IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Hris0 Hrist0v Разгледай мнение

Е да де. Значи Петрол е продало изкупените преди година собствени акции. Това значи, че компанията оценява една своя акция на 30 ст. Нали така или аз не съм разбрал правилно?
    И аз бих ги продал:
    1.- от този пакет акции за точно 1 година Петрол имат 75 % профит .
    2.- има акционер ,който иска да придобие дял в дружеството.
    3.- трябва да се формира цена за пакета на КОРП.

Коментар

Е да де. Значи Петрол е продало изкупените преди година собствени акции. Това значи, че компанията оценява една своя акция на 30 ст. Нали така или аз не съм разбрал правилно?
      Не ми се рови кой беше акционера с 2.54 %, но в този период е била 35-40 стинки акцията. Естествено със смешен обем.
      Интересно е тези малко над 830 хил. лв., че ще се плащат до края на годината.
      Едрова работа!
      Забавно е и СК как се движи във времето и как ще е догодина по това време да речем.
      По графика излиза последна сделка от 8.2. Половин година затворен капитал...Не, че като го пуснат ще е много отворен предвид входа на мнозина...
      Last edited by Jekata; 09.08.2017, 09:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

В края на месец юли 2017 година е сключен договор за продажба на държаните 2,767,135 броя
        собствени акции на Дружеството на цена от 0,30 лв. за 1 акция при условията на разсрочено
        плащане,
        като 10 % от цената е дължима в тридневен срок, а оста-р.ктгтче дължим до края на 2017
        година.

Коментар

• През юли 2016 година в изпълнение на Решение на Управителния Съвет Дружеството е
          придобило 2,772,137 обикновени безналични собствени акции с номинална стойност 1 лев
          всяка, представляващи 2,54 % от капитала. През месец октомври Дружеството продава 5,002
          броя от тях на несвързано лице.

Към края на отчетния период акционери в Дружеството са:
          Акционер 30 юни 31 декември
          2017 2016
          Алфа Кепитъл АД 28.85% 28.85%
          Юлинор ЕООД 23.11% 23.11%
          Корект Фарм ЕООД 18.31% 18.31%
          Перфето консултинг ЕООД 16.43% 16.43%
          Корпоративна търговска банка АД 5.51% 5.51%
          Петрол АД (изкупени собствени акции) 2.53% 2.53%
          Вип Пропъртиз ЕООД 2.26% 2.26%
          Министерство на икономиката 0.65% 0.65%
          Ел Трейдинг ЕООД - -
          Други миноритарии акционери 2.35% 2.35%
          100.00%
          100.00%

Коментар

Четохте ли отчета? Последния абзац е, че са продадени 2,7 млн. акции на цена от 30 ст. Така че колегата да е спокоен. Не знам обаче на кого са ги продали. пише, че е събитие настъпило след края на отчетния период. остава да видим следващия тримесечен отчет кой е продал и на кого. Но както и очаквах, след всичките хватки и обратен сплит, накрая ако ни оставят акции ще са със стойност 0.
            В края на месец юли 2017 година е сключен договор за продажба на държаните 2,767,135 броя
            собствени акции на Дружеството на цена от 0,30 лв. за 1 акция при условията на разсрочено
            плащане,
            като 10 % от цената е дължима в тридневен срок, а оста-р.ктгтче дължим до края на 2017
            година.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Явно предвид замразяването като мине три месеца ли беше и уж взимаха счетоводна стойност. Така бяха с определени акции и взимаха май хиляда пъти над пазарната им цена, ако не и повече. После нещо ги набиваш в депозитара и там поне няма таксите на ИП. В случая предполагам затова са ти на 0.
              Вече за свещ или не - не бих могъл да се ангажирам, но както са я подкарали то е публично само по отчети. Търговия от колко време няма?
              Четохте ли отчета? Последния абзац е, че са продадени 2,7 млн. акции на цена от 30 ст. Така че колегата да е спокоен. Не знам обаче на кого са ги продали. пише, че е събитие настъпило след края на отчетния период. остава да видим следващия тримесечен отчет кой е продал и на кого. Но както и очаквах, след всичките хватки и обратен сплит, накрая ако ни оставят акции ще са със стойност 0.

