IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само ако ми обясниш връзката между -> "продават" и "време е да скочи"!
    :-)
    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• moite lubimci 140 se vihriat na EURINS te kupuvaha kato maloumni na 17 15 12 10 sega sellkat pak kato maloumni znachi e vreme EURINS da podskochi

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
        Добре дошъл у дома , Корки
        Добре заварил polki

Коментар

• Добре дошъл у дома , Корки
          fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
            Първоначално изпратено от Боримечката

Корк, позволи ми да не се съглася с теб ... просто защото тук говорим за същото като нашите инвестиции на борсата ...

ако Софикс стане 1800 на края на 1800 - добре, ами ако не стане ...???
            Боримечка,разбира се,че може да не се съгласиш с менТо и това е хубавто на борсата,едните/с оферти отляво/ мислят едно,другите /с оферти отдясно/ мислят другоПонякога повечето мислят по един начин,понякога повечето мислят по другпонякога и прости си дискутираме,без задължително от тази ни дискусия да произтича някакъв непосредствен резултат
            То малко като чашата,за едни е наполовина пълна,а за други е наполовина празна/а за някой е просто чаша с известно количество течност в нея/та и в тази връзка,хубава е да има плурализъм,от това само може да спечели форума.Поне аз смятам така.
            А дали Софикс ще стигне 1800 или не,какво да те кажа,ние предполагаме,Бог разполага!

Ако аз вярвам в потенциала на застрахователния сектор,защо да не вярва и мениджъмънта на Еврохолд/Евроинс/в същия този потенциал.Ако аз вярвам,че въпреки всичко,на БФБ има отлични компании в които човек може да инвестира капиталите си,то защо дане вярва и мениджмънта на Еврохолд/Евроинс/

Така или иначе,ако мениджърите са преценили,че в близките няколко години няма шанс да увеличат стойността на притежавана от тях компания в пъти,то те досега да са я продали.Все пак,предполагам,че всички виждат течащата и вече дори почти приключила консолидация и изкупавания в застрахователния сектор на БГ.Общо взето,хората които прецениха,че не могат повече да придадат стойност на компаниите си,просто ги продадоха на чужденците.
            Убеден съм,че Евроинс са отказвали покупка поне няколко пъти досега.Просто имат желязна сратегия и защо да не продадат компанията след 7-8 година за няколко пъти повече пари?

Та в тази връзка,аз вярвам,че компанията стои много добре на пазара,разширява дела си непрекъснато,прави впечатляващ ръст,а относно инвестираните суми на борсата,мисля,че днешния недъстатък,ще се преврне в утрешно предимство.
            Ако все пак света не изчезне яко дим,то определно нивата на Софикс към края на годината ще бъдат значително по-високи от днешните.

Колко точно не се наемам да кажа,но при все,че икономиката продължи да се движи с такъв висок темп както и досега,то няма начин предприятията да не произвеждат все повече и повече,хората да печелят все повече и повече,да си купуват нови автомобили/дачия,нисан,рено,шевролет,сааб и др/ ,да ги застраховат в Евроинс,да ги лизинговат в Евролииз и т.н. и т.н.

пс
            Лошите отчети в индустрията със сигурност ще бъдат много по-добри другото тримесечие.Просто не всички успяват да бъдат толкова бързи,колкото ни се иска
            През следващото тримесечие също така всичко около инфраструктурата ще бъде предполагам доста по-ясно,и въобще,позитивизма предполагам ще бъде усетен и най-вече проектиран в/у Софикс

Желая ти приятни празници на теб и въобще на всички от форума!

Това го бях писал преди няколко седмици
            Струва ми се,че тези дни по една или друга причина,Софикс започна да се повишава,и ако приемем,че в близките няколко месеца ,къде бавно,къде по-бързо ,ще вървим нагоре,то тези които са инвестирали в акции ще отчитат печлаби.

Да ви припомням ли,колко милиона са инвестирали Евроинс на борсата

6 милиона ли бяха

и какъв ли ще е отчета за следващото тримесечие тук

въобще дори не мога да се досетя

Мдааа,далновидните пак ще спечелят!

