128 715 броя са продали Нафтекс в кампанията 5.05-4.301.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеОбезсилването вече няма никакво практическо значение, а само счетоводно.
Логика има по другото описано, въпроса е КОЙ ще излезе елегантно от ситуацията?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Тълкуване на закона, а оттам и свинските черва при други холдинги и икономически групи. Защо точно тук се запънаха - ще се види. Относно търгово - не следва да пропускаме интереса и на държавата с малко над 700 к броя, както и "дребните" 200 хил. отвъд океана, ония 120 хил. на Събев като ФЛ май няма какво да ги мисля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Тълкуване на закона, а оттам и свинските черва при други холдинги и икономически групи. Защо точно тук се запънаха - ще се види. Относно търгово - не следва да пропускаме интереса и на държавата с малко над 700 к броя, както и "дребните" 200 хил. отвъд океана, ония 120 хил. на Събев като ФЛ май няма какво да ги мисля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеТой закона си е пределно ясен, но какво се случва ако не се спази и има ли КФН правомощия да принуди акционерите в дружеството да обезсилят акциите? Аз мисля че КФН не може да ме накара да гласувам със "ЗА" на ОС, ако не искам обезсилване. И дали съда ще допусне търговско дело с ищец КФН - какъв е правния интерес на Комисията в такова дело, каква страна се явява тя по него?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеИменно, изпълни се едната хипотеза - дори да се обезсилят - купувача става мажоритар, освен че пак е мажоритар.
За обезсилването и Батя, и Греъм го повдигнаха въпроса. Такъв прецедент ще е, то даже и Йотов им го рече право.
...]
Коментар
-
Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнениеМисля си, че кошниците са две - едната в "Алфа кепитъл" - КТБ и втората в Нафтекс - Петрол АД, като втората силно намирисва, очаквайки решението на ВАС. Накрая кошницата наистина може да е една, но в КТБ.
Нафтекс е 100 % собственост на АД.
Натам ти е ясно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеТук се очертава едно важно нещо - ВСИЧКИ ЯЙЦА СА В ЕДНА КОШНИЦА - тази на ПЕТРОЛ!!! И според ме няма никакво значение дали ще има обезсилване на акции или не, защото и това е нещо, за което трудно ще бъде взето решение, че такъв крак ще повлече... че фантазията ни е бедна! И нищо не препоръчам, просто разсъждавам в писмен вид!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПич, не разбираш мотивите ни защото си сравнително нов на борсата.
Опита е много ценно нещо в тази игра.
Разбира се той пък дава една свръхувереност, която понякога ни потапя яко..
Но като цяло, като дрепнеш чертата, нещата изглеждат доста красиво... като примерно да биеш Софикса тройно
А сигурните игри са сигурни само в едно отношение - от тях печалбата е минимална - ако има изобщо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнениеТук се очертава едно важно нещо - ВСИЧКИ ЯЙЦА СА В ЕДНА КОШНИЦА - тази на ПЕТРОЛ!!! И според ме няма никакво значение дали ще има обезсилване на акции или не, защото и това е нещо, за което трудно ще бъде взето решение, че такъв крак ще повлече... че фантазията ни е бедна! И нищо не препоръчам, просто разсъждавам в писмен вид!
За обезсилването и Батя, и Греъм го повдигнаха въпроса. Такъв прецедент ще е, то даже и Йотов им го рече право.
АДВ. ЙОТОВ: Считам, че при съответния развой на настоящото дело ще стане налице първия елемент от цял алгоритъм от действия, който ще доведе до обезсилване на акции и намаляване на капитала. Ето това нещо "Петрол" АД не иска да допусне. Според мен е една нормална житейска и правна логика и регулаторът да не допуска това нещо, но има опасност да се случи. Затова ние искаме да докажем, че изобщо не сме в хипотезата на обезсилване на акции. Тезата ми в цялото административно производство е, че това са капиталови инструменти, държани за търгуване, които са краткотрайни.
Въпроса е защо точно тук, така дейно са се захванали с този въпрос.
Препоръки нямам!
Коментар
-
Тук се очертава едно важно нещо - ВСИЧКИ ЯЙЦА СА В ЕДНА КОШНИЦА - тази на ПЕТРОЛ!!! И според ме няма никакво значение дали ще има обезсилване на акции или не, защото и това е нещо, за което трудно ще бъде взето решение, че такъв крак ще повлече... че фантазията ни е бедна! И нищо не препоръчам, просто разсъждавам в писмен вид!
Коментар
Коментар