IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
    ..............................

Личната ми прогноза - дори да няма обиране в понеделник, цената надали ще падне под 3,30-3,40, като връщането до там ще е само временно, от нетърпеливци влезли за бърза спекула, преди да се качи обратно над 4 лв.
    Защо ли и мен ме спохождат същите мисли ....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Шъ върви май пак към 2.

Аз поне не виждам особена причина да я помпат, все пак за новите управляващи най-изгодно е тези акции просто да ги обезсилят.
      Хе-хе, облизваш се май под лозата
      Беше то 2 лв., ще ги видите вече през крив макарон... както я виждам аз Софарма там

Значи КТБ качва цената за да си купи близо 9 млн. бройки на 3,25, а на вас ще се намери някой да ви подари по 2 лв. ... леко наивно ми се струва, но пък мечтите са безплатни

Личната ми прогноза - дори да няма обиране в понеделник, цената надали ще падне под 3,30-3,40, като връщането до там ще е само временно, от нетърпеливци влезли за бърза спекула, преди да се качи обратно над 4 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Жека ,не знам как виждаш нещата ,но ако в понеделник цената не е много над днешната в 16,3 ч до 17 и на 2 янури ще Осредняваме под 3.....
        Не е препоръка...
        От много ако-та, ами-та, ами ако-та, до този извод ли стигнахте накрая точно? Тъпо..

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
          Аз съм добросъвестно лице..........
          През 2008 г., ако не греша годината, пак имаше някакъв такъв спор с акциите на Арома, спряха за известно време от търговия на борсата, и после вдигнаха запора, и за дребните акционери нямаше никакви проблеми.
          Тогава плъзна слух, че Арома е пред фалит, затова имаше криза с тази акция.
          домоуправител

Коментар

• Приложение № 7
            към чл. 9, ал. 1 от НАРЕДБА № 2 от 17.09.2003 г. на КФН

1.34. (Предишна т. 1.31 - ДВ, бр. 82 от 2007 г.) Други обстоятелства,
            които дружеството счита, че биха могли да бъдат от значение за инвеститорите
            при вземането на решение да придобият, да продадат или да продължат да
            притежават публично предлагани ценни книжа.

Защо няма съобщение от емитента за вътрешна информация за Определението на Окръжен съд - гр. Стара Загора? Само за сега мога да предполагам, че няма съобщение за инвеститорите, защото Определението е обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.
            КФН ще проспи ли и този казус?

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
              Kak да ги посочи, като сам цитираш чл. 138 от ЗППЦК ???
              Аз съм добросъвестно лице..........
              През 2008 г., ако не греша годината, пак имаше някакъв такъв спор с акциите на Арома, спряха за известно време от търговия на борсата, и после вдигнаха запора, и за дребните акционери нямаше никакви проблеми.

Коментар

Ами по памет КФН иска за дата на обезсилване изтичането на едногодишния срок, имал съм впредвид, дали ВАС ще уважи тази дата или ще посочи друга..... не съм юрист

Въпреки това, има ли сделки с обезсилени акции или Да

Коментар

Имам такъв въпрос - Определението може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд. Обжалвано ли е или вече е в сила?

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    Сделката на ЧСИ-то не се подлага на съмнение от инвеститорите и от публиката! ... АКО се стигне до обезсилване, датата която ВАС ще посочи и сделките на Нафтекс след тази дата с обезсилени акции...
                    Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение

ЗАКОН ЗА ПУБЛИЧНОТО ПРЕДЛАГАНЕ НА ЦЕННИ КНИЖА

Чл. 138. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Придобиването на финансови инструменти на регулиран пазар от добросъвестно лице е действително, независимо дали прехвърлителят е техен притежател.
                      (2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Сключените и приети за изпълнение сделки с финансови инструменти от Централния депозитар се приключват съгласно правилника на Централния депозитар, независимо от оспорвания и от предявени искове. Изключения се допускат в случаите, предвидени в наредбата по чл. 140. Обезщетенията за вреди се уреждат съгласно търговското и гражданското законодателство.
                      (3) Редът за поправяне на грешните вписвания, извършени от Централния депозитар, се урежда в наредбата по чл. 140.

