IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 128 715 броя са продали Нафтекс в кампанията 5.05-4.301.

Коментар

• Никой изявен не купува, доколкото знам.
      Просто някой спекуланти чакаха днешните новини за да влязат
      Аз примерно също си допълних още някой тонче до 2,70 , въпреки че си имам предостатъчно от 2,14

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
        Кой купува днес?
        Никой ли не е продал?

Коментар

• Тук дали е купил благодатен демиург, или коварният бог Локи?
          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
            Обезсилването вече няма никакво практическо значение, а само счетоводно.
            А ей това най ни блазни.
            Логика има по другото описано, въпроса е КОЙ ще излезе елегантно от ситуацията?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

Тълкуване на закона, а оттам и свинските черва при други холдинги и икономически групи. Защо точно тук се запънаха - ще се види. Относно търгово - не следва да пропускаме интереса и на държавата с малко над 700 к броя, както и "дребните" 200 хил. отвъд океана, ония 120 хил. на Събев като ФЛ май няма какво да ги мисля.
              В закона има различни случаи на обезсилване и трудно може да се проследи кой накъде е с краката. Ето Монбат спазиха закона и прехвърлиха акциите им които бяха за обезсилване.

Коментар

Тълкуване на закона, а оттам и свинските черва при други холдинги и икономически групи. Защо точно тук се запънаха - ще се види. Относно търгово - не следва да пропускаме интереса и на държавата с малко над 700 к броя, както и "дребните" 200 хил. отвъд океана, ония 120 хил. на Събев като ФЛ май няма какво да ги мисля.
                е не е ли очевидно, защо някой толкова се напъва да обезсили акциите на нафтекс? този някой в общи линии загуби мача, губейки акциите на петрол холдинг в петрол, които вече не са негови. Ако този някой, който взе властта в Петрол холдинг съвсем наскоро, беше постигнал обезсилване на акциите на Нафтекс, щеше да придобие най-сетне властта в Петрол АД и възможността да се разпорежда с толкова ценните му активи. Но уви, този филм свърши. Обезсилването вече няма никакво практическо значение, а само счетоводно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                  Той закона си е пределно ясен, но какво се случва ако не се спази и има ли КФН правомощия да принуди акционерите в дружеството да обезсилят акциите? Аз мисля че КФН не може да ме накара да гласувам със "ЗА" на ОС, ако не искам обезсилване. И дали съда ще допусне търговско дело с ищец КФН - какъв е правния интерес на Комисията в такова дело, каква страна се явява тя по него?

Коментар

• Кой купува днес?

Коментар

Именно, изпълни се едната хипотеза - дори да се обезсилят - купувача става мажоритар, освен че пак е мажоритар.
                      За обезсилването и Батя, и Греъм го повдигнаха въпроса. Такъв прецедент ще е, то даже и Йотов им го рече право.

...]
                      Той закона си е пределно ясен, но какво се случва ако не се спази и има ли КФН правомощия да принуди акционерите в дружеството да обезсилят акциите? Аз мисля че КФН не може да ме накара да гласувам със "ЗА" на ОС, ако не искам обезсилване. И дали съда ще допусне търговско дело с ищец КФН - какъв е правния интерес на Комисията в такова дело, каква страна се явява тя по него?

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
                        Мисля си, че кошниците са две - едната в "Алфа кепитъл" - КТБ и втората в Нафтекс - Петрол АД, като втората силно намирисва, очаквайки решението на ВАС. Накрая кошницата наистина може да е една, но в КТБ.

Нафтекс е 100 % собственост на АД.
                        Натам ти е ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                          Тук се очертава едно важно нещо - ВСИЧКИ ЯЙЦА СА В ЕДНА КОШНИЦА - тази на ПЕТРОЛ!!! И според ме няма никакво значение дали ще има обезсилване на акции или не, защото и това е нещо, за което трудно ще бъде взето решение, че такъв крак ще повлече... че фантазията ни е бедна! И нищо не препоръчам, просто разсъждавам в писмен вид!
                          Мисля си, че кошниците са две - едната в "Алфа кепитъл" - КТБ и втората в Нафтекс - Петрол АД, като втората силно намирисва, очаквайки решението на ВАС. Накрая кошницата наистина може да е една, но в КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                            Пич, не разбираш мотивите ни защото си сравнително нов на борсата.
                            Опита е много ценно нещо в тази игра.
                            Разбира се той пък дава една свръхувереност, която понякога ни потапя яко..
                            Но като цяло, като дрепнеш чертата, нещата изглеждат доста красиво... като примерно да биеш Софикса тройно
                            Повечето хора не могат да разберат, че единственото което се отплаща на борсата е поемането на риск. Може да се спори за доброто ниво на риск, но не и за нуждата от поемане на риск.

А сигурните игри са сигурни само в едно отношение - от тях печалбата е минимална - ако има изобщо.

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
                              Тук се очертава едно важно нещо - ВСИЧКИ ЯЙЦА СА В ЕДНА КОШНИЦА - тази на ПЕТРОЛ!!! И според ме няма никакво значение дали ще има обезсилване на акции или не, защото и това е нещо, за което трудно ще бъде взето решение, че такъв крак ще повлече... че фантазията ни е бедна! И нищо не препоръчам, просто разсъждавам в писмен вид!
                              Именно, изпълни се едната хипотеза - дори да се обезсилят - купувача става мажоритар, освен че пак е мажоритар.
                              За обезсилването и Батя, и Греъм го повдигнаха въпроса. Такъв прецедент ще е, то даже и Йотов им го рече право.

АДВ. ЙОТОВ: Считам, че при съответния развой на настоящото дело ще стане налице първия елемент от цял алгоритъм от действия, който ще доведе до обезсилване на акции и намаляване на капитала. Ето това нещо "Петрол" АД не иска да допусне. Според мен е една нормална житейска и правна логика и регулаторът да не допуска това нещо, но има опасност да се случи. Затова ние искаме да докажем, че изобщо не сме в хипотезата на обезсилване на акции. Тезата ми в цялото административно производство е, че това са капиталови инструменти, държани за търгуване, които са краткотрайни.

Въпроса е защо точно тук, така дейно са се захванали с този въпрос.
                              Препоръки нямам!

Коментар

• Тук се очертава едно важно нещо - ВСИЧКИ ЯЙЦА СА В ЕДНА КОШНИЦА - тази на ПЕТРОЛ!!! И според ме няма никакво значение дали ще има обезсилване на акции или не, защото и това е нещо, за което трудно ще бъде взето решение, че такъв крак ще повлече... че фантазията ни е бедна! И нищо не препоръчам, просто разсъждавам в писмен вид!

Коментар

Working...
                                X