Относно тапите,мисля,че Бенчамарк и някой и друг посредник ще ги лапната тези дни,но да видим все пак как ще се развият събитията.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
              Е, не е точно така с Райфата, когато преди 2 месеца купиха 20к на 10лева, при падащ пазар и 7к на 8лева, когато беше голямата паника, не им се сърдехме. Хората си играят по позицията, както намират за добре.

Едва ли можем да се оплачем от ръста днес, въпреки това изпълнение

Нали, ако спрат да я натискат, ще стане лудница за една седмица. Половин процент от дружеството за продажба, разпределено в четири пакета охлажда ентусиазма, дори и на тези цени. Не че няма кой да ги вземе, но това пък е съвсем друга тема

Когато си е добро дружеството, цената си идва на място, по един или друг начин, така или иначе. Другото са подробности.
              Ей тук съм съгласен!

Коментар

• Е, не е точно така с Райфата, когато преди 2 месеца купиха 20к на 10лева, при падащ пазар и 7к на 8лева, когато беше голямата паника, не им се сърдехме. Хората си играят по позицията, както намират за добре.

Едва ли можем да се оплачем от ръста днес, въпреки това изпълнение

Нали, ако спрат да я натискат, ще стане лудница за една седмица. Половин процент от дружеството за продажба, разпределено в четири пакета охлажда ентусиазма, дори и на тези цени. Не че няма кой да ги вземе, но това пък е съвсем друга тема

Когато си е добро дружеството, цената си идва на място, по един или друг начин, така или иначе. Другото са подробности.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate_nasko
                  Първоначално изпратено от GenCho
                  Първоначално изпратено от bate_nasko

EUBG ми е основна позиция в портфейла и освен ако не се случи нещо извънредно с холдинга, ще притежавам акциите още дълго време... Както и да е, нямам нужда да убеждавам никого в нищо, особено непознати в анонимен форум... Позволих си да споделя усещане, което имам... Следя фондовия ни пазар отскоро, но като гледам пенсиите в какво инвестират, фондовете и останалите "големи" местни играчи и се чудя защо ЕУБГ и ЕУРИНС остават извън полезрението им за разлика от някои очевидни "пръчки"...
                  ...така е бате_наско...добри са си компаниите...има обаче някой подробности , които "големите" играчи взимат впредвид...знаеш ли например колко европейски брокери и застрахователи са заявили намерение да развиват застрахователен бизнес у нас? Числото е доста стряскащо...да си призная и мен ме е много яд, че сигурно ще останат недооценени EUBG и EURINS , но трябва да сме реалисти
                  Благодаря ти за отговора, за засилването на конкуренцията ми е ясно, но все си мисля, че на този етап представянето на ЕУРИНС показава тенденция към увеличаване на пазарния дял, пък и отделно застрахователния отрасъл в България тепърва ще се развива и разраства (застрахователно проникване и др. подобни бегло познати термини). Затова смятам, че ще има предостатъчно баница за всички и особено за по-находчивите и доказали се на местния пазар...

Не съм сигурен дали опитът на местния пазар на мениджмънта не е сериозно предимство... Което ме подсеща, напоследък разпитвам "бакшишите" къде са застраховани и няколко шофьора от ОК Супертранс ми казаха, че застраховките им (заедно с тези на такси за едно евро, което е със същия собственик) минават през Евроинс. Някой по-запознат да има някаква информация? Винаги съм се чудил кой са основните клиенти на Евроинс, понеже знам, че не са сред най-популярните сред шофьорите в България, пък очевидно си имат сериозен пазарен дял...
                  Във връзка с нарастващата конкуренция да задам един тъп въпрос - Колко европейски компании ще започнат реално /поне в близко бъдеще/ дейност в България през застрахователни брокери при цена на гражданската 75 евро и при положение, че в други страни цената е в пъти по-голяма. Според мен само статистиката за ПТП и каубойският начин на шофиране тук ще накара интереса на компаниите към България да остане поне на първо време само на хартия - препикаване на територия един вид.
                  Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от GenCho

