събере масата. Ей вчера писах - дирели 234 млн., от кой обаче било тайна, не мисля че са много клиентите на КТБ с такива задължения.Което не ограничава кръга до един субект все пак.
                Нямам никакви препоръки, писал съм по спомен!

Коментар

• Държавата с решителен удар да изтръгне "Петрол" от Гриша Ганчев! Новите квестори, заменили прислужниците на Костов, пипат здраво!
                  Автор: Ивайло Крачунов

09:31 | 24.11.2015

ИЗВЪНРЕДНО в ПИК! Държавата с решителен удар да изтръгне "Петрол" от Гриша Ганчев! Новите квестори, заменили прислужниците на Костов, пипат здраво!

Държавата ще направи серия от действия за въвеждането на железен ред в собствеността на "Петрол" и изтръгването му от ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, научи ПИК.

Първата стъпка бе направена преди дни, когато новите квестори Кристи Маринова и Ангел Донов заведоха рекорден иск от 234 млн. лева в Софийския градски съд срещу нефтената компания.

Двамата служители замениха прислужниците на Костов, които му позволиха безпрепятствено да измъкне държаните си на преференциална лихва влог в КТБ.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство за умишлена безстопанственост срещу Елена Костадинчев и Станислав Лютов. Разследването срещу квесторите на фалиралата банка е за това, че в периода от ноември 2014 г. до 26 март 2015 г., в качеството им на длъжностни лица, умишлено не са положили достатъчни грижи във връзка с възложената им работа – запазване на повереното им имущество на КТБ.

Дошлите на техните места Маринова и Донов са решили да спазят законодателството до последната буква и да следят за всяка една нередност.

До момента синдиците водеха битката за осребряване на активите на "Петрол" в полза на държавата чрез процедури по несъстоятелност на два от големите акционери в "Петрол" – "Корект фарм" и "Алфа Кепитъл", както и чрез запор на акции на дружества от групата.

"Корект фарм" и "Алфа кепитъл" държат 47% от акциите на "Петрол", което все още се контролира от ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев. В края на 2014 г. той успя да смени ръководството на дружеството, като оглави управителния съвет, а в надзорния съвет вкара кумеца си Николай Гергов. Смени и седалището на компанията от Бургас в Ловеч.

След това чрез апорти и прехвърляния, Гриша Ганчев успя да вкара ключови активи – 330 бензиностанции на "Петрол" в дъщерното дружество "Елит Петрол", чиито акции бяха запорирани от синдиците по-рано през годината.

ПИК научи, че квесторите ще бъдат подпомогнати и от поне още две държавни институции за въвеждане на прозрачност в "Петрол".

Очаква се това да бъдат Министерство на финансите и НАП. Благодарение на тях, както и на Агенция "Митници" в държавата бяха събрани близо 2 млрд. лева от пресичане на контрабанда с алкохол, цигари, петрол и тютюневи изделия...

Може да е жълтина но е ....
                  Last edited by Монти; 24.11.2015, 09:48.

Коментар

Та отчет излезе, никой държател ли не го прегледа?

За какво да пишем, вие като писахте с дех и други колеги да не остана нещо за поколенията.....
                    На мен ме интересува докъде ще стигне държавата в играта....
                    Дали ше го разпродадете в моменнта това са емоции.... и важи правилото за цялата борса.....в момента се търси дъното а ако се намери да не се копае под него....

Коментар

Та отчет излезе, никой държател ли не го прегледа?
                      Броя на бензиностанциите остава непроменен 335 бр. мисля което е добре,също и дълга значително намалява обаче има брутална обезценка на активи......Пишат още че приходите намаляват главно заради по-ниските цени на горивата.....Консолидиран отчет ни трябва

Коментар

• Та отчет излезе, никой държател ли не го прегледа?

Коментар

• Цецо Василев Фараона + Гриша Ганчев Джуджето = ВНЛ!

Коментар

Черпака май става все по-голям...
                            Какво имаш в предвид

Коментар

• Черпака май става все по-голям...

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff
                                При някой следващ отчет неизбежно ще се забележат случили се събития, доколкото ги е имало.
                                Особено консолидиран.

Коментар

Working...
                                X