Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеТони, каква е тази пенсионерска логика от теб!? Кога се купуват активи на добра цена... когато всичко е цветя и рози (ала 2007-ма) или като има страх и апатия като сега?
Я да прочетеш отново някой книжка за дедо Бъфет
п.п. Кимру, много ценен форумец си пич!
съгласен съм с тезата за кой да е бизнес ама за застраховането....
там просто гледат да лапнат западни компании с читави резерви(нямащи Делтакредит и Етропал) и тези резерви после ще бъдат наместени в "стойностни" облиигации и криптовалутата. Иначе от бизнеса какво взимат - някой добър служител ако успеят да задържат. Аз като отида и видя че офиса е вече с име на друга компания и мога да не сключа полица, а да ида в алиианц например. Това не е банков бизнес да му лапнеш задълженията на клиента за 30г напред нали? Показателен е факта, че след предните два пъти, тази година премиите им не нарастват с делът на погълнатите компании, нали?
Поглъщайки фармацевтичен производител, взимаш и заводите, и марката и ноу-хау,а тук какво - лапаш резервите и се надяваш догодина да прилъжеш някой бивш клиент?
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеабе де да знам, да купиш застраховател в Украйна малко ми звучи, като да купиш акции в АТЕРА в момента,да ме прощават акциионерите - това ми дойде на езика!
п.п. Атера е добра компания, ще се измъкне и пак ще иде на 3лв, както прогнозираше Пиб, за Инса говорех
Я да прочетеш отново някой книжка за дедо Бъфет
п.п. Кимру, много ценен форумец си пич!
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнениеУкрайна да го броим харизано.
Отчет ХДИ 9.2014
14 млн. евро активи има само ХДИ България - взети за 4-6 млн.евро
Баланс 11.2014
А тук вероятно в следствие на сделката имаме само 20 млн евра. вземания+инвестиции (кеш и ДЦК)
Да видим дали ще намеря нещо за Украинското ХДИ.
Е и какво като са такиива резервитте 9млн ДЦК и 7млн депозити, те да не са за Инса я, те са си за обезщетение при щета
Коментар
-
Украйна да го броим харизано.
Отчет ХДИ 9.2014
14 млн. евро активи има само ХДИ България - взети за 4-6 млн.евро
Баланс 11.2014
А тук вероятно в следствие на сделката имаме само 20 млн евра. вземания+инвестиции (кеш и ДЦК)
Да видим дали ще намеря нещо за Украинското ХДИ.Last edited by cymru; 20.02.2015, 19:50.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от cymru Разгледай мнение,да ме прощават акциионерите - това ми дойде на езика!
п.п. Атера е добра компания, ще се измъкне и пак ще иде на 3лв, както прогнозираше Пиб, за Инса говорех
Коментар
-
The Talanx Group is selling its subsidiary companies in Bulgaria and Ukraine at a price in the middle single-digit million euro range to the Bulgarian insurance group Euroins.
Какво значи това - 4-6 мил.евра?
Май ще лъсне една сосна печалбица - ще я смятам на ракийка.Last edited by cymru; 20.02.2015, 18:39.Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеНещо новината не се отразява на цената, както на някои хора им се иска
Не се заяждам, а само изразявам ЛИЧНО мнение
Биовета след фантастичен отчет едва мръдна с 10%. ПИБ показа супер бизнес и справяне с предизвикателствата в сектора, яко прочистване на портфейла и е надолу... Въпреки непрестанния растеж навън, печатница на ЕЦБ, положителни ик. сигнали и пр. индексите спадат... Ти чакаш тук да отрази...
Яко дефектирала борса и недалновидни инвеститори които като стадо вървят в една посока без да имат и капчица визия.. сега са надолу, после ще се юрнат като невидели нагоре.. Тогава и с лоши новини ще катерим, както сега падаме с добрите
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеНещо новината не се отразява на цената, както на някои хора им се иска
Не се заяждам, а само изразявам ЛИЧНО мнениеИ по-надолу някъде го казах след като излезе годишния отчет.
Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеМерси за инфото.
Инфостока и Р/Е смята по негова си схема, явно ги мързи да ъпдейтват и е добър само за цени играфики
Никито не държеше ли през Експат? През Дар Финанс ли е?Не-заслужил инвеститор
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеМерси за инфото.
Инфостока и Р/Е смята по негова си схема, явно ги мързи да ъпдейтват и е добър само за цени играфики
Никито не държеше ли през Експат? През Дар Финанс ли е?
http://www.capital.bg/biznes/kompani...ai_vasilev_na/
Коментар
Коментар