EUBG ми е основна позиция в портфейла и освен ако не се случи нещо извънредно с холдинга, ще притежавам акциите още дълго време... Както и да е, нямам нужда да убеждавам никого в нищо, особено непознати в анонимен форум... Позволих си да споделя усещане, което имам... Следя фондовия ни пазар отскоро, но като гледам пенсиите в какво инвестират, фондовете и останалите "големи" местни играчи и се чудя защо ЕУБГ и ЕУРИНС остават извън полезрението им за разлика от някои очевидни "пръчки"...
                    ...така е бате_наско...добри са си компаниите...има обаче някой подробности , които "големите" играчи взимат впредвид...знаеш ли например колко европейски брокери и застрахователи са заявили намерение да развиват застрахователен бизнес у нас? Числото е доста стряскащо...да си призная и мен ме е много яд, че сигурно ще останат недооценени EUBG и EURINS , но трябва да сме реалисти
                    Благодаря ти за отговора, за засилването на конкуренцията ми е ясно, но все си мисля, че на този етап представянето на ЕУРИНС показава тенденция към увеличаване на пазарния дял, пък и отделно застрахователния отрасъл в България тепърва ще се развива и разраства (застрахователно проникване и др. подобни бегло познати термини). Затова смятам, че ще има предостатъчно баница за всички и особено за по-находчивите и доказали се на местния пазар...

Не съм сигурен дали опитът на местния пазар на мениджмънта не е сериозно предимство... Което ме подсеща, напоследък разпитвам "бакшишите" къде са застраховани и няколко шофьора от ОК Супертранс ми казаха, че застраховките им (заедно с тези на такси за едно евро, което е със същия собственик) минават през Евроинс. Някой по-запознат да има някаква информация? Винаги съм се чудил кой са основните клиенти на Евроинс, понеже знам, че не са сред най-популярните сред шофьорите в България, пък очевидно си имат сериозен пазарен дял...

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat
                      EURINS-P/S=1.38
                      BSTR-P/S=2.24

На мястото на продавачите бих се позамислил.....
                      АМА ТЕ НЕ МИСЛЯТ, НЕ СИ ЛИ РАЗБРАЛ .
                      Tova e BFB , zasega e taka !

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                          Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                          Първоначално изпратено от wannarock
                          Първоначално изпратено от ATILA
                          райфа са ебати боклуците...
                          какъв зор имат
                          зора им е 200 000 акции

явно искат да намалят експозицията си
                          Толкова ли не могат да намерят клиент за този пакет или поне за част от него? Не знам защо, но имам чувството, че във "финансовите среди" в България тази акция, както и ЕУБГ, не се ползва с особено уважение и доверие... Дали защото мажоритерите и мениджмънтът нямат нужните връзки, за да им надуват изкуствено балона по шуробаджанашката линия, както е по много други позиции?! Дали заради нещо друго?! Това е просто нещо, което аз чувствам като наблюдател... Нямам акции тук и това не е препоръка...

qasno ni e che nqmash , obache iskash da imash

Коментар

Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                            какъв зор имат
                            зора им е 200 000 акции

Толкова ли не могат да намерят клиент за този пакет или поне за част от него? Не знам защо, но имам чувството, че във "финансовите среди" в България тази акция, както и ЕУБГ, не се ползва с особено уважение и доверие... Дали защото мажоритерите и мениджмънтът нямат нужните връзки, за да им надуват изкуствено балона по шуробаджанашката линия, както е по много други позиции?! Дали заради нещо друго?! Това е просто нещо, което аз чувствам като наблюдател... Нямам акции тук и това не е препоръка...

qasno ni e che nqmash , obache iskash da imash

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                              какъв зор имат
                              зора им е 200 000 акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                                какъв зор имат
                                зора им е 200 000 акции

Коментар

Working...
                                X