------------------------------------------------------------------------------------
                      Сделката на ЧСИ-то не се подлага на съмнение от инвеститорите и от публиката!, а оспорването на сделката от Ершов, като ИД на ПХ, според мен цели погасяването на остатъка от 161млн. дълг на ПХ към Петрол или около 60млн.... ПХ има и други активи, все пак

Ако ВАС спази буквата на закона трябва да задължи Петрол да обезсили пакета на Нафтекс, това е според мен... Интересно е, АКО се стигне до обезсилване, датата която ВАС ще посочи и сделките на Нафтекс след тази дата с обезсилени акции...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        От една страна мисля ще излезе една балансова дупка с обезсилването, от друга прецедент и за сходното при редица "конгломерати, групи и т.н.".
                        То ако закона беше само собственика да ги вземе на половин цена - дай Боже всекиму такива закони. Но и при обезсилване ако има такова - мисля все пак дните за него са малко, ако мажоритаря взима дубъл, то и в ситните мисля си отива дубъл, не само на актив, но и на пасив, разбира се.
                        Нямам препоръки!

ЗАКОН ЗА ПУБЛИЧНОТО ПРЕДЛАГАНЕ НА ЦЕННИ КНИЖА

Чл. 138. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Придобиването на финансови инструменти на регулиран пазар от добросъвестно лице е действително, независимо дали прехвърлителят е техен притежател.
                        (2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Сключените и приети за изпълнение сделки с финансови инструменти от Централния депозитар се приключват съгласно правилника на Централния депозитар, независимо от оспорвания и от предявени искове. Изключения се допускат в случаите, предвидени в наредбата по чл. 140. Обезщетенията за вреди се уреждат съгласно търговското и гражданското законодателство.
                        (3) Редът за поправяне на грешните вписвания, извършени от Централния депозитар, се урежда в наредбата по чл. 140.

------------------------------------------------------------------------------------

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                          Събрание на СД на Холда на 15.11, проведено ОСА на Холда на 16.12, Ершов и Мелник акционери.
                          Шахматиста в СД, бай Юнал вътре, Гигов тоже.

Ще каже някой няма връзка, но понеже питахме по-рано къде е батко, а и днес всъщност, та яви се от нищото.

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Jd...v6OiFYU1795388

Коментар

Е то помпането нали беше с цел нафтекс да не прави голяма загуба на притежаваните акции от Петрол. Така ако акциите на нафтекс ще се обезсилват, то и помпането става излишно. А не виждам причина да не ги обезсилят, все пак след това упражнение новия собственик вече ще притежава над 90% а ще е платил за половината.
                            От една страна мисля ще излезе една балансова дупка с обезсилването, от друга прецедент и за сходното при редица "конгломерати, групи и т.н.".
                            То ако закона беше само собственика да ги вземе на половин цена - дай Боже всекиму такива закони. Но и при обезсилване ако има такова - мисля все пак дните за него са малко, ако мажоритаря взима дубъл, то и в ситните мисля си отива дубъл, не само на актив, но и на пасив, разбира се.
                            Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              В понеделник ще го мислим ,но вече се готвя за големи поръчки купува над 2,3 - 2,5 лв...

Не е препоръка...
                              П.П. Проблема е дали няма да сбъркам.... някъде в шахмата....
                              Няма как да се знае, а ако се знае не би трябвало да се търгува

Коментар

Е то помпането нали беше с цел нафтекс да не прави голяма загуба на притежаваните акции от Петрол. Така ако акциите на нафтекс ще се обезсилват, то и помпането става излишно. А не виждам причина да не ги обезсилят, все пак след това упражнение новия собственик вече ще притежава над 90% а ще е платил за половината.
                                В понеделник ще го мислим ,но вече се готвя за големи поръчки купува над 2,3 - 2,5 лв...

Не е препоръка...
                                П.П. Проблема е дали няма да сбъркам.... някъде в шахмата....

Коментар

Working...
                                X