If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги, извинявайте за тъпия въпрос, но вие виждате ли Евроинс в COBOS-a си?Аз-не! Нито като 5IC, нито като Euroins???
Това е от понеделник, 16.06. насам.
Може ли да ми каже някой дали аз бъркам нещо или ???
Колеги, извинявайте за тъпия въпрос, но вие виждате ли Евроинс в COBOS-a си?Аз-не! Нито като 5IC, нито като Euroins???
Това е от понеделник, 16.06. насам.
Може ли да ми каже някой дали аз бъркам нещо или ???
Хехехе, ами виж графиката -> удари дъно около 7.9 преди месец и половина, после изригна до 9.5 и последната седмица я натиснаха в калта пак! :-)
И какво искаш да кажеш? Нещо не те разбирам!
То доста акции скочиха и паднаха дори и с повече...
Но не за толкова кратък период, не и толкова рязко!
Останалите ликвидни също паднаха от нещото-като връх (1260), но не се върнаха на нивата от 1120, а ЕУРИНС направи точно това!
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
Като гледам търговията как тръгна тук тази сутрин, по ми прилича на задявка .
Уф, тая акция хич не я разбирам с това отклонение дето го дава!
за един месец качи с два лева и падна с толкова -> Спекулант е моя татко, спекулант ще стана аз... дето се пее!
Като гледам търговията как тръгна тук тази сутрин, по ми прилича на задявка .
Уф, тая акция хич не я разбирам с това отклонение дето го дава!
за един месец качи с два лева и падна с толкова -> Спекулант е моя татко, спекулант ще стана аз... дето се пее!
BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu
32% ръст в премийния приход за компаниите от EIG
за първите пет месеца на 2008 година
64.7 млн. лева е премийният приход на четирите дружества в Евроинс Иншурънс Груп (EIG) (Евроинс – България, Евроинс - Румъния; Евроинс - Осигурувание (предишно наименование Макошпед Осигурувание), Евроинс – Здравно осигуряване). Постигнатият ръст е 32% спрямо реализираните 49 млн. лева за същия период на 2007 година.
С най-голям ръст на премийния приход (42%) е Евроинс България – 31.04 млн. лева през текущия отчетен период спрямо 21.90 млн. лева за първите пет месеца на 2007 година. Значителен ръст бележат Карго застраховките - 96%, следвани от Каско - 58.6% и Имущество – 40.1%.
25 хил. лева е реализираният премиен приход от продажба на застрахователни полици в Испания за първите три седмици от започване на дейността като средната застрахователна премия е в размер на 655 лева. Реализираният премиен приход е от сключени полици Гражданска отговорност на автомобилистите.
За 2008 г Евроинс България вече прогнозира 87.9 млн. лева премиен приход.
При сегашните борсови нива на акциите на Евроинс – България, компанията се търгува при съотношение 0.93 спрямо прогнозния премиен приход за 2008 година (P/S).
Евроинс Румъния и Евроинс Осигурувание реализират ръст от по 24% за отчетния петмесечен период спрямо същия период на миналата година, съответно 29.2 млн. лева и 4 млн. лева.
65% е постигнатият ръст на Евроинс – Здравно осигуряване – 413 хил. лева за петте месеца на 2008 спрямо 250 хил. лева за същия период на 2007 година.
EIG прогнозира премийните приходи на четирите компании за 2008 година да достигнат 185 млн. лева.
БК Евроинс-Черно море (Варна) ще бъде името на варненския клуб Черно море. Това обяви на пресконференция днес заместник-председателят Симеон Варчев. Идеята за смяна на името е на Асен Николов - шеф на Еврохолд.
Коментар