Коментар

• Първоначално изпратено от dream1984 Разгледай мнение
                Днеска си получих месечното извлечение от петрол и гледам цена йок....акции да цена 0...та може ли някой с думи прости да каже дали да палиме свещичка за тая акция и да я погребваме или ще я бъде....
                Аз изядох на голЕмото дърво най-дебелия край на 4.60лв та се си мислех поне на лефче да си върна част от вложеното....
                Явно предвид замразяването като мине три месеца ли беше и уж взимаха счетоводна стойност. Така бяха с определени акции и взимаха май хиляда пъти над пазарната им цена, ако не и повече. После нещо ги набиваш в депозитара и там поне няма таксите на ИП. В случая предполагам затова са ти на 0.
                Вече за свещ или не - не бих могъл да се ангажирам, но както са я подкарали то е публично само по отчети. Търговия от колко време няма?

Коментар

• Първоначално изпратено от dream1984 Разгледай мнение
                  Днеска си получих месечното извлечение от петрол и гледам цена йок....акции да цена 0...та може ли някой с думи прости да каже дали да палиме свещичка за тая акция и да я погребваме или ще я бъде....
                  Аз изядох на голЕмото дърво най-дебелия край на 4.60лв та се си мислех поне на лефче да си върна част от вложеното....
                  пиши го тапет и пални една свещичка
                  после си сипи чаша студена вода
                  по-добре е нали?

Коментар

• Днеска си получих месечното извлечение от петрол и гледам цена йок....акции да цена 0...та може ли някой с думи прости да каже дали да палиме свещичка за тая акция и да я погребваме или ще я бъде....

Коментар

• Аз лично нямам, не съм и ровил скоро.
                      Иначе мисля задмина Патката по замразяване?

Коментар

• Нещо случва ли се в тази позиция, някой имали някаква каквато и да е информация ???

Jekata, да си разбрал кога ще се пусне на пазара или до тук бе с тази акция ?

Коментар

• Jeka, много ме кефиш как ги намираш данните . След решението на ОСА от февруари за увеличение / обратен сплит КТБ е подала искова молба да бъде отменено това решение. Съдът е преценил, че щом има искова молба от КТБ срещу увеличението, трябва да спре вписването му. Според определението на съда жалбата на Петрол срещу спиране вписване на увеличението (обратния сплит) е неоснователна (документ от Jekata) и затова капиталът е 109 249 612 акции за ОСА на 27 юни. Но се чака решението на Ловешкия съд относно вписването на промените по партидата на Петрол - искането на КТБ е да бъде отменен обратния сплит. Вероятно това е причината за предложената смяна на седалището в София, свързвам го и с "Цитират се две определения на Софийския Апелативен съд". Дано да бъде отменен обратния сплит и да пуснат търговията по-скоро.
                          За кредиторите - с обявяване на намалението на капитала се приема, че д-то ще изплати задълженията си на кредиторите, несъгласни с намалението. Кредиторите трябва да заявят писмено несъгласието си до 3 месеца. Ако кредитор не бъде удовлетворен, той може да поиска от съда запор или възбрана за обезпечаване на вземането си. Някой има ли идея дали д-то има задължения към такива по-чепати кредитори?
                          Правилното е това, което ще ти донесе дългосрочна радост, макар и да струва краткосрочно усилие.

Коментар

Честито намаление на капитала. http://www.x3news.com/?page=Company&BULSTAT=831496285 За мен това си е чиста проба ограбване на миноритарите, но може и някой, който повече разбира да ги вижда по друг начин нещата. Първо гласуваха за увеличение от 1 на 4 лв. и сега от 4 на 1 лв. В цялата история история ако сте имали първоначално 4000 акции с номинал от 1 лв. = 4000 лв., станаха на 1000 акции с номинал от 4 лв. = 4000 лв. и сега вече имате 1000 акции с номинал от 1 лв. = 1000 лв. Разликата някой я .... (може да довършите изречението) :-)
                            Между другото виж в поканата за събрание в края на юни си пишат, че акциите са си всичко на всички 109 249 612 бр.
                            И това са го гласували на 11 май, а ВТОС потвърждава отказа на ЛОС на 15 май. И се връща седалището в София.

Коментар

• http://tranzit.dir.bg/load.php?id=fv...ky2Apdf2905126

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче$ Разгледай мнение

Жека земи го пусни тоз миньон малко по-едричко,че и без диоптър не се чете таз пощенска марка
                                Просто са точките за капитала в двете събрания.
                                Както и споменатото изречение по-долу.

Коментар

Working...
                                X