Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеШъ върви май пак към 2.
Аз поне не виждам особена причина да я помпат, все пак за новите управляващи най-изгодно е тези акции просто да ги обезсилят.
Беше то 2 лв., ще ги видите вече през крив макарон... както я виждам аз Софарма там
Значи КТБ качва цената за да си купи близо 9 млн. бройки на 3,25, а на вас ще се намери някой да ви подари по 2 лв. ... леко наивно ми се струва, но пък мечтите са безплатни
Личната ми прогноза - дори да няма обиране в понеделник, цената надали ще падне под 3,30-3,40, като връщането до там ще е само временно, от нетърпеливци влезли за бърза спекула, преди да се качи обратно над 4 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЖека ,не знам как виждаш нещата ,но ако в понеделник цената не е много над днешната в 16,3 ч до 17 и на 2 янури ще Осредняваме под 3.....
Не е препоръка...
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнениеАз съм добросъвестно лице..........
През 2008 г., ако не греша годината, пак имаше някакъв такъв спор с акциите на Арома, спряха за известно време от търговия на борсата, и после вдигнаха запора, и за дребните акционери нямаше никакви проблеми.
Коментар
-
Приложение № 7
към чл. 9, ал. 1 от НАРЕДБА № 2 от 17.09.2003 г. на КФН
1.34. (Предишна т. 1.31 - ДВ, бр. 82 от 2007 г.) Други обстоятелства,
които дружеството счита, че биха могли да бъдат от значение за инвеститорите
при вземането на решение да придобият, да продадат или да продължат да
притежават публично предлагани ценни книжа.
Защо няма съобщение от емитента за вътрешна информация за Определението на Окръжен съд - гр. Стара Загора? Само за сега мога да предполагам, че няма съобщение за инвеститорите, защото Определението е обжалвано пред Пловдивския апелативен съд.
КФН ще проспи ли и този казус?
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеKak да ги посочи, като сам цитираш чл. 138 от ЗППЦК ???
През 2008 г., ако не греша годината, пак имаше някакъв такъв спор с акциите на Арома, спряха за известно време от търговия на борсата, и после вдигнаха запора, и за дребните акционери нямаше никакви проблеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнениеKak да ги посочи, като сам цитираш чл. 138 от ЗППЦК ???
Въпреки това, има ли сделки с обезсилени акции или Да
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеСделката на ЧСИ-то не се подлага на съмнение от инвеститорите и от публиката! ... АКО се стигне до обезсилване, датата която ВАС ще посочи и сделките на Нафтекс след тази дата с обезсилени акции...Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
ЗАКОН ЗА ПУБЛИЧНОТО ПРЕДЛАГАНЕ НА ЦЕННИ КНИЖА
Чл. 138. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Придобиването на финансови инструменти на регулиран пазар от добросъвестно лице е действително, независимо дали прехвърлителят е техен притежател.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Сключените и приети за изпълнение сделки с финансови инструменти от Централния депозитар се приключват съгласно правилника на Централния депозитар, независимо от оспорвания и от предявени искове. Изключения се допускат в случаите, предвидени в наредбата по чл. 140. Обезщетенията за вреди се уреждат съгласно търговското и гражданското законодателство.
(3) Редът за поправяне на грешните вписвания, извършени от Централния депозитар, се урежда в наредбата по чл. 140.
------------------------------------------------------------------------------------
Ако ВАС спази буквата на закона трябва да задължи Петрол да обезсили пакета на Нафтекс, това е според мен... Интересно е, АКО се стигне до обезсилване, датата която ВАС ще посочи и сделките на Нафтекс след тази дата с обезсилени акции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеОт една страна мисля ще излезе една балансова дупка с обезсилването, от друга прецедент и за сходното при редица "конгломерати, групи и т.н.".
То ако закона беше само собственика да ги вземе на половин цена - дай Боже всекиму такива закони. Но и при обезсилване ако има такова - мисля все пак дните за него са малко, ако мажоритаря взима дубъл, то и в ситните мисля си отива дубъл, не само на актив, но и на пасив, разбира се.
Нямам препоръки!
ЗАКОН ЗА ПУБЛИЧНОТО ПРЕДЛАГАНЕ НА ЦЕННИ КНИЖА
Чл. 138. (1) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Придобиването на финансови инструменти на регулиран пазар от добросъвестно лице е действително, независимо дали прехвърлителят е техен притежател.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г.) Сключените и приети за изпълнение сделки с финансови инструменти от Централния депозитар се приключват съгласно правилника на Централния депозитар, независимо от оспорвания и от предявени искове. Изключения се допускат в случаите, предвидени в наредбата по чл. 140. Обезщетенията за вреди се уреждат съгласно търговското и гражданското законодателство.
(3) Редът за поправяне на грешните вписвания, извършени от Централния депозитар, се урежда в наредбата по чл. 140.
------------------------------------------------------------------------------------
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеСъбрание на СД на Холда на 15.11, проведено ОСА на Холда на 16.12, Ершов и Мелник акционери.
Шахматиста в СД, бай Юнал вътре, Гигов тоже.
Ще каже някой няма връзка, но понеже питахме по-рано къде е батко, а и днес всъщност, та яви се от нищото.
http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Jd...v6OiFYU1795388
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ то помпането нали беше с цел нафтекс да не прави голяма загуба на притежаваните акции от Петрол. Така ако акциите на нафтекс ще се обезсилват, то и помпането става излишно. А не виждам причина да не ги обезсилят, все пак след това упражнение новия собственик вече ще притежава над 90% а ще е платил за половината.
То ако закона беше само собственика да ги вземе на половин цена - дай Боже всекиму такива закони. Но и при обезсилване ако има такова - мисля все пак дните за него са малко, ако мажоритаря взима дубъл, то и в ситните мисля си отива дубъл, не само на актив, но и на пасив, разбира се.
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеВ понеделник ще го мислим ,но вече се готвя за големи поръчки купува над 2,3 - 2,5 лв...
Не е препоръка...
П.П. Проблема е дали няма да сбъркам....някъде в шахмата....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕ то помпането нали беше с цел нафтекс да не прави голяма загуба на притежаваните акции от Петрол. Така ако акциите на нафтекс ще се обезсилват, то и помпането става излишно. А не виждам причина да не ги обезсилят, все пак след това упражнение новия собственик вече ще притежава над 90% а ще е платил за половината.
Не е препоръка...
П.П. Проблема е дали няма да сбъркам....някъде в шахмата....
Коментар
Коментар